След кошмарния сблъсък в Петрич: Ампутация на място... борба за живот!

Двете тежко ранени деца са стабилизирани, но имат нужда от кръвопреливане
16 авг 2018 18:00,
80

Продължва да е тежко състоянието на двете деца, пометени от кола в Петрич.

Dnes.bg припомня, че кървавият инцидентът стана след полунощ, когато 18-годишен шофьор загуби контрола над "Опел"-а си, качисе на тротоара и блъсна трима тийнейджъри.

Дошлите на място лекари веднага ампутирали крака на 17-годишното момче, не изчакали да го отведат до болницата, защото имало реален риск за живота му, обясни пред "Дарик" д-р Александър Попов от Спешния център в Петрич.

Още по темата

"Стигна се до травматична ампутация на място още. Другото момиченце беше с фрактура на подбедрица. Състоянието на децата е стабилизирано, но все още се извършва кръвопреливане", посочи той.

Медикът обяви, че те имат спешна нужда от още кръвопреливане.

Третото пострадало дете е 16-годишно момиче, което е било с по-леки наранявания и вече е освободено от болницата.

"Прието е в спешния център с порезни наранявания. Пренасочено е към лечебното заведение, а по-късно е освободено по негово настояване, за да продължи вкъщи", каза още доктор Попов.

По думите му децата са били спасени благодарение на бързата реакция на лекарите: "Ако нямаше болница тук, най-близката е в Сандански, децата щяхме да ги загубим".

След жестокия удар полицията арестува 18-годишния шофьор, който е тестван с дрегер за употреба на алкохол и наркотици, пробите са му отрицателни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в държава има 3 мафиотстри структури които я съсипват:- полицаи- съдии- политициНАРОДЕ, събуди се и се осъзнай
59
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 5 години
замислете се, бе хора...как ще се качиш на улицата и ще откъснеш крак и смажеш подбедрица ако просто загубиш управлението на автомобила... ми карано е с бясна скорост!
58
0
 
3
 
! Отговори
петричанка преди 5 години
конкретно в случая е виновно това 18-годишно момчче. цялото общество сме се провалили, след като се докарахме дотук деца да се избиват по улиците...а иначе петричките полицаи не спират никой за несложен колан. лично съм правила забележка, че ме е страх да си пусна детето, след като и на пешеходна не спират. да не говорим, че наркопласьорите са всеизвестни, както и местата за продажба на наркотици и никой от т.нар.полиция не прави нищо.
57
0
 
2
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Кога ще спре това безхаберие по пътищата,а и не само там!?Защо всичко в България е един голям ФАРС?Защо?Българите ли са най-големите *** на света?Сигурно се шегувате!Я се стегнете и вземете нещата в свои ръце!Такава държава ли ще оставите на децата си-пропита от корупция,шуробаджанащина,непотизъм и връзкарство!Иска ли някой от вас да съберем средства за пострадалите деца?
56
0
 
0
 
! Отговори
Незнаен воин преди 5 години
Това пишлемеме поне да се беше нашмъркал или накъркал да има какво да обсъждаме. Пък сега си е *** чист 80%-ов д...л...Направо като за условна....
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32За какво се репчиш всъщност? Хората с право настояват за оставки - ако отговорните институции си бяха на мястото, нямаше да се стигне до инцидента. Какво кръвожадно и първично виждаш в това?! Може би си някоя възвишена пенсионерка...И: няма нормален човек, който да не желае най-доброто за пострадалото момче.
54
1
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
Стига сте писали за "загуба на контрол". Сто свидетеля казаха, че е дрифтвал. Това е УМИШЛЕНО действие. Из-роди разлигавени. Про-сти като зад-ници. Сега хората на баща му ще го покрият и след месец-два ще го пратят да си лекува нервите.Защо снимката на този мало-умник не е във всяка медиа?
53
0
 
13
 
! Отговори
ГЕРБАР ПАРИ НЕ ДАВА преди 5 години
САМО ВЗЕМАТАТКОТО Е ВИДЕН ГЕРБАР, ПРЪВ ПРИЯТЕЛ НА Ц.Ц.ТАКА, ЧЕ НА МУЦУНЪТ КНИЖКАТА СА МУ Я ДАЛИ БЕЗ ФОРМАЛНОСТИ. ДОРИ СА МУ Я ДОНЕСЛИ В КЪЩИ НА КРАКА.
52
0
 
9
 
! Отговори
да да преди 5 години
До Съдияправ сие демокрация нали е..та ще може да избира ляв или десен да му ампутират.След 3-4 такива решеения и драстично ще намалеят прос-то-тиите по пътищата
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
полицията си чешат топките по цял ден, а после се чудим защо всеки кара както му е кеф, а ?преди 5-6 години, правя разходка по витоша и чакам рейса във Владая.И там за 20 мин се скъсаха да минават напред-назад, тинейджери с мотори и АТВ-та, естествено БЕЗ каски. Караха като ненормални и вдигаха шум до небесата.Със сигурност това е ставало редовно там, полицията го е знаела, но естествено нищо не прави.Сега ония гаменчета са сигурно на 18-20г и да не се учудваме че са така нагли и диви!
50
3
 
16
 
! Отговори
Съдия преди 5 години
Да ампутурат крака и на шофьора, да му вземат книжката и кой откъде е а си живее живота.
49
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Берлин И защо мислиш, че си е купил книжката? Трябва да си много прос, за да твърдиш такова нещо.
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До как еПри ПСЕВДОдемокрацията никак не е добре.
47
0
 
16
 
! Отговори
мак преди 5 години
Оня пиян и надрусан го пуснаха, така и ще пуснат този трезвен.
46
4
 
18
 
! Отговори
как е преди 5 години
добре ли е при демокрацията - всеки е свободен да си закупи красив западен автомобил без да чака 10 години, да си дрифти из града на воля, ако осакати някой - съдът го пуска. Па не е зле демокрацията като гледам, стига да не си ти този с отрязания крак
45
0
 
38
 
! Отговори
нека преди 5 години
*** след като си реши въпросите с пасовъдието , нека бъде социален асистент на този когото е осакатил. по 12 часа дневно за 30 години. Хем няма да има време да прави нови глупости а и макар и частичо да усети какво е сторил. А всички гонкаджии и драфтъри , санитари вместо условни присъди
44
0
 
21
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
До 26"Стига с вашата злоба, по-важно е да го задържат да покрие разходите за евентуално най - добрата възможна протеза."Приятел! Отстрани е лесно! Ако беше твоят крак? И някой да ти се хили после, че ти е купил протеза?
43
0
 
26
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Точно затова е гладната стачка на Босия. Заради купените шофьорски книжки.
42
2
 
12
 
! Отговори
bgm преди 5 години
До Анонименима име Георги Попстояновбащата Пламен... пословично.. нагъл и т***п. Бе от СДС , ликвидира петричка прасковаосемени няколко праскови ето това му е продукта от забежките. Този лекеш..2-3 часа с един без мозък се гонели из града Жалко за пострадалите деца, но момичето от тополница има роднини...не хрисимиужасдано... се оправят децата , макар че крак е расте
41
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей този к'елеш от тук нататък да ходи всеки ден до края на живота си в полицията да се разписва и 2/3 от заплатата му да отиват при това хлапе което направи инвалид и му провали живота. Ако не си намери работа до 20 дена да му бъде осигуряван принудителен труд. Това естествено няма да стане. Така че изхода е частната инициатива от близките на пострадалото момче