Животът поскъпва с до 110 лв на човек. А компенсация, кога?

Нова политика – невъзможна, нямало пари, коментира икономист
Обновена: 2 окт 2018 14:01 | 2 окт 2018 11:00, Петя Славова
209

Вече са в сила новите цени на газа, парното и топлата вода. С почти 14% се увеличава цената на газа, реши КЕВР. Това поскъпване ще се прехвърли и към сметките за парно и топла вода. Това ще е второ повишение на цената на парното тази година.

През юли тя се вдигна средно със 7%, т.е. в сравнение с миналия отоплителен сезон парното ще скочи средно между 9 и 19%. Повишаването на газта води след себе си повишаване в цената на всичко друго и повече енергийно бедни.

Икономистът Кольо Парамов коментира в студиото на "България сутрин", че месечната издръжка на човек ще нарасне с между 70 и 110 лева.

"Тук става въпрос за цялостно поскъпване на живота в страната. Компенсацията може да стане само чрез нов тип доходна политика", каза Парамов.

Още по темата

Икономистът беше категоричен обаче, че такава нова политика днес е невъзможна, защото няма пари.

"Няма пари, защото БВП на страната няма кой да го произведе в такава сила, за да се вдигнат доходите. Следователно единствената низша, където България може да намери днес пари е приемането на еврото", настоя още икономистът пред Bulgaria ON AIR.

Кольо Парамов беше категоричен, че България е трябвало да въведе единната европейска валута още преди години.

Петър Илиев-гражданин и човек на изкуството, който е живял дълги години в САЩ, изрази възмущението си от повишаването на цената на газа и това, че поскъпването се случва така изведнъж.

"70-110 лева - това е страшно много. Аз имам друго предложение. Какво ще се случи с тези договори, ако българският народ каже, че ние нямаме тези пари", каза още той.

Икономистът Кольо Парамов пък акцентира и върху това, че повишаването на цените ще доведе след себе си и сериозна инфлация в нашата страна и предупреди, че до края на годината тя може да стигне 7%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
17
 
! Отговори
Средногорец преди 5 години
До бай ТошеБананите вече ги ритаме по улиците.На никой не му прави впечатление, а навремето и хляб нямаше.Сега магазините се пръскат по шевовете.С изключение на празниците.Тогава могат да се видят и празни рафтове.След Великден в наше село на хладилната витрина беше останало половин кило кайма.Бедстващите ми съселяни бяха изкупили продукцията на Т маркет в Средногорието.
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Компенсация ли честито вече сте в ерата на дивия капитализъм нямс компенсации освен ако не сте толкова богати че да принудите институциите да ви ги дадат а благодарение на възхода на нацзма няма да можем да избягаме никъде от ценовия геноцид.Честито връщане във феодализма новия ви статут е на крепостни селски командвани от самозвани тирани.
26
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АЗ ИМАМ РЕШЕНИЕ"ВЗЕМЕТЕ ПАРИТЕ ОТ ВНУЦИТЕ НА ТОП КОМУНИСТИТЕ ИЛИ ЧЕРВЕНАТА ОЛИГРАХИЯ И ЕТО ТИ ОПРАВЯНЕ НА БЮДЖЕТА."Хахахахаах като почне някой да изкривява и да убеждава в лъжи. Не си забравил израза " КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖ КРАДЕЦА", защото те управлява "ЧЕРВЕНАТА ОЛИГРАХИЯ" - ДС НА БКП!!! ФАКТ да казвам ли за твойта извратена "Демокрация", че "КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ". Болната истината!
25
0
 
13
 
! Отговори
Нашенска преди 5 години
Искаме да догонваме,ама без много да се морим!Иначе печатай паре и давай на народа,ама лошо ,става инфлация!Нали искаме-конвергенция,тоест с думи прости,догонване!Ама и при Тата и при Бата,сме като бебетата,само ревем,се Рем,и искаме да цокаме!
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички деца и внуци на активни борци да се арестуват и имотите им да се конфискуват и да се раздават на бедните или за заплати и пенсии!
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко, Тръмп ще изчурулика веднъж и всичко ще поевтинее...
22
2
 
20
 
! Отговори
бай Тоше преди 5 години
Няма мърдане! Яжте банани за успокоение, поне банани има!
21
5
 
16
 
! Отговори
АЗ ИМАМ РЕШЕНИЕ преди 5 години
ВЗЕМЕТЕ ПАРИТЕ ОТ ВНУЦИТЕ НА ТОП КОМУНИСТИТЕ ИЛИ ЧЕРВЕНАТА ОЛИГРАХИЯ И ЕТО ТИ ОПРАВЯНЕ НА БЮДЖЕТА. ТЕЗИ ПАРИ И БЕЗ ТОВА СА НАРОДНИ. ДРУГАРИТЕ СИ ОТКРАДНАХА И ПОДЕЛИХА ПО МЕЖДУ СИ ДЪРЖАВНАТА КАСА И СПЕСТЯВАНИЯТА НА ХОРАТА. СЕГА Е ВРЕМЕ ДА ВРЪЩАТ!
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновни са комунистите които 55та година насилствено колективизираха земята на хората и ги вкараха в ТКЗСта.
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновен е Путин!
18
1
 
18
 
! Отговори
Му 34 преди 5 години
Нема се пУашите. Левът е стабилен. От 20 години едно евро е лев и 95. Инфлация-0%!!!
17
0
 
44
 
! Отговори
Смел куражлия преди 5 години
Предлагам вместо да мърморим и да се страхуваме, да излезем на улиците и да протестираме, нека ни уволнят от работа, какво толкова, стига сме търпяли!
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е ли виновен Ердоган? Уж турската лира се срива, а го отнасяме българите. Защо ги лижeме тогава американските жабета?
15
2
 
20
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам управляващите да свалят цените на стоките или да ни ги дигнат заплатите!
14
36
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И слава богу че посткъпва животът! Нормално е при демокрацията животът да посткъпва, само в Северна Корея при комунизма животът не поскъпва. Който иска да не му поскъпва животът да заминава за Северна Корея да живее в комунизъм!
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11И когато имаше такова решение Борисов 3 не направи нищо за предоговаряне
12
0
 
52
 
! Отговори
Ало, управляващите! преди 5 години
Още преди няколко години от европейските служби бе изказано мнение, че пенсиите в България трябва да бъдат увеличени в размер 100 евро месечно и че става въпросза ОЦЕЛЯВАНЕ !!! Нашите управляващи си затраяха!
11
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мърморещ и страхлив народ, който все чака нещо и накрая нищо. А когато има възможност да се бори за правата си, отива за гъби.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКогато Булгаргаз спре да компенсира цените на газа спрямо политическите прищевки. Преди седмица КЕВР си признаха че при поевтиняването на газа преди някокко години не са свалили цената на парноти за да компенсират цената на тока. Странно ама това жеше преди Борисов 3. Защо ли?
9
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво слагате минуси, ама колко вдянаха, че това обедняване идва от руския рекет? При решение на ЕС руснака да свали цената и да върне няколко милиарда в същото време. А разни се правят на русофили. После реват. Щом сте фили значи ви кефи Русия да ви рекетира!!!