Дискриминация над полицаите: С една униформа 5 години на улицата!?

Синдикатът на МВР пита: Как така да се всява респект?
9 окт 2018 10:45, Петя Славова
91

Ден след като премиерът и главният прокурор заговориха в критичен тон за сегашния модел на работа в полицията, КЗД установи, че вътрешният министър е извършил пряка дискриминация спрямо всички униформени служители в МВР, които в периода 2014-2017 година са имали право на служебно облекло.

Според Вергил Христов, зам.-председател на Синдиката на МВР, няма как един униформен полицай да седи на улицата в продължение на 5 години с една и съща униформа и да всява респект.

"Това дали някой си върши работата или не си я върши, е продукт на някаква крайна оценка на направен анализ. Когато говорим обаче дали някой си върши работата, трябва да се види дали са подсигурени необходимите средства за това. Няма как един полицай на улицата да седи 5 години без униформа. Все пак това е лицето на държавата", уточни Христов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му хората в униформа в МВР са близо половината от служителите - около 20 хил. души.

"През януари месец бе поставен въпросът със заплащането на полицаите. Той все пак бе решен. Като се повдигна въпросът за униформите колегите от министерството се оправдаваха, че обществените поръчки постоянно се обжалват и се връщат отначало. Ами няма ли как това да се избегне", пита още зам.-председателят на Синдиката на МВР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
6
 
5
 
! Отговори
До 52 преди 5 години
Повтаряте едни и същи журналистически глупости. Публична тайна било, че полицаите са най-много на глава. Журналистите като са неграмотни и не могат да броят, тЪ дай сега да им вярваме. Гледай каква глупост - слагаш целият щат на МВР и казваш, че имаме най-много полицаи, а не броиш само полицията, а и пожарната, финансов отдел и дриги!? Те какви полицаи са? Елементарна математика е. Като бързата проверката на бтв за служебните карти. Там се оказа, че журналистите немогат и да четът.
59
7
 
12
 
! Отговори
бр.Вини преди 5 години
Те кво искат,всяка година униформа,на модно ревю ли ще ходят
58
2
 
6
 
! Отговори
до:63 преди 5 години
Само в България като видиш полицай и почваш да се чувстваш като престъпник. Но на дали ще си направиш правилния извод!!!
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те затова ли изглеждат като бостански плашила. Толкова избелели и окъсани, и също толкова умни, и преуморени.
56
2
 
20
 
! Отговори
Емил преди 5 години
Да ги оплаче човек тези полицаи. Оня ден влизам срещу гарата в София да взема две кафета и ме питаха дали съм полицай че било със значително намалени за тях! Днес гледам в един сайт на доставчик за интернет и телевизия и са изброени цени с отстъпки за пенсионери, студенти......и Полицаи!?
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не разбрах само, как така се извършва "дискриминация спрямо всички". Дискриминация не е ли когато за едни има, за други не. Тук за всички няма. Къде е налице дискриминацията в случая?
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А и между другото, престъпност без полиция не може да съществува!!!
53
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На роми и на полицаи пари не се дават. Трябва всичко в натура да им се дава, иначе парите ги изпиват и изяждат и пак не си купуват, това за което са им дадени.
52
3
 
8
 
! Отговори
Azz-ът преди 5 години
И, като ги облекат с нови дрехи, престъпността рязко ще изчезне?!?Така ли да го разбирам?!!!Просто се вдига шум, за да до измислят версията за пред хората, за убийството на жената от Русе! Или в момента обработват жертвата("извършителя") да си:или самопризнае;или самоубие! Със заглушител от маслен филтър! С 2 контролни в главата-един е тила, един под брадичката, слепоочието, и за всеки случай-2 в сърцето...Аман от простотии и глупости!
51
4
 
17
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Проблема с Полицията ще се задълбочава .Тази Организация вече надминава по численост Българската Армия от СОЦА .Трябва да се открият Казарми , Фабрики за Облекло , Консервни Фабрики , Столове за Хранене , Сервизи за Автопарка , Старшини Домакини и още такива допълнителни звена .България държи първо място в Света по брой Полицаи на Глава от населението - не се шегувам , проверете в Гугъл .
50
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-агресивната, корумпирана, репресивна, непрофесионална, нагла и безмислена администрация в България!!!
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стара и много точна поговорка - "под фуражка акъл не вирее"!!!
48
0
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Сега горките жалват се за униформа.Да напускат и в производството на норма.Обаче там при честен-частник,ченгето става буквичка безгласна.На държавната хранилка се натискат,защото само искат искат искат.Навън пък няма много синдикати.Оплакваш се - посочват ти вратата.Накрая взимат двайсетте заплати,работят си като пенсионери млади.Друго си е с държавен пистолет на кръста,а *** за парчето хляб цял ден да блъска.
47
2
 
18
 
! Отговори
пфф преди 5 години
Как да всява респект ли? Като не гледа тъпоумно и не се движи в таратйакта си захапал цигара с ръката провесена през прозореца все едно е баДка с бмв. А най-вече, като започнат да си вършат съвестно и качествено работата. За тея хич не ми е жал, ако ще и голи да ходят. Най-мн полицаи на глава от население в ЕС, но с най-ниска ефективност. И като му видя празния поглед на господин министъра..ми обиждам се!
46
1
 
15
 
! Отговори
321 преди 5 години
Наглостта на търтеите няма край каквото поискаха им се даде а те не работят и се държат като добичета,на народа му писна да издържа една каста която не си върши работата за която им се плаща.Вица за малките заплати в полицията вече не е интересен и е лъжа.
45
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То само със стойки по улиците не става. И с гледане "лошо". За какво са им нови униформи, като не са ги заслужили?
44
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съкратете ги наполовина и ще има пари да им вдигнете заплатите и да им купувате дрехи всеки месец. И без това 10 български полицая вършат работа, колкото трима европейски.
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъкмо няма да се объркват като се обличат. Жълтото отпред, кафявото отзад.
42
2
 
10
 
! Отговори
, преди 5 години
Ако можеше и акълът да им сменят на 5 години... за жалост, обаче той си остава същият доживотно.
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааааа затова ли така смърдят всичките?