Белица три дни в траур! Днес погребват Фатиме

Кметът изказа съболезнованията си на семейството й
13 дек 2017 10:30,
67
Белица три дни в траур! Днес погребват Фатиме
Снимка: Facebook

Кметът на община Белица Радослав Ревански обяви тридневен траур от днес до петък след нелепата смърт на 19-годишната студентка Фатиме Колашова, която бе премазана вчера от камион на пешеходна пътека в Благоевград.

"Споделяме мъката на семейството за този млад изгубен живот и сме готови да помогнем материално и морално с каквото е необходимо. Обявяването на тридневен траур е най-малкото, което можем да направим в памет на Фатиме Колашова", сподели г-н Ревански пред ПиринПресс.

"Апелираме към всички щофьори и пешеходци да бъдат изключително внимателни, защото нищо не оправдава загубата на един човешки живот. Поклон пред паметта на този млад човек", се казва в съобщението на кмета.

Погребението на Фатиме ще бъде днес в село Дагоново, община Белица.

Снощи стотици студенти от Югозападния университет, където за медсестра е учило момичето, излязоха на мълчаливо бдение със свещи на лобното й място.

Окръжна прокуратура – Благоевград вече образува досъдебно производство за извършеното престъпление.

Шофьорът на камиона Илия Шопов, на 53 г., е задържан в полицията. Иззети са и записи от камери наоколо. Експертиза ще покаже с каква скорост е шофирал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
22
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
не оправдавам шофьора, просто пояснявам за тези, които грешно си правят изводи и говорят за висока скорост и се изказват неподготвени...Момичето не е блъснато вследствие на висока скорост, а след като камиона завива на дясно на кръстовище и момичето попада в "мъртвата точка" на видимост на шофьора..Същия е дал предимство секунди преди това на момичето, защото е пресичала другата пешеходната пътека преди завоя...За съжаление това вече няма значение, момичето го няма, но поне коментирайте правилно
14
0
 
24
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Хубавица е била милата :/ И толкова млада. Бог да я прости!Катастрофи стават, никой не е застрахован. НО!!! Когато има пострадал човек на пешеходна пътека или когато шофьорът е бил пиян/надрусан или е бил с купена книжка или отнета книжка- тогава според мен наказанието трябва да е изключително сурово.
13
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е ли възможно някой да ти изскочи пред камиона така, че да не можеш да спреш?
12
2
 
38
 
! Отговори
* преди 6 години
Язък за хубавото дете.Да почива в мир.
11
0
 
45
 
! Отговори
Пешеходец и шофьор преди 6 години
Хора, като пресичате се оглеждайте дори да сте на зебра и т.н. Зебрата не дава безопасност, бесмъртност и т.н. Жалко за момичето да почива в мир.
10
14
 
4
 
! Отговори
Блокират съзнанието преди 6 години
Облъчващите бели радиоактивни скенери на пешеходни пътеки увреждат трайно жертвите особенно деца и пешеходци../вижте постоянно просветващи скенери инсталирани вместо ЗАКОННИ ПЪТНИ ЗНАЦИ
9
2
 
37
 
! Отговори
Анна преди 6 години
Никога няма да спра да се чудя,защо само в България камиони се движат из градските пътища посред бял ден.....Живея в Гърция и ей Богу, не видях нито един за 10 години......
8
17
 
3
 
! Отговори
УБиват с камери преди 6 години
Нагли престъпници на власт увредиха тежко всички пътища вБЪлгария..ОСвен мощни тежко терористични камери снабдени с AIDS активатори и пси блокери ..Новост са Фотоволтаични скенери маскирани като НЕЗАКОННИ Знаци за ПЕШЕХОДНИ ПЪтеки.От 190 до 1000 метра е обсега на действие в зависимост от състоянието на биосферата.Терористи следят всеки един автомобил през ови хологрмаи и черни чипове в талони. облъчвнаите от белите високорадикативни скенери водачи потръпват при влизане в обсег на облъчване..
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 3Казаха им го хибридните офицери - така се правят фейк новини.Те - в Олгино - имат опит в това
6
0
 
40
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Бог да прости момичето, съболезнования на близките и.Един млад живот си отива нелепо...
5
5
 
27
 
! Отговори
Чачо преди 6 години
Кмета на Благоевград каза че няма какво да се направи. Просто трябвало всички да внимават. Това е извода според този каруцар. Ами щом е така да се премахнат всички закони и ограничения и да се заменят само с един - ВНИМАВАЙТЕ!
4
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абелязвате ли, уважаеми властимащи, как пияният фигурист изплува от забвение при в всеки смъртен случай на пътя? Създадохте прецедент, но на вас не ви пука... не ви пука, докато не смажат някое от вашите деца. Тогава ще искате най-справедливо наказание и по-строги закони
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТозиОнзи, фигуристът, беше от Богоизбраните люди - Чемпион мира!Него арест не ги лови...само Божият съд ги оправя такива!
2
0
 
57
 
! Отговори
Този преди 6 години
е задържан в полицията-добре! Даже и алкохол не е употребил. Не го оправдавам, напротив! Но си спомням за един фигурист, който пиян след катастрофа даже и 15 мин. в ареста не изкара!
1
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може да се качиш на 20 тонна машина и да убиеш човек на пешеходна пътека, в града?С каква скорост е карал тоя у-род?