1000 лв. помощ за трите жени от "Къщата на ужасите"

Социалните също ще им дадат пари заради мизерните условия
49
1000 лв. помощ за трите жени от "Къщата на ужасите"
Снимка: Bulgaria ON AIR

1000 лева еднократна помощ отпусна община Свищов за трите жени – майката Пенка Стефанова и на двете й дъщери Анжела и Стефка.

Още по темата

Агенция "Социално подпомагане" също ще отпусне еднократни парични помощи, съобщи кметът Генчо Генчев, цитиран от БНТ.

"Социален работник се е ангажирал да следи за правилното изразходване на средствата, за да се оправят битовите условия", допълни той.

"Къщата на ужасите" в Свищов продължава да се разследва от Районната прокуратура. Все още не е ясно дали двете сестри са били държани насила в дома си от тяхната майка или доброволно са избрали начина си на живот.

Наблюдаващият прокурор заяви, че на този етап двете жени няма да бъдат извеждани от къщата си, но по случая ще бъде заведено дело, за да се изяснят условията, при които живее семейството.

Майката Пенка не може да си обясни защо съседите й са подали такъв сигнал. Според нея става въпрос или за омраза, или нещо се цели, но не знае какво.

Генчо Генчев също провери случая и обясни, че тава въпрос за битов проблем, за семейство в нужда.

"Майката, със собствената си пенсия, полага грижи за двете си деца. Аз апелирам да помогнем на това семейство, нуждаят се от дрехи, от обувки, днес ще сложим и бойлер в къщата", отбеляза кметът.

Според него двете жени са в добро физическо състояние, но намекна за обсебване от страна на майката върху децата ѝ.

"Имат нужда от грижи, от психологическа помощ, да ги приобщим към обществото", подчерта Генчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
8
 
! Отговори
кй преди 6 години
най- вероятно психиатри трябват там!
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са на 40, а на 33 и 34 г.Правилно са им отпуснали помощ, правилно е и това, че социалните служби също ще помогнат. Майката е работила и е плащала данъци, двете й дъщери са се потрудили да завършат образование, работили са и са се осигурявали. Тези хора имат право да получат помощ и се чудя защо досега не са я поискали?Но защо се заобикаля по-големият проблем? Защо ги оставят сами да решават, че са им нужни народни лечители, а не медицинска помощ? Редно е да се направи всичко възможно, за да
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе хора, кой нормален (ненормален) им е дал 1000 лева!Проблемът е, че са безработни!Библейска мъдрост - дай на човек риба и ще го нахраниш веднъж, научи го да лови риба и той ще се храни цял живот!Просто намерете РАБОТА на тези млади жени! Те сами ще си изработят парите! Какво по-напред с някакви си 1000 лева? Тия 1000 лева, да си купят по един билет за Франция и да им останат пари за няколко дни ли?
2
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе кой може да заключи 40 годишни жени? Да бяха деца на по 15 години да им въздействаш! Ама на 40 годишни жени! Просто не искат да общуват с никой. А и с кои да общуват с овцете ли дето 28 години гласуват за едни и същи рогачи!? По тази логика и мен ще трябва да ме вкарат в лудницата щото не излизам никъде. На 28 години съм и си стоя вкъщи. На 10 места започвах работа и все фалираха собствениците. Накрая остнаха на издръжката на нашите от чужбина. От мутренска кочи.на държава става ли?
1
2
 
47
 
! Отговори
A преди 6 години
Така съчувсвам на хорицата , но престанете да наричате дома им " къща на ужасите" все пак на този етап доста хора живеят в нищета и мизерия. И деца е силно казано , защото след навървашване на 18 год вече са големи хора.