Сашко сам се затворил в колата, заспал и... починал. Топлинен удар!

Навън градусите били 33, а в затвореното купе скочили над 50
27 авг 2018 16:15,
65
Сашко сам се затворил в колата, заспал и... починал. Топлинен удар!
Снимка: flickr

Нелепа смърт застигна Сашко, на 2,5 години, от сливенското село Жельо войвода.

В неделния следобед незабелязано се вмъкнал в колата на родителите си, която била паркирана незаключена в селския им двор, затворил се вътре и заспало на задната седалка.

Когато го намерили три часа по-късно, Сашко бил проснат безжизнен на седалката.

Веднага малчуганът бил закаран с линейка в сливенската областна болница "Д-р Иван Селимински" и приет по спешност в реанимацията, но лекарите не успели да спасят живота му.

Още по темата

Сашко починал от топлинен удар, без да дойде в съзнание, пише "24 часа".

В неделя температурата в Жельо войвода достигнала около 33 градуса, а в затвореното купе на колата, където били спуснати и стъклата на прозорците, вероятно е надхвърлила 50 градуса. Въздухът вътре бил нажежен като в пещ.

Родителите на детето Божанка и Руси, които са от ромски произход, живеели заедно без брак, но имали общо 4 деца. Те изобщо не разбрали кога най-малкият им син проникнал в автомобила.

В неделния следобяд двамата събаряли полурухнала постройка в двора на къщата си и улисани в работата си се сетили и потърсили Сашко твърде късно. Вероятно са мислили, че момченцето им си играе, някъде на сянка.

По думите на кмета на село Жельо войвода Стоян Генов, почернените родители били трудолюбиви хора, които не разчитали на социални помощи, за да оглеждат двете си момичета и двете си момчета.

Доскоро работили в Гърция и дори купили една от изоставените къщи в селото, за да настанят в нея многолюдната си челяд.

Сигнал за трагедията бил подаден в полицията от спешното приемно отделение на болницата, уточниха днес от ОДМВР в Сливен.

По случая е образувано досъдебно производство, извършен е оглед на местопроизшествието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
41
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Колкото и да си улисан в работата, ако 5 минути дете на 2 г. не ти е пред очите, няма ли да се запиташ къде е и да започнеш да го търсиш?! Даже 5 минути са много!
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6В много коли има копче за централно заключване и е лесно достъпно. Друг е въпросът, може ли това дете да си отвори, дори да не е заключено. Такива дивотии стават по цял свят.
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е различно дали детето ти разте в града или на село и съответно на дадена възраст какво може или не може...може тяхното дете да не знае нещата, които вашите деца знаят, но пък да може да си отваря врати на коли...примерно!!!
11
7
 
36
 
! Отговори
Абее преди 5 години
Що не започнахте новината с това, че са *** та да не си правя труда да чета до третия абзац...
10
9
 
5
 
! Отговори
до: 6 преди 5 години
Според моите теории е възможно!!! Има по-надарени и по-ненадерени, има момичета и момчета и има ОГРОМНА разлика, особено в двигателните функции...
9
1
 
15
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Ех Златко , ех Желев : затвореното купе на колата, където били спуснати и стъклата на прозорците, вероятно е надхвърлила 50 градуса. Само аз ли не знам кога са спуснати стъклата ?????
8
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам дете на три години и 10 месеца, още не може да отваря врата на колата какво остава пък да се протегне от вътре да я затвори и заключи
7
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе много е лесно от уютното, топло и сухо бюрце да се обсъжда битието на чужди хора...особено със селски бит!!!
6
3
 
47
 
! Отговори
Комаров преди 5 години
"улисани в работата си ..." - най-убедителната версия.
5
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен всичко останало: Някой да ми обясни/покаже как 2 годишно дете само ще си отвори вратата на колата и КАК, по дяволите ще успее да я затвори отвътре?! Имам 2 годишно (и един месец) момиче, едвам се качва само на задната седалка. Няма теоретични шансове да отвори или затвори само вратата!
4
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как се оставя само дете на такава възраст в продължение на часове? Безотговорни родители!
3
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някъде се ражда дете, някъде пее славей..., но не... българските медии не пишат.Ако обаче някой някъде умре... тук медията е на пост и бди да не изпусне и най-малкият нюанс.Изверги.
2
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много нелепа смърт на едно дете. Едва ли наро4но някои го е затворил в колата. На тази възраст децата са палави и не могат да осъзнават деиствията си. Единствената грешка на родителите е 4е е трябвало да го потърсят и да се уверят 4е е на безопасно място.
1
3
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека почива в мир !Ама това да не се сетиш 3 часа за детето си е тотално незхаберие...