След пороите: Жертви, изчезнали и евакуирани хора в Бургаско

Самоличността на загиналите все още се установява
Обновена: 25 окт 2017 11:19 | 25 окт 2017 11:10,
62

Броят на жертвите от поройните дъждове в Бургаско нарасна на три. Открити са тела на възрастни хора в селища на територията на Община Камено, съобщи БТА. То е най-засегнато от силните дъждове в последните часове.

Заради жертвите и многото дъжд там е обявено бедствено положение.

В момента се установява се самоличността на загиналите.

Има информация и за хора, които се издирват. Според БНР в Ливада мъж и жена са в неизвестност.

По-рано бе съобщено, че жена е в неизвестност и в село Черни връх. Тя е подала сигнал на телефон 112, но засега спасителните екипи не могат да я открият.

Още по темата

Заради наводненията тази нощ са евакуирани жителите на няколко села - Равнец, Братово, квартал "Долно Езерово".

Наводнени са къщи и в община Карнобат. Кметът й Георги Димитров съобщи, че канализацията не може да поеме огромното количество вода.

"Избиха шахти по улиците. Имаме наводнени мазета от 20 сантиметра до един метър. В едно село нямаме ток – Драгово. Чакаме обаче още сигнали", каза градоначалникът.

Част от жителите на царевското село Кости също са евакуирани. Там река Велека е преляла.

"В 5 часа сутринта беше това. Всичко покрай реката, лъките – всичко е залято.Водата е доста повече от предния път. Хората почти всички са евакуирани. Останаха две жени в една къща на по-високо, ако нещо се наложи, вече да евакуираме и тях, но засега не желаят да излизат и въобще много ни е трудно в момента“, каза кметът Антон Ангелов.

Много дъжд е паднал и в община Малко Търново, но обстановката е по-спокойна. Няма наводнени терени, увери кметът Илиян Янчев.

Кметът на Бургас Димитър Николов съобщи, че всички служби работят.

Наводнени са къщи и улици и в кварталите "Горно Езерово" и "Меден рудник". Има сигнали за паднали клони и задръстени шахти. Очаква се водата да се изтегли, за да бъдат оценени щетите.

От АПИ предупредиха, че заради свлачище в района е затруднено движението между 325 до 359 километър на магистрала "Тракия", в посока София. Затворени са пътищата към Братово, Константиново и направлението Полски извор – Тръстиково.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари