Шофьорката, ударила автобуса на "Тракия" - с отнемана книжка

От две години обаче отново е правоспособен водач
14 апр 2018 09:30,
284
Шофьорката, ударила автобуса на "Тракия" - с отнемана книжка
Снимка: БТА

Задържана е шофьорката на лекия автомобил, който участваше в тежката катастрофа на АМ "Тракия", при която загинаха 6 души, а 23 бяха ранени.

Още по темата

По информация на Нова телевизия 29-годишната шофьорка на автомобила Цвета Таскова е с отнемана шофьорска книжка заради употреба на алкохол. От две години обаче отново е правоспособен водач.

След инцидента пробите й за наркотици и алкохол са били отрицатели.

Шофьорката е задържана за 24 часа в Софийската областна дирекция на полицията, днес прокуратурата ще решава дали да я задържи за по-дълго.

Вчера шофьорът на катастрофиралия автобус обясни, че не е имал време за реакция при инцидента и допълни, че е карал с 95 км/ч.

В огледалото той вижда, че кола започва да го изпреварва, изчаква я да мине и в този момент се чува страшен удар. По думите му автобусът се вдигнал на дясната си страна и се е преобърнал в канавката.

В шок била и водачката на колата, която се ударила в автобуса.

"Плачеше и казваше "аз съм виновна, аз ви ударих". Младо момиче, не знам, няма драскотина. Тръгнала да ме изпреварва, чула шум в предна лява гума и се обърнала да намали касетофона, за да чуе шума. В този момент се удря в автобуса. Това каза пред мен и още двама полицаи", разказа тогава шофьорът.

Днес е Ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само на мен ли ми се вижда доста странно, че предните гуми на автобуса за завъртяни крайно вдясно??? При 95 км/ч едно такова завъртане не ме учудва защо се е обърнал. Не ми се вярва да е навивал волана след като вече е бил обърнат - по скоро тогава е бързал да се измъкне вместо да върти кормилото.
188
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При тази катастрофа жената с Рено е била правоспособна !!!( И Бойчо е бил мафиот ,а сега е ... слънце )Не е ли възможно професионалиста от Сливен да е,, притиснал" л.кола ? По смелите телевизии отново показаха ДРАСКОТИНИТЕ по боята на ИВКОНИТЕ !
187
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само аз ли мисля , че няма такава дума шофьорка в българския език.....
186
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един от СеверозападаРазглеждай го като динамична система, на която едната опорна точка се е покачила отгоре , буквално върху капака на двигателя на Реното___________________Това няма как да се случи при автобусите, ако ТИР е възможно, но автобусите са ниски и няма как да се получи, гледах снощи обяснения на шофера на автобуса, изцяло обясненията му бяха неадекватни цитирам " вдигнали му се е лявата страна, и навил волана на ляво"
185
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 187буквално върху капака на двигателя на Реното, повдигнал се е автобуса, наклонил се е на дясно.Какво става тогава с центъра на тежестта му,..Добре. Остава да се отговори на въпроса - как се е "пъхнала" колата под гумата? Нали не считаш, че автобуса може да лети? Какво е направил шофьора, за да се качи "отгоре"?
184
5
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен184 Случайно аз съм учил два петъка Механика, и то-и трите и части.Не разглеждай автобуса , опорните му точки и Ц.Т. като статична система, ударена от страни. Разглеждай го като динамична система, на която едната опорна точка се е покачила отгоре , буквално върху капака на двигателя на Реното, повдигнал се е автобуса, наклонил се е на дясно.Какво става тогава с центъра на тежестта му, на който е зададено ускорение нагоре и на дясно, и каква е реакцията на шофьора, на къде ще върти?
183
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТи нормален ли си бе циркаджия? Тоя автобус си го представяш като танк, ама центъра на тежестта му е високо_Точно поради причината че центъра на тежеста му е високо, няма как да го удариш странично под центъра на тежеста от лявата страна и той да се наклони на дясно, т.е. лявата страна да му се вдигне, ако удара е под центъра на тежеста би могло да се получи "подсичане" и той да се наклони в посоката от която идва удара, но за целта е нужна много по-голяма сила на удара
182
2
 
2
 
! Отговори
Злостър преди 6 години
Нивото на журнаГлистиката е потресаващо! В едно изречение 'която', 'при която', 'които'... То е ясно, че е най-лесно да седнеш, да из(ереш едни 20 реда мозъчна полюция и си журналист. Не, драскач си, кифло
181
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 175ОПАСНО ВИСОК ЦЕНТЪР НА ТЕЖЕСТТА.Е като е висок ц.т. какво от това? Къде се намира точката на удар, по отношение на ц.т.? Ти разбираш ли от механика и равновесие изобщо? Че тя колата е горе-долу на нивото та гумите, т.е. много близо до "опорите" и респективно е възможно само до го "хлезне", но не и да го обърне! За да го обърне, трябва дапълнителна сила, приложена доста по-високо!Шофьора е направил неправилна маневра и при висока скорост е поднесъл автобуса
180
4
 
7
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Колата не може да обърне автобуса. Автобусът сам се е обърнал. след като шофьорът му рязко е завил надясно в канавката. Това се вижда от положението на автобуса и на предните му колела. Колата вероятно тежи около 1,3 тона, най-много 1,5 тона, а автобуса вероятно тежи между 17 и 19 тона. Първопричината за катастрофата е шофьорката на Реното, но за смъртта на хората по-голямата вина е на шофьора на автобуса.
179
2
 
0
 
! Отговори
О_О преди 6 години
До Анонимен 180Много хамерикански екшъни гледаш момче. И кеч
178
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-вероятно вайбъра й е издрънчал,обсебена от този звук тя инстинктивно придава цялата си емоционална и физическа същност на него,като при този процес губи управление над реното и се тряска в рейса.Шофьорът се стряска и върти рязко волана,следствието ,на което се ражда нелепата трагедия.За мен шофьорът НЕ Е виновен,просто е можело да реагира по-декватно.Но във всяка професия има и добри,и не толкова добри !Да почиват в мир невинните хорица !А тази дама,дори оправдана, сама се наказа доживот !
177
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 173Когато ЛЕКА кола избута автобус с 50човека на борда ела да ми се обадиш....по водомера.Ти наистина си хипер нефелен глупоак.Две леки коли да се блъскат странично ако шофьорите са добри не могат да се избутат.П.П. Сега ще ви "донесат вода" от през 9 планини колко невинна е фирмата на Ахмед Доган/Пеевски.(ОБРЪЧИТЕ от ФИРМИ.......спомняте ли си???)
176
1
 
3
 
! Отговори
ТАКА СТАВА преди 6 години
Така става като центъра на тежестта е високо. Защо не се правят автобусите с нисък център - каквито са в градския транспорт? Не съм чул за обърнат автобус на градския транспорт до сега. Ако ще и тир да го удари, само ще го премести, но няма да го обърне
175
0
 
15
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Обърнала се да спре радиото:)))Къде ги държите тези радиа бе.
174
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 173Тоя автобус си го представяш като танк, ама центъра на тежестта му е високо, освен това си говорим за дълго превозно средство..Ами именно, че Ц.Т. му е високо, а точката на удар е доста ПОД Ц.Т., т.е. трябва огромна диначина сила, за да създаде обръщащ момент, по-голям от задържащият. А възможно ли е възникването на такава сила, при кос, нецентричен удар, ако не се появила допълнителна центробежна сила от управлението на самият автобус ?
173
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Дайте снимка на кифльока да и се посмеем. ДА СЛУЖИ ЗА УРОК НА ОСТАНАЛИТЕ БЕЗОТГОВОРНИ КИФЛьоЦИ
172
0
 
5
 
! Отговори
Много кока и бело преди 6 години
ДА СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ В ПРОИЗВОДИТЕЛЯ НА АВТОБУСА!Как така го удряш леко и той се обръща, а? ОПАСНО ВИСОК ЦЕНТЪР НА ТЕЖЕСТТА - БЛИЗКИТЕ И КОМПАНИЯТА СОБСТВЕНИК ДА СЕ ОБЕДИНЯТ И ДА ТЪРСЯТ ОТГОВОРНОСТ ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯТва ако беше самолет, щеше да се търси отговорност. Ама явно има двойни стандарти при превоза на хора.... тъжно за жертвите. Несправедлив свят
171
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 2009та насам на власт са СЕЛЯНИТЕ в Бг.Мнозинство са. назначиха си *** като тях за премиер и здраво стискат властта.Ще я пуснат когато срутят напълно държавата а от зурлите им потекат реки от кървища.Това е положението.по-зле е от 1945-1989.Същите телета, но по-лоши зулуми.
170
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 171"все едно мравка да обърне слон"Ти нормален ли си бе циркаджия? Тоя автобус си го представяш като танк, ама центъра на тежестта му е високо, освен това си говорим за дълго превозно средство. Два грешни тигела са достатъчни, за да се превърне всеки един автобус в гробница