Синче на бившо ченге: 60 дни с книжка и... лети с колата, помете децата!

Полицията търси видеозаписи, за да види дали шофьорът е дрифтил
17 авг 2018 10:45,
340
Синче на бившо ченге: 60 дни с книжка и... лети с колата, помете децата!
Георги Попстоянов. Снимка: Facebook

18-годишният младеж, помел три деца на тротоар в Петрич, се оказа син на бивш полицай от града. Георги остава в ареста за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на тежка и средна телесна повреда. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

Младежът е син на бившия полицай Пламен Попстоянов, който след напускането на МВР влиза в частния бизнес.

Припомням ви, че кървавата драма се разигра минути след полунощ в нощта срещу 16 август.

При адската катастрофа бяха ранени брат и сестра, като момчето е с ампутиран крак, а момичето с множество счупвания. Другото ранено дете е изписано за домашно лечение.

Още по темата

Георги Попстоянов имал шофьорска книжка от 2 месеца. Той често карал своя "Опел" Астра с висока скорост.

Във фаталната нощ блъснатите деца били на събор в село Тополница. После отишли на кафе в Петрич. На тръгване потърсили такси, но завалял дъжд и те се скрили под навеса на заведение на ул. "Цар Борис".

"Опел"-ът връхлетял, докато чакали дъждът да отмине. Тежко били ранени Крум и Валентина – брат и сестра.

Първоначално се появи версия, че 18-годишният Георги е дрифтирал с колата си, но това бе опровергано от МВР.

"Ситуацията е следната - млад водач с 2-месечен стаж шофира по мокра настилка, губи контрол над автомобила, без да е правил дрифтове, и излиза от пътя, при което става пътно произшествие", поясни пред "24 часа" главен инспектор Росен Рапчев от КАТ.

Той допълни, че се търсят записи на камери.

От удара най-тежко е пострадал 16-годишният Крум. Левият му крак бил смазан и при качването на носилката се откъснал.

"Падна ми кракът", проплакало момчето. В болницата обработили раната, но нямало как да спасят крайника му.

Сестра му Валентина изчаквала пристигането на линейката. Седяла сама, мълчаливо, когато дотичал баща ѝ.

"Той се сети, че раната на крака на момичето не е превързана и я превърза", разказа пред Стоян Димитров, който станал свидетел на случилото се, който всъщност разгласи за адската катастрофа, пускайки в профила си във Facebook снимки от тежкото ПТП.

Валентина попитала баща си: "Тате, ти обичаш ли ме", а той отвърнал: "Да, обичам те! Боли ли те..."

"Гледах и чух как тя отговори, че я боли, но ме впечатли каква сила има това дете и как не изпадна в паника, нито викаше, въпреки че сигурно я е боляло много", разказа Димитров.

Малко по-късно и момичето било откарано в болница с размазана подбедрица.

"Двамата са загубили много кръв, но в момента са стабилизирани и няма опасност за живота им", обясни д-р Методи Михайлов от Югозападната болница в Петрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в държава има 3 мафиотстри структури които я съсипват: - полицаи - съдии - политициНАРОДЕ, събуди се и се осъзнай
282
0
 
10
 
! Отговори
Хюч преди 5 години
ОСТАВКА на лъжливия полицай дето обясняваше как не бил дрифтил!!!
281
0
 
14
 
! Отговори
. преди 5 години
На 21 години *** съм , карам от 4г. ежедневно и никога не съм си позволил да се правя на шофер. Не е до държавата, а до собственото съзнание на ..ото.
280
0
 
11
 
! Отговори
Meri преди 5 години
Долна ***,но явно и бащата не е стока,жалко за децата!!!
279
3
 
14
 
! Отговори
Българите преди 5 години
Куче,КУЧЕ.....кука дано да срещна синчето ти-беден е българския речник да ти опиша какво ще направя с него.....ще се моли....и пищи....крачетата с двете ръце ще му откъсна на този състезател
278
0
 
15
 
! Отговори
Мачете преди 5 години
Тва ако бях на мястото на момчето ще го намеря и лично ще му отрежа крака бавно на части, дясният. После и топките да не се размножава тая гад. Докато чакаме на полиция и съдебната система възмездие няма да има. Или се прави реформа и се връща смъртното наказание, законите стават Крумови и важът за всеки без значение обикновен човек, кънкьор или пикльо на шеф на МВР или всеки почва сам да се справя като в дивия запад.
277
1
 
5
 
! Отговори
Xxx преди 5 години
Аз съм съгласен да го оневинят ако върне кракът на момчето. Но за съжаление в нашата страна е възножно едното но не и другото.
276
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На пангара
275
0
 
12
 
! Отговори
До бащата.... преди 5 години
на комплексирания ***.Най-хубавото на тази статия е,че личицето на синчето ти цяла България го вижда.Включително и от такива като мен.
274
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и да не е дрифтил, ако нямаш опит и на мокро караш като на сухо (дори в рамките на ограниченията) и излиаш от завой на кола с предно и без ESP може дa ти тръгне задницата да се пързаля (това се оправя като подадеш газ за да изправи ) но иска много опит... Можеби малдите шофьори трябва първите няколко месеца от книжката да не им дават да карат без придружител.....
273
1
 
9
 
! Отговори
От преди 5 години
Като искат да дрифтират да ходят на безлюдни места да се трепят тия не в населяни места.Писнало ми е от такива идиотчета.Всяка вечер форсират пилят гуми в населени места органите никакви ги няма.Тотално анархия.
272
0
 
24
 
! Отговори
Разгневен преди 5 години
Кой да си е по леглата бе многознайко.Да не са 10 годишни деца. Ти на 17 годишна възраст в девет вечерта ли си лягаше? ЗАТВОР за джигита.
271
0
 
17
 
! Отговори
Трак преди 5 години
Това беше преди седем години , но щом не са ваши близки , какво ви дреме.Ще кажете , че на всеки може да се случи , но този герой е бил предупреждаван за гаменското си шофиране.И познайте как са се държали катаджиите с него , остави го този , той е от наще.Ако това не са либерални ценности , здраве му кажи.
270
2
 
23
 
! Отговори
Трак преди 5 години
А помните ли прокурорското синче , дето уби двама пешеходци до подлеза на бул. България при ластик с аверче.Пак беше мокро и заради това го наказаха с три години условно.Браво на петричани , а тези дето ги плюят , молете се да не ви блъсне синче , че тогава ще разберете яда на хората.На прав път , да се качиш на тротоара става само с ръчна.Даже при аквапланинг колата се движи по права линия.В Германия тоя щеше да лежи поне десет години и цял живот без книжка , но иначе били либерални , нали
269
28
 
2
 
! Отговори
443 преди 5 години
Може би ако си бяха по леглата по това време на деня....
268
0
 
27
 
! Отговори
Белене преди 5 години
Така е тате има колеги и приятели няма проблеми. А пикльото си гази и няма да е наказан. Знам от опит
267
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямали разрушен парламен и министерства няма да има оправия
266
0
 
32
 
! Отговори
White dale преди 5 години
Шиб***но ***...може и да се е правил на дрифтър, но сигурно ще го покрият заради татко му...дали ако му откъснат крака няма да е най-добре? Десния, та да не може да кара повече
265
0
 
47
 
! Отговори
Redhorn преди 5 години
Ампутирания крак остава ДОЖИВОТ !Психическата травма остава С ГОДИНИ !Само си представете КОЛКО неща това момче докато е живо няма да е в състояние да направи.Приятелка/жена,работа,начин на живот и тн.и тн.всичко ще е с компромис от негова страна.И ЗАЩО ? Заради поредният агресиван ИЗР*ОД който благодарение на абсурдистан е свободен да избива комплексите си на пътя.ПОГРЕТЕ ГО ЖИВ някъде !!!!!!!!!!
264
0
 
24
 
! Отговори
Когато преди 5 години
Прочета за убит ке леш от баща на потърпевш, тогава ще се обнадеждя, че е почнало да се формира гражданско общество и има надежда за нацията ни