Ученият - ограбен, насилен и убит! Ревнивият изверг иска вкъщи!

Съпругата на обвиняемия Илия Стоичков - Иванка, е признала всичко в полицията
Обновена: 5 юли 2018 14:28 | 5 юли 2018 13:33,
403
Ученият - ограбен, насилен и убит! Ревнивият изверг иска вкъщи!
Обвиняемият Илия Стоичков; Снимка: Trafficnews

Златен синджир е издърпал от шията на доцент Стефан Нейков обвиненият за убийството в Пловдив Илия Стоичков. След това бижуто е било занесено от съпругата на извършителя в заложна къща. Това съобщи в Пловдивския окръжен съд прокурорът Георги Пенев, който присъства на разглеждане на мярката за неотклонение на Стоичков, цитиран от "24 часа".

Още по темата
Освен побоя и грабежа, бившият преподавател е бил изтезаван и сексуално, стана ясно по време на делото за мярката на обвиняемия.

Аутопсията е установила множество наранявания по главата, кръвоизливи, счупени ребра, разкъсани вътрешности и разкъсване на аналния отвор.

"Убиецът е вкарал бухалката в него", описа зловещата сцена прокурорът по делото Георги Пенев, предаде Trafficnews.

42-годишният Илиян Стоичков, обвинен в убийството на доцент Стефан Нейков, бе доведен с белезници в съда. Още преди да изтече 72-часоватата му мярка за неотклонение, Окръжна прокуратура е внесла искане за постоянно задържане под стража. Делото ще започне след половин час, тъй като адвокатът на Стоичков поиска да се запознае с материалите. Съпругата му не се появи в съдебната зала.

Стоичков и 32-годишната му съпруга Иванка са в основата на жестокото престъпление. Илия е шофьор на камион. Родом е от пловдивското село, където живее заедно с родителите си, съпругата си Иванка и малкия им син. Според съседи през повечето време отсъства от вкъщи, тъй като поема курсове зад граница.

Мотивът за убийството е ревност, тъй като съпругът разбрал за връзка на съпругата си с пенсионирания преподавател. Тя се записала да учи в Аграрния университет още през 2005 година, но по различни причини многократно прекъсвала и не успявала да завърши висшето си образование.

Нейков обещал да ѝ помогне да се дипломира, но в замяна на това поискал някои услуги. Според обвинението, доцентът е поискал и пари, за да помогне.

Докъде точно са стигнали отношенията между двамата е обект на разследването, което в момента продължава.

Съпругът на "вечната" студентка обаче разбрал за случилото се и побеснял. Най-вероятно с помощта на жена си, той решил да заложи капан на преподавателя и да му даде урок. Тя го поканила на среща извън града, близо до Спортната зала до Оризари. Той отишъл, но минути след това на мястото пристигнал и съпругът, въоръжен с бухалка. Нахвърлил се върху него и буквално го пребил от бой. След това го качили в колата и го откарали до Военна болница, където бил паркиран автомобилът на Нейков - "Фолксваген".

Иванка е признала всичко в полицията. След като половинката ѝ отнел живота на преподавателя, тя отнесла оръжието и го захвърлила на брега на река Марица. В унисон с подробния разказ за убийството, униформените са открили бухалката точно на посоченото от нея място.

Прокурор Пенев заяви, че срещу Илия Стоичков предстои да бъде повдигнато и второ обвинение - за грабеж, след като бъдат събрани всички доказателства.

Защитата на Стоичков смята, че мярката "задържане под стража" е прекалено тежка и настоява той да бъде освободен под гаранция.

"Илия не е осъждан, има едно дете. Не виждам как може да считаме, че може да се укрие, след като е помогнал на разследването. Считам, че това не е правилната квалификация. Той не е имал никакво намерение да убива лицето. Бил е афектиран. Възниква въпросът какво друго престъпление може да извърши обвиняемият. Считам, че не е налице да извърши друго престъпление", заяви адвокатът.

Той поиска домашен арест или парична гаранция.

"Илия иска 1000-2000 лева парична гаранция. Иска да бъде до семейството си. Иска да работи, цял живот работил", пледира защитникът.

Припомняме ви, че доц. Нейков е бил открит в безпомощно състояние, със следи от насилие, до колата си на бул. "Христо Ботев" до Военна болница в Пловдив на 2 юли т.г. след 22:00 ч. Минути след пристигане на медицински екип, той е издъхнал.

Окръжна прокуратура остави в ареста 42-годишния Илия Стоичков, предаде "Фокус". Съдът уважи молбата на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, предвид опасността той да се укрие и да извърши ново престъпление, въпреки чистото му съдебно минало. Срещу Стоичков е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за това, че на 3 юли в Пловдив умишлено е умъртвил Стефан Нейков.

В случай на обжалване съдът назначи дата на заседанието за 12 юли.

*Информацията е обновена в 14:27 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
35
 
5
 
! Отговори
Хахахаха преди 5 години
Ахахахяххаха ами медал трябва да му дадат на този човек, а не да го вкарват в затвора. Всеки мъж би постъпил така.
33
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Факт е ,че в Бг се взимат изпити със секс или пари !Как ще се почувствате ,ако разберете ,че жена ви така си взима изпитите ?"Хахаха то ако науча такова се светвам, че тази е отпрала поне 1000 чичака още.Кво ще ходя да търся два стадиона хора дет ги е извършала тази ли... аре бегай.Жени много брат, вратата и толкова.
32
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иванка обаче е тоталната *** ... първо се врътка с доцент дядо, после замесва съпруга си, накрая всичко тропа на полицията. Така се отървава и от двамата, за да си излиза с когото поиска. Не знам защо е на свобода, след като според мен си е абсолютен съучастник! Организира срещата, пласира откраднатото и прикрива следите. А дали не е и посегнала няколко пъти с бухалката, аа Илия не го коментирам ... под афект да биеш два шамара, ама за подобен репортоар доста отклонения трябва да имаш
31
2
 
3
 
! Отговори
бай Драган преди 5 години
Браво , бай Иване , много точно си го казал !!!
30
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1. Ако е искал да работи е щял да работи а не да убива2. Ско си говорим за,ревност значи жена му не се е дърпала на преподавателя. Вече колко можем да говорим за интимни отношения на 70 години - това е друг въпрос3. За грабеж и убийство в повечето нормал и държави се дава доживотен затвор4. Щом жена му е изхвърлила бухалката и е заложила синджира в заложна къща не е свидетел а съучастник!
29
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо не е бил афектиран, това е планирано умишлено убийство по особена жесток начин. Като ти е изневерила жената със един старец проблема си е твой, щом си импотентен отиди си срежи вените или си тури примката на шията защо отнемаш чужд живот. Жена ти не ти е робиня и може да бъде с който си поиска.
28
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е такива *** си избира бг жената за съпруг и после реве. Повръща ми се от тях. По- добре да съм сам до края на живота си, отколкото с такива измекярки.
27
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип ревността не е любов, а психическо отклонение и никога не е полезна за никого.Този човек очевидно е много агресивен и потенциално опасен.Всички сме изпитвали ревност, но колко то нас са склонни да убиват при такива обстоятелства, с такава жестокост и без дори да се замислят, след което да прикриват нещата и да изпият парите, получени от откраднатото?
26
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе то човек като му кипне ... и на мен ми идваше да завра бухалката в розичката на любовника на жена ми, пък уж кротък съм. Жените да си опичат акъла, че и на най-кроткия като му кипне, не се знае какви може да ги сътвори.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сложете ги двамата с Марио Метушев в една килия.
24
2
 
53
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Такива като тия двамата не трябва да се допуска да се събират заедно и да се размножават. Трябва или да се унищожават, или да бъдат държани в лагери извън обществото, където да работят. Не става ясно, обаче защо и маcтията не е задържана, след като е съучастник в умишлено убийство и грабеж.
23
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ревността не е извинение за изродщина!Това е болен човек, психически и физически ***, който трябва да се осъди на смърт.Не може ревността да те кара да вършиш такива неща, при положение, че жена ти доброволно е общувала с преподавателя и даже ти е съдействала за престъплението.Защо не е убил и изнасилил жена си, а третия човек?
22
4
 
48
 
! Отговори
Жорко преди 5 години
За пореден и, със сигурност, не последен път, жената-въртиопашка причини мъка на мъжкото съсловие... Единия го превърна в убиец и извратеняк а другия в похотлив старец. И кой е на свобода и нехае? Пак ТЯ.
21
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е фейкнюз. Българите не правят такива неща. Такова нещо не се е случвало.
20
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19Българин е спокойно. Не мисли, че българите са цвете за мирисане. Просто едно диво балканско племе.
19
1
 
59
 
! Отговори
llkl преди 5 години
Адвоката му смятал ,че мярката задържане под стража била твърде тежка,защото нямало вероятност да извърши друго престъпение....Че утре жена му тая *** като се .. пак с някой какво правим? пак ли ще има убити? да го обесват на първото дърво ,а тая вечна студентка да я пуснат в някой бежански лагер да я образоват
18
0
 
49
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
е това вече вони на *** убийствено!!!!!!!Ако след всичките тия УСТАНОВЕНИ подробности пуснат ДЕ-БИЛА ПСИХАР под домашен арест и проточат делото докато съдията се пенсионира,мога да кажа само едно:-Вечна й памет на България!...И .."За мъртвите или добро,или нищо"...А в същото време държат кметицата на Млядост в ареста за НЕДОКАЗАНО "престъпление"!!!...бах ти свинщината,бах ти свинките,пълзящи по снагата на древна България!!!
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДай сега да не ровим богоизсраните джуки,с редките генетични заболявания и психически разстройства,че не е удобно.
16
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вземете им документите, цялото имущество и в дрангoлника доживот, тези повече нямат право да се наричат българи.
15
3
 
68
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Измъчвал е човека докато умре и сега обаче мярката била прекалено тежка, пожелавам му на адвокатчето същата участ....