В нета: Дрехи втора ръка двойно по-скъпи от магазина

Оскъпяването се получава и от доставката на стоката
4 окт 2018 08:25, Елка Василева
17
В нета: Дрехи втора ръка двойно по-скъпи от магазина
Снимка: архив, Reuters

Пазаруването на дрехи втора ръка излиза двойно по-скъпо, ако е направено онлайн. Оскъпяването се получава от доставката, за която клиентът трябва да плати 4 лв. отгоре, а това може да излезе по-скъпо и от самата покупка, пише "Монитор“.

Цените в дрипшоповете са различни, като в някои от тях са фиксирани, други пък зарибяват клиенти с „топ цени за един ден“,  които се променят постоянно. В един от столичните магазини например може да се закупи блуза с дълъг ръкав за 4.95 лв., както и дебел суичър на същата цена. Зимните якета, които се купуват на килограм в навечерието на предстоящата зима, струват между 20 и 40 лв. Ризите също излизат евтино - от 4 до 9 лв. според качеството.

Ако ги закупи от магазин, потребителят рядко ще заплати повече от 20-25 лв. за дънки втора употреба. Онлайн обаче марковите панталони могат да стигнат и 121 лв. дори след намаление, без да се брои цената за доставка, която е 3.80 лв. до офис на куриерската фирма.

Суичер, който в магазина струва 5 лв., онлайн излиза между 50 и 60 лв., показа още проверката на изданието. Блузите също рядко струват под 23-24 лв., а пуловерите, за които иначе бихме дали не повече от 20 лв., също могат да стигнат стотачка, ако ги купим онлайн.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: дрехи втора ръка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Добре бе, админчето, не мога ли да попитам? Не знам какво е дрипшоп, защото не владея суахили, и затова питам. Какво е "дрипшоп"?
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да,бг е балама и ще се прекарва да дава много кинти пазарувайки онлайн. Всеки сам си преценява от къкде ще купува,Монитор за се заемат с разследване на далаверите на политиците,да не се занимават с глупости.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо да се разплачеш......За тези, на които 4 лева са им скъпо - безплатен лайфхак - отивате до кофите за боклу.к, ровите и току-виж намерите нещо марково за без пари. После втори лайфхак - отивате пред централна баня (ако сте от София), и перете парцалите там (нищо, че е забранено).Така ще имате чисти маркови дрехи за без пари, а спестените 4 лева може да инвестирате в някое шишенце пърцуца и да се чувствате господар на дрипльовците.....
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В западна Европа има милиони богати хора за които дрехите са просто консуматив за еднократна употреба! Като носни кърпички. Те не се занимават да перат. Носят докато се изцапа и хвърлят.Тези дрехи после идват във по бедните държави като България. Така и бедния българин може да носи качествени дрехи които иначе никога не би могъл да си купи.
12
6
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Я дрехи на умрели не носим! Това е...
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То във България и да имаш пари пак не можеш да си купиш хубави дрехи в магазин. Само онлайн.Новото по магазините на 90% е фалшиво или много ниско качество. А втора употреба можеш да си купиш супер маркови дрехи със най високо качество без почти никакви следи от употреба и то на цената на китайските ***.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интернет отдавна не е опция за купуване на дрехи и обувки Човек който цени избора и парите си , няма да си купи нещо без да го пробва и да усети материята
9
1
 
14
 
! Отговори
Хюстън преди 5 години
И после се сърдим, като ни наричат хора втора и трета ръка в Западна Европа или в Северна Америка. Еми, така си е. Със заплати по 800 лева как може да се очаква, човек да си купи нещо качествено и ново. Даже и от там бас ловя, че българските мутри и араби правят доста пари!!От немотията на българина. ***!!
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямате си представа какъв огромен бизнес е това с втората употреба.От събирането, извозването, прането, гладенето, сортирането, продаването(снимки, поддръжка сайт), ...а втпреки всичко, печелят стотици хиляди на месец. Ноо, такава ни е покупателната способност.
7
0
 
13
 
! Отговори
До гатанка преди 5 години
Усмърдяха е,но това е заради ВИСОКАТА покупателна възможност на населението.
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то затова има неща, които се пазаруват онлайн и които НЕ. Простичкооооо!!!Смисъла на дрехата втора ръка не е да си я поръчаш , а да си я откриеш ;) ;) ;)
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да тръгнеш да купуваш втора ръка по интернет... и то дрехи,
4
9
 
16
 
! Отговори
гатанка преди 5 години
усмърдяха страната ни с тези втори употреби - каквито бизнесмените ,такива и стоките - миризливи,нечистоплътни
3
0
 
10
 
! Отговори
Нета преди 5 години
Тарикатите принципно си плащат,та така.
2
0
 
20
 
! Отговори
Жан Гал преди 5 години
Куриерът не е ли хора? Хяп трява да иде.
1
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да да, знаем. Идват празници и трявба да наплашим хората, за да не пазаруват онлайн, а да идват и да ни напълнят миризливите магазини с неприятен и намусен персонал.