Задават ли се драконовски мерки срещу футболните хулигани?

МВР предлага: На стадиона с лична карта
20 апр 2018 12:00, Петя Славова
54

Състоянието на 24-годишната полицайка, която пострада тежко от хвърлена бомбичка по време на Вечното дерби, се стабилизира. След двучасова операция на лекарите в ИСУЛ стана ясно, че зрението ѝ ще бъде запазено.

А през изминалия ден с официална позиция излезе ръководството на "Левски", което осъди случилото се по време на футболния двубой "Левски" - ЦСКА.

Още по темата

"В тази ситуация и гражданите, и органите на реда са невинни. В никакъв случай не искам да слагам под общ знаменател всички футболни фенове, тъй като подобни действия се извършват от едни малки фракции, които за съжаление у нас са подценени", коментира в студиото на "България сутрин" зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов.

По думите му проблемът идва от прекалено либералната правораздавателната система, а на футболното хулиганство трябва да се обърне по-голямо внимание.

Полицията издирва мъж - нисък на ръст, с татуировка на глезена. След мача в сряда бяха задържани над 40 човека в различни районни управления в столицата. С позиция за искане за незабавни мерки излязоха и от синдикалната федерация на МВР. Те настояват за по-строги санкции спрямо всички лица, демонстриращи агресия и неуважително отношение спрямо органите на реда.

"Помним какви грозни сцени се разиграваха по стадионите на други европейски държави преди години. След като бяха предприети съответните мерки обаче, хората днес ходят там за да се забавляват, водят децата си и са доволни. Нещо, което в България не се случва", подчерта футболният треньор Велислав Вуцов.

Пред Bulgaria ON AIR спортният журналист Едуард Папазян пък посочи, че футболът трябва да принадлежи не на феновете, не на агитките, а на зрителите - на хората, които отиват да гледат мача, а не само и единствено да подкрепят отбора, при това, по думите му, с доста съмнителни методи.

"България е единствената държава в Европа, а може би и в света, която за 60 години не е построила нито един чисто нов стадион. Освен това е необходимо законите да се спазват, системата трябва така да работи, че тези, които си позволяват волности, да си получат съответното наказание и да не ги повтарят", допълни Папазян.

На стадионите вече да се влиза само срещу лична карта. Това предлага Министерството на вътрешните работи (МВР) след инцидента, белязал Вечното дерби между ЦСКА и Левски, завършило 2:2.

Всичко за инцидента четете в Gol.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
билети да се купуват с лични карти и кредитна карта, както е на запад. който плаща в брой, да му скенират личната карта на касата.
30
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Задават се, ама друг път. Докато тарторите на големите агитки са на повикване от партиите го покриват за наркобизнеса им, надали ще има драконови мерки.
29
2
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
АЗ СЪМ ОТ СЕЛО, НО СЪМ ХИЛЯДИ ПЪТИ ПО ВЪЗПИТАН ОТ ТЕЗИ ГРАЖДАНЧЕТА
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А как е вкарана бомбата
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно съм за, тези простацци да си знаят мястото. Стига с побоищата и насилието в името на спорта. Да ги вкарат в пандиза тея ***, и принудително да бачкат тежка работа, да строят и да копат. Има и нормални хора, бащи, майки с деца, които искат да гледат футбол. Който иска да се бие, да се записва да тренира бокс. Аман от селляндури.
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина първо да се научи да си мие зъбите и да не си изхвърля *** през терасата и тогава да гледа как било в Англия по стадионите или в Германия как всичко светело от чистота
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама ние не сме Англия кво гледате как е там. В Швейцария на Базел стадиона примерно слизаш от спирката на метрото и направо влизаш на стадиона, къде ще се сравняваме със западна Европа, ние сме си диви Балканци, ако някога достигнем тяхното ниво на инфраструктура и манталитет може да гледаме в тяхната кошница ама в момента няма как да стане
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея по стадионите много не се замислят, номер 23ти ...
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече мачове има толкова е по-добре да политиците. Хоратя ще изливат гнева на стадиона и рядко ще се замислят да се запътят към ...
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия даже и билети не си купуват а им ги плаща клуба.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не 17. Просто сега ме е страх да ходя.Преди 30 години, ако с децата си обичайте футбол, то ходихте да гледате всеки мач. Сега, не съм сигурен, ако отида, дали ще ги прибера живи, а ако ги прибера, не съм сигурен, дали няма да се налага, да ходят на терапия.
20
3
 
11
 
! Отговори
То6 преди 6 години
Интересно, защо в Англия публиката е на 2 метра от терена ? Какви са тези шествия, бомбички, димни завеси. Плакати и знамена да. Спираш мача, изкарваш ги навън, глоби , затвори, обществено полезен труд и т. н. Човек не може да заведе детето си, внук си на стадиона ??? Вярно не е балет, НО НАЛИ СМЕ ХОРА И ФУТБОЛА Е ПРОСТО ЕДНА ИГРА.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го направят като в англия, да се джобят всички на входа за бомбички, фоержерки, да се забранят маските и качулките, да се влиза с лична карта, а за хулиганите с предишни провинения на стадиона доживотен бан от всички стадиони в страната.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам за наказание за превишена скорост да се изпраща нарушителя на бг футболен мач. Така следващия път няма да превишава скораста.
17
18
 
6
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
"Тези така наречени "агитки" изгониха публиката която навремето пълнеше стадиона."----------------------------------------------------------------------------------------------------------------И как точно са я изгонили? Просто едно време хората са ги карали с автобуси от провинцията и са имали безплатни билети и други бонуси, да не говорим за партийния принцип и т.н.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да вкарат мажоретки на стадиона.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете ги само за два сезона без никакви мерки. Ще се самоизтрепят и после ще е спокойно и ще можем да ходим пак по мачове.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези така наречени "агитки" изгониха публиката която навремето пълнеше стадиона.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Задават ли се драконовски мерки срещу футболните хулигани?"Стига глупости че ставате СМЕШНИ.Кога и за КАКВО в *** е имало "драконовски мерки".Журналята се изхвърлят като "*** на мокър пясък" със слабоумни заглавия от подобен вид.
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То феновете отиват с цел да се бият и да правят простотии. Така е при футбола. Това да не ви е балет.