Български самолет докара двумилионния пътник на Летище Варна

Дженифър Зибенхар се оказа юбилейният пътник
Обновена: 27 сеп 2018 13:38 | 27 сеп 2018 13:37,
7
Български самолет докара двумилионния пътник на Летище Варна
Снимкa: Силвия Грозева/Investor Media Group.

Летище Варна посрещна двумилионния си пътник с Airbus A319 на авиокомпания Germania – Дженифър Зибенхар и семейството й от Германия. Дженифър спечели специални подаръци от летището и от курорта Св. Константин и Елена.

Още нещо интересно за събитието на летище Варна – самолетът, докарал двумилионния пътник е с българска регистрация – LZ AOA на авиокомпанията Bulgarian Eagle.

"Харесваме страната. Харесваме красотата на тези региони: Варна и Бургас. Също и столицата е привлекателна. София е атрактивна като дестинация за кратки почивки", каза директорът на Фрапорт Туин Стар Улрих Хеппе.

Фрапорт Туин Стар ще инвестира тази година 11 млн. лева в инфраструктура на летище Варна, а догодина още 11 млн лева, каза Хеппе в интервю за Александър Богоявленски от Авиошоу по Bulgaria ON AIR.

"Имаме и много добър тренд, който виждаме за Франция. Френските туристи отбелязват 65% ръст, който започва от ниска база, но въпреки това виждам един тренд, който показва, че връзките между Варна и Франция са недостатъчно обслужвани. Така че се опитваме да ги убедим да направят повече".

Германия, Русия, Великобритания, Полша и България са пазарите с най-силен ръст на летище Варна. Улрих Хеппе вижда силен тренд към развитие на полети от и до Франция.

"Лил, Нант, Лион и Париж Шарл дьо Гол. Само четири града във Франция и мисля, че има възможности за още".

Цялото интервю гледайте в епизода на Авиошоу на 29 септември 2018.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Егати пътника, пътувал 2 млн. пъти.
4
0
 
1
 
! Отговори
българина преди 5 години
герб се постараха варна да изостане а бургас да го задмине, все пак д николов е в ръководството на герб. точно както софия от село става 1,5 млн, изцяло по административен път, за сметка на десетки други градове.
3
0
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Не е ли странно един пътник да пътува два милиона пъти?
2
1
 
7
 
! Отговори
Светла преди 5 години
Варненското летище се развива все по-добре, не само на външен вид, но и като управление. Догодина може да посрещне двумилионния пътник още през лятото.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За кратко може. Вярно е!