Стара Загора празнува 3 март с шествие с най-дългото знаме

Жителите на града ще изминат с него пътя до паметника на Самарското знаме
Обновена: 27 фев 2018 12:41 | 27 фев 2018 12:37, Красимир Ангелов
26
Стара Загора празнува 3 март с шествие с най-дългото знаме
Снимка: Община Стара Загора

С традиционно шествие до паметника "Бранителите на Стара Загора" с дългия 300 метров национален флаг ще отбележат 3 март старозагорци.

Триста метровото знаме за четвърта поредна година отново ще бъде пренесено на ръце от военнослужещи от Втора механизирана бригада, заедно с желаещите да застанат редом до тях старозагорци и гости на града. Поради реновирането на централния булевард, тази година шествието ще тръгне в 11.00 ч. от сградата на областната администрация, предвождано от две сакрални за старозагорци знамена – на Старозагорското въстание и Самарското знаме, свещеници и военния духов оркестър.

След знамето ще тръгнат кмeтът нa Cтapa Зaгopa Живкo Toдopoв, oбщинcкoтo pъкoвoдcтвo и  другите официални лица, следвани от конницата на прабългарската школа "Багатур" и гражданите. По обед на Мемориала "Бранителите на Стара Загора", познат като Самарското знаме, ще започне тържественият ритуал за поднасяне на венци и цветя, под наслов "Пред падналите за България – поклон!".

Тази година шествието в Стара Загора ще бъде проследявано с камери по протежение на целия маршрут, а картината ще бъде предавана на видеостена с размери 30 кв.м, разположена под върха на Мемориала. Така хората, които се намират там, ще могат да наблюдават паметното шествие и движението му към хълма, съобщават от Общината.

За желаещите граждани да се изкачат на Мемориала "Бранителите" на 3 март, в 11.00 ч. от подлеза пред Регионална библиотека "З. Княжески" ще тръгнат 4 автобуса.

В навечерието на празника, на 2 март от 19.00 ч., пред сградата на областната администрация ще се състои тържествена заря-проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
В. Андреева преди 5 години
само да уточним : Старозагорското знаме не е най-дългото в България. Плевенското е 740 метра, ушито миналата година от всички деца и техните семейства в Плевен.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото е, че войниците, които носят знамето, са половината ни армия...
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Против Русия пишат потомците на Рачко Пръдлето.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сюлейман паша е евреинът Соломон Леви, изклал 14000 старозагорци и подпалил града.(При това нито един евреин и нито една еврейска къща не е пострадала, а те са били много тогава.
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ ТОЙ МНОГО НЕГРАМИТЕН НОМЕР 11 , БЕ.
11
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Битката при Шипка е решавашта в тази война спечелена е най вече заради българските опълченци .., колкото до некъдърноста на руските генерали тя си е факт във много войни добре че и турските са същата стока
10
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво и е великото Холанско знаме Византиски герб Българска писменост най добрия поет пушкин *** Пушкин Монголска държавност оправлявана от немци с най значим владетел грузински диктатор .По настоящем бедна олигахско болшевишка *** с най бандитския елит и бъдеще на Китайски васал
9
8
 
9
 
! Отговори
РУСИЯ ВЕЛИКА СТРАНА преди 6 години
България дължи на Русия много но Русия не иска да им плащате защото Русия смята България за братя.А вие българите казвате че Русия ви дължи много неща ей погледнете бе отворете си очите Русия всичко безплатно е давала за България никоя друга страна не ви уважава както Русия ви уважава другите страни ви смятат за трета ръка хора а Русия за братя ви смятат а вие точно и само по Русия плюете плуйте по останалите държави къде ви мразят вие сте с промити мозъци абсолютно лекувайте се .
8
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската ти *** още държи окупирана волжка българия а най неблагодарната работа е че ви научихме да пишете изкарахмеви от варварството за да плюете и водите мръснитеси хибридно тролски войнички
7
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Най дълго знаме"?! Що за панаирджилък? Давайте го малко по-сериозно. Тази дата не трябва да се свързва с подобни *** "рекорди"
6
5
 
12
 
! Отговори
РУСИЯ ВЕЛИКА СТРАНА преди 6 години
Вие българите не заслужавате Русия да ви освобождава вие сте едни гадни предатели само плюете срещу Русия не ви е срам гнус ме е направо от вас българско гадно злобно племе неблагодарни затова че Русия си е дала живота за България да ви освободи що сте такива предатели не знам просто как може да сте толкова неблагодарни Русия колко е много дала за България не може да си представите ако почна да изброявам страницата няма да ми стигне да напиша всичко което Русия дала за България промити мозъци бе
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3 за сведение маршал Тотлебен а и Александър 2 също са немци
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 3 март има и други годишнини 100 години от капитулацията на русия ссср пред Царство България Отмяната на крепосничеството в русия от Александър 2
3
10
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Поне намери отговор въпроса за митичните 32 тона злато, които сме платили на Русия. Да се смееш ли, да ревеш ли! А въпрос зададен от младеж Вярно ли е, че във войната са участвали и казаци!?, изби рибата от всякъде! Той сигурно си мисли, че казаците за казахи!???
2
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА СВЕДЕНИЕ,ШЕФ НА ТУРСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ ПО ВРЕМЕ НА ЗАЛАВЯНЕТО НА ЛЕВСКИ Е ....НЕМЕЦ.КАКВА ИЗНЕНАДА.А ПРИ СТАРА ЗАГОРА НИ КОЛЯ СОЛОМОН ПАША...
1
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А русофилите да отбележат 3 март с поднасяне на цветя и венци на паметника на съветската армия, която е спасила българските евреи от турско иго.Да напишат благодарствено писмо до кремълската ясновидка Захарова, че им отвори очите и показва опорните точки.