Патриот за ветото: Хипотезите на Радев са нелогични!

Александър Сабанов твърди, че законът е максимално изчистен
Обновена: 17 окт 2018 11:45 | 17 окт 2018 11:37, Камелия Цветанова
6
Патриот за ветото: Хипотезите на Радев са нелогични!
Снимка: Булфото

Депутатите опитаха да разсеят опасенията на президента Румен Радев, че държавни имоти ще бъдат извадени от забранителния списък и ще бъдат приватизирани.

Още по темата

Александър Сабанов от Обединени патриоти, който е един от вносителите на поправките в Закона за държавната собственост, които президентът върна за ново обсъждане в НС, коментира, е според него хипотезите на Радев са нелогични. Според Сабанов текстовете в закона са били максимално изчистени.

Румен Радев наложи вето на промените в Закона за държавната собственост днес. Той смята, че с тях се създава възможност "за скрита приватизация на дружества от забранителния списък по Закона за приватизация и следприватизационен контрол".

"Законовите правила трябва ясно и точно да регулират разпореждането с държавната собственост", пише в мотивите си държавният глава. Президентът посочва още, че се премахва забраната за апортиране на имоти и вещи, които са собственост на търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие.

Освен това с промените в закона се предвижда възможност за апортиране на имоти и вещи, които не са обособени части от дружества, в търговски дружества с държавно или общинско участие.

Общественият интерес изисква разпореждането с държавно или общинско имущество да се подчинява на ясни правила, които да го охраняват във всички случаи. Това се отнася с още по-голяма сила за правилата, по които се осъществява приватизацията на такова имущество, пише Радев.

Въпреки направената в мотивите за приемането на закона заявка, че няма да се променя по същество досегашната концепция на законодателя, новите правила засягат основни елементи и принципи за правата на държавата в търговски дружества и за приватизацията, допълва той.

До момента президентът наложи девет пъти вето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 5 трудно ще ги разсеят защото да верни.Съвпадение ли е и сега ти отговарям защитават приватизацията не депутати от ГЕРБ а от кослиционния им и сексуален партниор ОП тоест Олигархични Путкидиоти.Един въпрос сега сериозно.Съвпадение ли е че в Бразилия програмата на неолбиерала неофашист Болсонаро е формулирана от един от главните му привърженици като приватизирай всичко и нищо да ме бъде държавно.Пък нашите псевдопатриоти правят но тихичко точно това и всичките са големи дружки с Тръмп едва ли.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Депутатите от герб ли се опитаха да разсеят съмненията?А,вече ми е ясно!
3
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че откъде от военен логика и мисли, те изпълняват заповеди
2
2
 
17
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Не мисля, че мотивите на ветото са нелогични... дали пък Патриотите не са решили да припечелят по нещичко, преди да сдадат властта?!?
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев,вържи попа,да е мирно селото!Българска народна поговорка!