Прокуратурата ще нищи смъртта на родилката в Сливен

Родителите й подадоха сигнал за смъртта й, дадоха показания
19 авг 2018 07:30, Александър Попов
55
Прокуратурата ще нищи смъртта на родилката в Сливен
Кадър: Bulgaria ON AIR

Окръжната прокуратура в Сливен образува досъдебно производство по случая с починалата след раждане млада жена. Родителите й подадоха сигнал до полицията за смъртта й и дадоха показания, предаде Канал 3.

Вчера близките на починалата Ренета Томова се събраха на протест пред лечебното заведение и заявиха, че ще търсят справедливост в съда срещу екипа, водил раждането.

Още по темата

Те ще настояват аутопсията на 33-годишната жена да бъде извършена от специалисти извън МБАЛ "Д-р Иван Селимински", за да няма съмнения в заключението.

Заключението на лекарите е, че причина за смъртта е белодробна емболия, но близките на родилката смятат, че тя е починала вследствие на странните методи на лекарите, приложени по време на раждането.

Ренета Томова е имала нормална бременност, на 15 август през нощта тя е била приета в болницата в Сливен за първото си раждане. Тя родила дъщеря си Мария в малките часове на нощта. "Раждането започнало нормално, но в един момент се появил проблем", разказа бащата на Ренета, Петър Томов пред Bulgaria ON AIR.

На другия ден състоянието на младата жена започнало да се влошава. "Беше контактна, но не изглеждаше добре, беше като смазана, каза, че всичко я боли", спомня си почерненият баща.

После Ренета разказала на близките си, че детето излизало трудно и се наложило да я натискат по корема, за да извадят плода с така наречения метод Форцепс.

В петък родилката била преместена в реанимация, а малко по-късно съобщили на родителите й, че е починала.

"Ще ги съдя до дупка, детето си няма да го върна, но няма да ги оставя", каза Петър. И майката на Ренета иска тези, които са убили дъщеря й, да отговарят за стореното.

Новороденото също е в тежко състояние, вследствие на раждането. Малката Мария е с пареза на ръката и мозъчен оток.

Ренета Томова е собственик на конна база край града, където организираше курсове по езда и детски лагери.

От МБАЛ "Д-р Иван Селимински" съобщиха, цитирани от "Труд", че в понеделник ще излязат с официална информация на болницата по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Форцепс е метод!!!! Така родих края на юни тази година, но в чужбина. Само с акушерка, която приложи метода без да ползва шпатулите.с ръце. ..бебе 4кг200...даже не са ме шили после...ама тук насърчават естествено раждане, не като в България.
22
5
 
10
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Форцепс е инструмент, а не метод
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В щатите третата причина за смърт след сърдечни заболявания и рак са лекарите. Не вярвам тук до е по-различно.
20
5
 
16
 
! Отговори
До Аня преди 5 години
Събуди се лелке! Хипократовата клетва няма да ти плати сметките! Капитализма съсипа света!
19
4
 
32
 
! Отговори
Аня преди 5 години
Родилката е Ренета Томова 33 годишна, първо раждане, здрава с нормална бременност! Отива да роди при лекари, а те упражниха професионалните си умения така, че жената да почине в мъки! Ако това е тяхното хуманно отношение към пациентите, това е ужас! Къде остана Хипократовата им клетва?
18
1
 
5
 
! Отговори
Аня преди 5 години
Във фейсбук има група Мамо Мила вижте я!
17
2
 
20
 
! Отговори
до 17 преди 5 години
Не съм лекарка, но исках да кажа че българите са си създали медицина, какввто на тях им харесва. От време оно влизаха двойкаджии с рабфак, а сега директно със заплащане. После близките вървят и сучат и търсят лекаря дето им е най-удобен, щото някой си им казал че само той може да свърши работа. За това се раздробиха болниците, само и само да се взимат пари. За болниците си трябва ред, организация. Дето в нашата държава го няма никъде, а вие искате в болниците да е друго
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горката жена!Бог да я прости!Дано поне детето да се възстанови!
15
15
 
3
 
! Отговори
Кочо преди 5 години
Гледам, че роднините и коментиращите са медицински лица. При толкова много лекари в страната, не мога да разбера, как все най-некадърните работят в болниците, а добрите специалисти пишат по форумите и изказват заключения по телевизията, с табелки убийци в ръка.
14
24
 
6
 
! Отговори
lelka преди 5 години
Малко по-спокойно пишете статииите. Явно е близка на някой журналист. Не се обяснява на колко години е родилката, снимките ми говорят нещо. Форцепс и натискане не са едно и също. Форцепсът все още се прилага като нормална процедура, прочетете в интернета. Натискане не знам, но ражднето си е раждане. Народът си го е казал, че бременната жена с единия крак е в гроба. А за медицината в България, тя е творение на българите, не виждам защо викате против лекарите.
13
0
 
26
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Ще разнищят на баба си килотите! Нищо няма да разкрият щото хич няма да търсят. Ако семейството има пари направо в Страсбург да ги съди и независимо разследване да се назначи, иначе ще им фанат опинците, имайки напредвид корупцията и схемите батко и братко....надежда тука всяка оставете! Докато не вкарат няколко белопрестилкивци у кауша оправия няма да има...щото сега знаят че може да се измъкнат по всяко време!
12
1
 
39
 
! Отговори
Валери преди 5 години
Стигнеш ли до болница, Господ да ти е на помощ! Ако имаш късмет ще оцелееш...
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
свиквайте, това са докторите, които останаха в тази държава
10
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здравеопазването ни( с малки изключения) вече е опасно за живота и здравето на хората. И има голям дял за демографския колапс .
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предполагам ще падне голямо "нищене", само и само да не се намерят виновни. Осъден доктор в България няма, да не говорим , че и болницата е солидарно отговорна, тъй като е назначила тия бездарници на работа
8
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съд до дупка за тия мизepници. Освен външна аутопсия най-добре е и да си организират и частно разследване, ако имат пари. Иначе всичко се потулва, всички "отговорни" лица са солидарни с колегите си и най-много да ги накажат с мъмрене.
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еееей, джypналята, тия псевдоакушери са ви хвърлили в духовата музика, ама образовайте се малко, поне от интернет. Методът форцепс изобщо не включва ритане, юмруци и скачане трупешката върху родилката. Както и всеки друг метод, използван след средновековието. По-скоро са използвали метода суплекс, понеже явно в медицинското училище нещо са объркали акушерството с ММА.
6
1
 
21
 
! Отговори
Бърнаут преди 5 години
Глупости прокуратурата нищо не нищи. Всичко се върши от полицията а прокуратурата " наблюдава":)))
5
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз доколкото си спомням уж щяха да нищят и смъртта на още няколко други родилки, които си отидоха поради лекарска немарливост!Естествено нищо не разнищиха, случаите са отдавна забравени, а лекарите - убийци си живеят луксозния живот, с доходи далеч над средните за оскотелия народ!Нито правосъдие, нито справедливост има в тази пародия на държава
4
0
 
25
 
! Отговори
Ani преди 5 години
не е правилно че като нищо няма да върне жената и да оставим престъпниците. Това не го разбирам и за мен е голям грях престъпниците да останат ненаказани защото това е умишлено убийство,това е проблема на БГ че оставя ненаказани престъпниците, дори ги слага на власт да управляват затова ей така ще *** а престъпниците ще си живеят живота. Върнете смъртното наказание, не може да убиеш някой а ти да си лежиш в затвора ама си жив, око за око, зъб за зъб.