Нова измама: Ало, от общината сме, имате имот, който…

Не се доверявайте на обаждания за пари и документи
22 май 2018 11:45,
9
Нова измама: Ало, от общината сме, имате имот, който…
Снимка: архив "Булфото"

Нов вид измама, започваща с телефонно обаждане, засече полицията в Дупница.

При нея бандитите звънят на домашния телефон на възрастен човек и се представят за служители на общината. Казват, че е възникнал проблем с имот на жертвата и предлагат да я посетят на място, за да го отстранят.

За схемата алармираха от общината, след като им се оплака възрастна жена от града, съобщи Нова.

Когато 76-годишната Надежда Велкова вдигнала телефона преди дни, отсреща й се обадил мъж, представил й се и казал, че е служител в Община Дупница.

Още по темата

Измамникът успял да убеди жената, че трябва да се срещнат и дори и предложил той да й помогне с документацията като я посети на адрес. Надежда се подвела, тъй като наистина от няколко месеца подготвя документи за продажба на имот.

След срещата жената събрала необходимите документи, но вместо да чака втора среща с измамника, решила да отиде в общината, за да свърши по-бързо работа. Там разбира, че за малко не е станала жертва на имотна измама.

От общината пък разбират, че измамникът е използвал името на реален техен служител, но от друг отдел.

Възрастната жена решава да не подава жалба в полицията, защото редовно й се налага да се справя с "ало" измамници.

По данни на полицията пенсионерите от Дупнишко са едни от най-атакуваните, но за техен късмет и най-трудно податливите.

От полицията призовават за повече мнителност по отношение на телефонните обаждания с цел искане на пари или документи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
48
 
! Отговори
Ddd преди 5 години
Най-лесно е да хванеш телефонен измамник, толкова следи оставят след себе си ,че могат да бъдат проследени с лекота. Друг е въпроса, защо никой не иска да ги залови. Хващат ги само когато случая добие широка медийност.
7
3
 
42
 
! Отговори
бай х преди 5 години
... в Дупнишко има ли милиционере кои взимат заплата ?
6
3
 
47
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Патрулките по аутобаните в Германия не са обозначени (и повечето полицаи не са в униворми) , а пък тук искат от сто метра предупредителен знак, че има радар. А пък там достатъчно доказателство за акт е снимка на движещата се кола и скоростта с която се движи. Не помня но и глобите са солени 300? май беше за превишение с 50км.
5
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още едно потвърждение, че в схемата са намесени доста хора - нотариуси, общински, банкови, пощенски (за селата) служители, че и какви ли не още...Измамниците никога звънят "на сляпо"!Звънят на тези, които имат влогове, имоти, близки в чужбина, които ги подпомагат финансово. С други думи - пълна предварителна информация! Не сме чул/прочели "новина", че на измамниците е дадена сума от 27,96 - примерно
4
3
 
36
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Тия на снимката що спят у колата, а не ловят измамнците в Германия полицаите ходят пеша с коли са само на повикване, явно много бензиин имат.Да и аз съм виждал в Германия полицаите патрулират пеш. Санкционират за неспазване на чистотата, помагат на нуждаещи се, упътват гостите на съответният град за местонахождението на обекти. Патрулките някой от тях не са обозначени, ползват само буркан и патрулират по аутобаните.
3
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Възрастната жена решава да не подава жалба в полицията, защото редовно й се налага да се справя с "ало" измамници."А това как да го разбирам!?!? Значи жената са я пробвали по друга схема НЯКОЛКО ПЪТИ и няма никакъв резултат. Сигурно не иска да пуска жалба не защото не вярва, че институциите няма да си свършат работата и да търсят измамниците, а за да не им навреди на мошениците. И понеже не вярва на тия институции е отишла на място, което я е спасило на практика. Оправяйте се сами един вид!
2
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дупнишко са едни от най-атакуваните, но за техен късмет и най-трудно податливите...Как се стига дотам да разчиташ на късмет, а не на институции да не ставаш жертва на престъпност..
1
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия на снимката що спят у колата, а не ловят измамнците в Германия полицаите ходят пеша с коли са само на повикване, явно много бензиин имат.