Село на бунт! Деца има, забавачка – няма, закриват я

Родителите от Осенец не могат да пращат децата си в Разград
23 фев 2018 10:00,
38

Общината в Разград реши да закрие детската градина в село Осенец. Това изкара на протест почти цялото село и най-вече родителите, чиито деца посещават детското заведение. Заповедта гласи: От 1 април детската градина да спре да функционира.

Хората са направили подписка и настояват решението да бъде отменено, тъй като ако влезе в сила децата им ще трябва да пътуват километри до градовете, за да ходят на детска градина.

"Моето дете е на 2 години. Ако детската градина бъде закрита на 1 април, както е по решение, това означава, че всяка сутрин и всеки следобед трябва да го носим по спирките. Аз съм работеща майка и нямам тази възможност. Много от майките са многодетни и по-малките им деца са 2-3-месечни бебета. Знаете колко е лабилна имунната система на едно дете", заяви пред Bulgaria ON AIR една от протестиращите майки, която е и инициатор на подписката.

"Писахме жалби, но не получихме никакъв отговор. Всеки прехвърля топката. За тях случаят със закриването на детската градина вече е приключил", добави тя.

Кметът на Осенец Димитър Димитров посочи , че са се опитали да въздействат на решението за закриване на градината, но до момента без резултат.

"Беше събрана подписка от 269 човека от селото, проведохме срещи с общински съветници, но се стигна до това решение, въпреки че броят на децата ще се повиши на 16", обясни той.

Хората не са съгласни да водят децата си на детска градина в Разград и са готови на нови протести. Затварят детската градина и училището, и селото загива, категорични са жителите на Осенец.

Представители на общинския съвет в Разград пък заявиха, че решението е свързано с липсата на политическа воля от страна на кмета на Разград да намери необходимите средства за дофинансиране на детската градина в Осенец.

Докладната била внесена от кмета на Община Разград и е приета с гласовете на само част от общинските съветници. Други са се обявили против.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
11
 
! Отговори
да де преди 6 години
До от село ОсенецА бе и вие сте толкова турци,колкото ние сме българи,ами карай да върви!
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спирка има автобус няма! Африканска работа! Закривай-й-й-й-й!
13
1
 
4
 
! Отговори
в грешка си преди 6 години
До Анонимен 3И то голяма!Това са службаши,дето драпат за далавери,мързел и пенсия!Ако бокича ги подгони,и направи нови избори,следващите ще пищят на умряло,ама ще бачкат както трябва,и всичко ще бъде ОК!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До падна един митОнази муургава ромка в центъра на кадъра е по-красива и от русата майка и от журналистката !
11
1
 
38
 
! Отговори
Българка преди 6 години
До от село ОсенецНе си прав, човече, ония нагоре пет пари не дават ни за българи, ни за турци. Говори се, че общините вземат сериозни пари за всяко закрито училище, дали е истина не зная, но и за детските градини може да е така... Съсипаха всичко, всичко. При Т. Живков в моето село имаше лекар, зъболекар, акушерка, мед. сестра, която слагаше инжекции по къщите на болните, имаше ясла и детска градина, осн. училище... Е, нямаше банани целогодишно, ама това е бил най-малкия ни дерт, а сега...
10
9
 
3
 
! Отговори
падна един мит преди 6 години
Все съм чувал ,че блондинките са по-красиви от брюнетките , но в този случай журналистката е много по-красива и чаровна от русокосата майка ,която прилича на кукла-робот
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нашите управници разбират само от лабут. с протести и веене на байряци явно нещата не стават.
8
21
 
7
 
! Отговори
от село Осенец преди 6 години
Ами турци сме и затова гледат да ни затруднят живота максимално !
7
9
 
26
 
! Отговори
Бай Тошо преди 6 години
Нали искахте банани...... Ето ви бананите...... Искахте да седите с запада на една маса . Ама не занехте че запада живее добре паразитирайки върху другите
6
5
 
20
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
А вицето по демографските въпроси на три морета прави ли нещо или само вей байрака ...
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много сладка майка. Повече такива и няма да има демографска криза.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да си открит една тяхна си тогава. Като държавата не прави нещо за теб, трябва да го направиш на пикник на нея !
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мършичките на държавна хранилка са виновни за всички незгоди в държавата.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е виновен!
1
0
 
20
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Какви красавици имало по селата. Браво.