ПТП-то с патрулката край Плевен – заради скорост или масло на пътя?

65-годишна е жената, ударена от автомобила на ОДМВР-Плевен
50
ПТП-то с патрулката край Плевен – заради скорост или масло на пътя?
Снимка: архив, БулФото

65-годишна е жената, починала при инцидент с участието на полицейска кола вчера. Разследването се води от Окръжната прокуратура в Плевен, съобщи говорителят й Нанка Рачева.

Още по темата

При произшествието има петима пострадали - две жени, дете и двама полицаи.

Всички са настанени в болници. Не е съобщено до момента да има сред тях с опасност за живота, каза Рачева, цитирана от БТА.

Инцидентът стана вчера около 17:30 часа на третокласния път Плевен - Вълчитрън. При движение лек автомобил "Фиат" напуска пътното платно и пада в крайпътната канавка. В него са пътували 65-годишна жена, която го е управлявала, 32-годишна жена и 7-годишно дете.

След тях спира лек автомобил "Рено", в който са пътували 53-годишен мъж и 55-годишна жена. Те са оказали помощ на пострадалите от "Фиат"-а и са ги извели на пътното платно. Тогава са ударени от движещ се служебен автомобил "Опел", собственост на Областната дирекция на МВР - Плевен, в който са пътували четирима полицаи.

Починала е водачката на лекия автомобил "Фиат". Пътувалите с нея жена и дете имат мозъчни сътресения и са настанени в "Неврохирургията". Пострадала е и пътувалата в лекия автомобил "Рено" 55-годишна жена, която е с фрактури на крайниците. Пострадали са и полицейските служители, като двама от тях са с фрактури, един е настанен в "КАРИЛ" с политравма, а двама са прегледани и освободени за домашно лечение.

По случая е образувано досъдебно производство и предстои назначаването на експертизи. На този етап не може да се каже какви са причините за произшествията, каза Рачева. До момента няма повдигнато обвинение.

Ст. комисар Красимир Начев, директор на ОД на МВР в Плевен, каза, че първите два автомобила са се движили в една посока с разлика от 1-2 минути. Първият е самокатастрофирал. Вторият е спрял, за да окаже помощ на пострадалите и в този момент полицейският автомобил е напуснал пътното платно по същата траектория по която е самокатастрофирал първият.

"Основно работим по няколко версии - първата е несъобразена скорост за пътните условия, и втора - при извършения оглед на място се констатираха маслени петна по пътното платно, но експертизата ще бъде категорична за причината за ПТП", поясни комисар Начев.

Той допълни, че при срещата му с пострадалите те са казали, че полицейската кола е връхлетяла странично, което показва, че е загубено управлението. По думите му всички са изпробвани за алкохол.

Двете катастрофи са станали в интервал от 2-3 минути. Полицейските служители са от РУ-Пордим и са изпълнявали други задачи, а не са дошли за пътното произшествие.

"Шофьорът на полицейската кола е дългогодишен служител без нарушения", каза комисарят. ОД на МВР е образувана вътрешна проверка, която ще разследва инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари