Подмяна на софтуер и опашка на Дунав мост

Митничари обработваха ръчно документите на автомобилите
17 юли 2018 15:23, Анисия Иванова
10

Над 10 километра достигна опашката от камиони на граничния пункт "Дунав мост" при Русе. Причината е в подмяната на софтуер от Агенция "Митници" за пътни такси и разрешителни.

От 8 часа сутринта до обед обработката на всички превозни средства се извършваше по аварийната процедура на ръка, но заради огромните колони от камиони работата на пункта ще бъде затруднена през целия ден.

За да се улеснят шофьорите, на граничния пункт бяха отворени всички гишета – две за леките автомобили и три за камионите. Средно по две минути отнемаше ръчната обработка на колите, докато за ТИР-овете времето бе двойно повече, съобщиха от Bulgaria ON AIR.

Някои от шофьорите на камиони чакат още от вчера. Проблем се оказа и пропускането на опасни товари от полицията, която ги връща на опашката.

Движението в района на моста се регулираше от два екипа на полицията, които следяха основно за придвижването на камионите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Хм... преди 5 години
Будепеща имат яко мостове. Ок. Колко е най дългия каква част от него е над вода в рамките на какъв период от време са построени разгледах малко и видях че единият от мостовете там е дълъг 290 метра. Нашите са по 2 километра. Яснооо в българия 5 членно домакинство с деца на по 20+ които не могат да се изнесат взимат 5 заплати в германия човек си живее сам с една. Явно стандарта у Германията е по-нисък
6
0
 
0
 
! Отговори
Истина преди 5 години
само в Будапеща има 7-8 моста, ние за 2 държави имаме само 2 и това се смята за напредък..... къде са те, къде сме ние?Срамно е дори да се споменва ако се построят още 3-4 моста, защото пак няма да стигнем цял град!да не споменавам и Виена
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета обява : " Мъж 40години търси жена !" - та се чудя този толкова ли е зле или от вестника са изтървали две запетайки !
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софтуера ясно , ама каква опашка са сменяли на моста ?
3
0
 
2
 
! Отговори
boto преди 5 години
До До 2Еми изключи си телефона, тури си стайната антена и ходи на село. Вземи си котлон да си печеш чушки и турай лютеница. Викай, че по Соца ти е било по-добре като е немало технологии... Седи чекай по 1 ден на опашка да ти извадат некой документ дето сега може да се извади от Вас за 10 секунди. Съсипали сме човечеството ... да ти имам съсипването ... Ама сега пишеш коментари у днес-а а ? Що не пуснеш едно писмо до редакцията на некой весник да ти публикува мнението?
2
1
 
4
 
! Отговори
Boto преди 5 години
Аз като *** работник с It фирма знам, че най-добре е да се ъпдейтва софтуера в най-нативареното време на годината. Също така знам, че е по добре да се обнови на всички гишета едновременно та опашката при грешка да е още по голяма. Задължително преди това е да не е тествани прехвърлянето.Ама какво се учудвам то трябва да се види кои фирми правят софтуера на държавните институции.80% от фирмите никой дори от бранша не знае за тях. Малки фирми, фирми на познати наели студенти за по 600 лева
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма организация