Оградата срещу бежанците - част от националната сигурност

Съоръжението по границата ни с Турция става стратегически обект
16
Оградата срещу бежанците - част от националната сигурност
Снимка: архив, БулФото

Оградата по българо-турската граница, която бе изградена като мярка срещу нелегалното влизане на бежанци у нас, става стратегически обект за националната сигурност.

Още по темата
Със свое решение днес Министерският съвет включи временното възпрепятстващо съоръжение в списъка на стратегическите обекти.

Решението ще допринесе за опазване неприкосновеността на държавната граница и недопускане на случаи на изтичане на информация за способите и методите на опазване, смятат управляващите.

Според Министерския съвет така ще се подобри контролът за нерегламентирано преминаване на държавната граница и за превенция срещу незаконни дейности в близост.

До момента изграждането на съоръжението е струвало на бюджета над 170 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: оградабежанциТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Този закон инкриминира ли пресичането й от чужденци? Защото инкриминирането на дейности в близост, би трябвало да означава това. От тук нататък, всеки хванат чуждоземец да бъде съден. Но ако чужденците продължат да бъдат под европейската закрила, а започнем да съдим само български журналисти от опозицията, тогава всичко изглежда различно.
10
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Каква ограда - тя служи за да насочва диваците към Пропусквателните пунктове, - каква Национална сигурноста, - правителствата ни, парламента и всичко което премята някакви по голями пари работи по унищожаването на България.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От всичка което може да се краде и се краде се засекретява за да не знае електората.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Граница не се пази с ограда, а с хора и техника.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За националната сигурност всички сухопътни граници трябва да се минират. Преминаване само през КПП за редовни граждани.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оградата иска и поддръжка! А навремето цялата ни граница беше минирана и пиле не можеше да прехвръкне! А тези които все пак се промъкваха ги залавяха гранични войски които оцелееха разбира се защото се стрешяше на месо след неизпълнение на разпореждане на патрулните!
5
0
 
18
 
! Отговори
1+1 преди 6 години
Граждани съобщават че от седмица в района на Малко Търново има пропадане на оградата на няколко места и са се образували големи дупки под нея!!!Също като националната сигурност,дупка до дупка от корупцията....
4
0
 
23
 
! Отговори
Оооо, преди 6 години
Ами тя,оградката, символ на националната сигурност,вече е подкопана . Толкова е жалко всичко в тая държава. Достатъчно е само да си погледнем управляващите - гротеска.Хвалби,хвалби и..........народна печал.
3
1
 
17
 
! Отговори
телена оградка? преди 6 години
85% на долоизброените камилари са под 18 год възраст, готови за разплод главно мъже. До 20 год ще видим последния блондин нейде из Финландия..
2
1
 
26
 
! Отговори
телена оградка? преди 6 години
Афганистан 40 млн, Ирак - 45 млн, Пакистан 250 млн, Сирия - 20 млн, Йемен - 15 млн, Банглдаш - 165 млн и това в години на война, са удвоили популациите си, я си представете ако се докопат до благата на Европа. Не ограда, а минно поле до София си трябва..
1
1
 
22
 
! Отговори
БКХ преди 6 години
а шведите какво мислят по въпроса?