Задържаха мъжа, който се барикадира в село Орешник

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд–Ямбол
23 фев 2018 19:24,
25

Снимка: Булфото

По искане на Районна прокуратура–Тополовград съдът задържа под стража Иван Пачелиев-Дюмон, обвинен в заплашване, за да принуди полицейски служители да не извършат действие по служба и в държане на взривни вещества, оръжия и боеприпаси без разрешително, съобщиха от Районна прокуратура–Тополовград.

Още по темата

Той е обвинен за това, че на 19 февруари 2018 г. в село Орешник, община Тополовград, заплашил полицейски служители, като възпроизвел изстрел във въздуха с огнестрелно оръжие, с цел да принуди униформените и кмета на селото да не снемат сведения от обвиняемия и да не му съставят протокол за предупреждение.

Иван Пачелиев-Дюмон е обвинен и за това, че по същото време и на същото място държал взривни вещества, оръжия и боеприпаси - 3бр. ръчни гранати, барут, възпламенители, запалка за ръчна граната, 4 пушки и боеприпаси за тях, без да има надлежно разрешително за това – престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.

Иван Пачелиев заяви пред съда, че "тези, които дошли в дома му на 19 февруари и се представили за полицаи, не се легитимирали като такива". Според Дюмон, единият показал шофьорска книжка, а другият - лична карта.

Легионерът от Орешник Иван Пачелиев отрича да е стрелял по полицаи.

Пачелиев бе задържан при спецакция в тополовградското село. Пред служебния си защитник мъжът обяснил, че е стрелял неволно, а не срещу полицаите.

Общо 80 полицаи участваха в акцията за задържането на мъжа, който се барикадира в дома си преди три дни. В хода на разследването стана ясно, че той е участвал във Френския чуждестранен легион и оръжието, което притежава е законно.

Разрешителното за пушката, с която Пачелиев стреля по служителите на реда, обаче не е издадено в България, а в държава от Европейския съюз. Освен това оръжие той притежавал законно още една пушка и пистолет.

Напрежението между него и органите на реда ескалирало, след като полицейски екип посетил дома му по преписка на Софийска районна прокуратура за заплаха към друг човек.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че той е извършил престъпленията, за които е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа обвиняемия под стража. Определението на Районен съд–Тополовград подлежи на обжалване пред Окръжен съд–Ямбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
36
 
! Отговори
Педро ел негро преди 6 години
Пълни ***. Ако беше отишъл само кметът, всичко щеше да приключи мирно и тихо. Добре че този човек явно е кротък, защото с оръжията и боеприпасите, които има плюс опита му от френския легион, друга новина щяхнв да четем сега.
3
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Общо 80 полицаи участваха в акцията за задържането на мъжа."---МВР-то не ги ли срам, бе! Толкова на брой дембели срещу един Рамбо!То Орешник няма толкова население, бе! Смехотворна "спецакция". :)
2
11
 
4
 
! Отговори
боне крайненеца преди 6 години
Коментар? О да, с удоволствие ще напиша! Иван Пачелиев е България. Днес това е България!!! И този човек притежава оръжие????? България е един Иван Пачелиев. Приятна вечер, скъпи сънародници и приятни сънища!
1
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този пич гледа много лошо.