Един кмет не издържа: Щъркели, кучета, кокошки! А хората кога?

"Остана ли в нас малко човещина", попита Генчо Колев работещите в институциите
18 мар 2018 07:30,
277
Един кмет не издържа: Щъркели, кучета, кокошки! А хората кога?
Снимка: "Монитор"

Един кмет не издържа и попита публично дали обществото не влага прекалена енергия в грижата за щъркели, кучета и други животни докато много хора живеят в мизерия и никоя институция не я е грижа за това.

Кметът на селската община Опан Генчо Колев изля гнева си в пост във Facebook. Повод за яда му станала разправия около съдбата на старо щъркелово гнездо върху купола на храма в родното му село Бял извор, който пострадал при неотдавнашна буря, пише "Монитор".

Констуркцията трябвало да бъде демонтирана и ремонтирана бързо, за да се изпреварят идващите пролетни дъждове. Три дни обаче институциите в държавата и екоорганизации си разменяли кореспонденция, за да се получи разрешение старото гнездо да бъде свалено и монтирано на друго място.

"Проведох многобройни разговори и писма с национални и неправителствени организации, за да получа посоката, която трябва да спазвам. Всички с голяма загриженост се вайкаха, какво ще е съдбата на щъркелите, които до момента все още не бяха се населели и според еколозите не са се сдвоили/чифтосали/. Използвайки тези критични 1-2 дни, спешно организирах техника за свалянето, но преди това разпоредих да се монтира ново гнездо на електрически стълб, който не е свързан с проводници в близост до старото гнездо", разказа кметът в социалната мрежа.

На стълба било поставено и част от старото гнездо, а в момента на свалянето журналисти и представители на неправителствени организации не спирали да се интересуват от случая. Имало дори обаждания на спешния телефон, за трагичната участ, която следва.

"Не зная защо все мисля, че нашето общество влага прекалена енергия за това какво става с щъркелите, кучетата, "щастливите кокошки" и различната друга твар, а е малко загрижена за това, как хората живеят", допълва обаче Генчо Колев.

"Ако не знаете идете в село  Тракия, в разрушения ракиен казан и вижте как хората, които нямат дом, живеят там /по-зле от кучетата/. Ако някой е загрижен, може да попита, но не вярвам, защото няма подобни институции, които да направят нещо реално за тях. Някой интересува ли се,тези бедни хора, какво ще ядът днес, а утре.?... Това е новата философия на педерастията и то не във физическия смисъл, а тази на ментално ниво в т.н. европейско общество…", пише още гневният кмет.

На края на поста си той завършва с призив към по-висшите чиновници: "Ей хора от разни бюрократични инстанции и организации, остана ли сред нас малко човещина, за да помислим и малко за хората, които по нещастие живеят в тази страна и при тези измислени правила и приоритети!!!!"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
15
 
6
 
! Отговори
Долен популизъм преди 6 години
От гневния пост на кмета лъха единствено популизъм на чиновник, на който държавата му е длъжна. А коментарите на уж бедни хора или такива, които се правят на загрижени означават, че заслепени от огромната си алчност, имат незаслужени претенции към държавата и обществото. В действителност на коментиращите въобще не им дреме за реално бедните, а единствено си представят как се изсипва върху тях рога на изобилието. Но най-доброто е, че това никога няма да им се случи, независимо колко злоба имат.
229
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 234време е да свалим ГЕРБ от власт .ми кво чакаш бе каскет - върви го сваляй. Ама не ти стиска май а? С кого ше го смениш - с другарката ***, с Румен ***, с Румен Гечев да ти направи долара пак 3000лв ли? Забрави ли за купоните, за режима на тока?
228
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
народен съд ...
227
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кмете Генчо, вместо да се оплакваш вземи свърши и за бабите нещо, както си се погрижил за щъркелите. Не е необходимо някой да ти каже да им докараш дърва за огрев, да организираш безработните в селото да им ги подредят. Могат да изчистят треволяците и още колко неща. Селото ти ще грейне и за това не ти трябват пари, а акъл.Ама така сте свикнали от времето на бай ви Тошо, все някой другар да ви каже кво да направите. Това е разликата м/у демокрацията и соца.
226
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
време е да свалим ГЕРБ от власт .. омръзна ми от толе-***-ростия
225
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народен съд за всички минали през власта за последните 28г.Партии и политици довели България до катастрофа.
224
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да не ви се вярва, живеем в края на дните.Времето е компресирано и всеки плаща за греховете си веднага.В следващите 3-и години Страшният съд ще слезе на Земята.Има си космологична логика, която се спазва безпристрастно.
223
1
 
7
 
! Отговори
До 223 преди 6 години
223, хладния разум лишен от човешка доброта, е присъщ на хора , които хладно и пресметливо грабят народа, на неофашистите, на масовите убийци, а също и на заблудени обикновени овце, като теб ,които биват доени от държавната мафия.И още нещо, след като се отнасяш с такова презрение към майчиния инстинкт, защо не вземеш да се ...Та ти съществуваш именно благодарение на този инстинкт.
222
4
 
11
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
Цял месец битиви ни занимава с две лъвчета, даже прати репортерка да ги изпраща до Холандия.Така е, защото сбърканата западна култура е двулична и не се занимава с грозни и глупави, а само с умни и красиви.Има организация четири лапи, но организация за варене на супа на гладните и бездомни българи няма.Има кучешки приюти, но човешки такива няма.Развеждаш се с жената, уволняват те от работа и отиваш в царството на сенките, лесно е.
221
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпрос пораждащ коментар....Браво кмете....,дано разбунил българите да се осъзнаят ,защото са потънали в дълбока летаргия...Кучета,трети пол,.....,щъркели,....магистрали,......пътища,....,здравни реформи,.все належащи проблеми,но преди всичко е човекът,защото без него е нищо............Най вече вдигане на стандарта на живот ,а това значи адекватни заплати и пенсии....Минамалното ,с което трябва да се започна е 1000 лв.Откъде?,как?,който се е нагърбил да краде горе да му мисли....Това е...
220
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 220Какво очакваш от ***, Генчо.кво да се очаква от ***? С 2 пръста челца, повтарящи като папагали някакви фрази, чието значение е неразбираемо за тях. Радват се на клипчета, в които по кръстовищата се бият подобни на тях ***. Плюят демокрацията, ЕС и НАТО, *** протрета на Путин и възхваляват убийците му.Обаче си купуват 20 годишни западни бракми, а не искат лади и москвичи, ако съберат някой лев отиват в Гърция да го похарчат, а не в Крим. *** каскети.
219
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По селата възрасните хора мизеруват .Крадът ги .роми ги избиват за да им вземат парите.Кокошките им крадът .Всичко е много Европейско. В българското село хората ги нямат за нищо.Това не е било и през турско.
218
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иде Видьов ден!За тези, които нито са топли, нито студени-също!
217
1
 
5
 
! Отговори
аберация преди 6 години
Когато дойде 10 Ноември 1989 за да излъжат хората че има промени, комунистите започнаха да въвеждат чуждици за да заменят българските думи. По същия начив започнаха да въвеждат някои практики които наужким идват отвън. Взеха да се "грижат" за циглетата от лицемерие за да оправдаят грабежа.Прав е кмета, но не са виновни тези които си мисли.И за да се увери сам, нека си побъбри с някой от тези "загрижените" и сам да си направи изводите.
216
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сам си баце! Българите са овце - само от бой разбират
215
0
 
3
 
! Отговори
До 217 преди 6 години
Хладния разум е присъщ само на особена порода хора, онези които дърпат масовката като теб напред. Компютъра няма разум, той не мисли, не формулира идеи, няма въображение, не взема решения и т.н., той може само да възпроизвежда предварително зададени команди. Всъщност ти правиш абсолютно същото като компютъра, възпроизвеждаш едни клишета, без мисъл, само предварително програмирани чувства и сбъркан майчин инстинкт, насочен не на място.
214
1
 
1
 
! Отговори
До 222 преди 6 години
222 успокой се, вземи си хапчетата, дишай дълбоко и когато котракциите ти намалеят , пробвай пак, може главата ти да роди нещо по - нормално.
213
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато на хората, които са толерантни и човечни им викат презрително ***, последствията са ,че тези истински ценности отиват на ***.И тогава недейте да ревете ,че нямало кой да се загрижи за хората .Вие самите ,които ревете не се грижите за никой, освен за себе си,но се имате за мъжкари, а всъщност сте само едни нагли пр остаци .
212
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво очакваш от ***, Генчо. Няма печалба в грижите за електората, затова се занимават с евроглупости. Държавата ще тръгне напред, когато се заговори за проблемите на хората, за ниските заплати, за смешните пенсии, за умиращото здравеопазване, за установяване на ред и дисциплина в училищата и.т.н все забравени ценности.
211
17
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 214 преди 6 години
Какво има да се чудиш , бе? Хората са по-големи изpоди от кучетата, защото убиват и измъчват за удоволствие и сами се перцакват едни други, кой им е виновен?