Етика, морал... Ще падне ли главата на вицето след "кресливите майки"?

Родителите на деца с увреждания застават срещу вицепремиера
22 окт 2018 10:45,
196

Фразата на Валери Симеонов за "кресливите майки" с "уж болни деца" отвори темата за етиката, морала и езика, който използват на родната политическа сцена. Често пъти, обаче, думите, с които си боравят политиците, може да изяде собствената им глава.

Изказването на вицепремиера Валери Симеонов доведе до бурна реакция и под прозорците на властта родителите на деца с увреждания готвят пореден протест. Този път с искане за оставка. Демонстрацията се организира във Facebook от организацията на майките "Системата ни убива".

Още по темата

Омбудсманът Мая Манолова и премиерът Бойко Борисов определиха думите на Симеонов като недопустими и обрисуваха изказването му като срамно. Борисов призова вицепремиера да се извини за думите си, но няма никакви индикации оставката му да влезе в дневния ред.

От своя страна пък Симеонов публикува пост в личния си профил във Facebook, с който обяви, ме твърдо застава зад своите думи.

"Голяма грешка. Беше му подадена топката с една възможност да се върне, доколкото е възможно назад, вместо това той упорито продължава напред, където вкарва и себе си и управляващата коалиция в липса на полезен ход", коментира пред Bulgaria ON AIR социологът Кольо Колев.

Според него изказването на Валери Симеонов не е извадено от контекста. Той коментира, че това са думи, изречени преди да мислиш.

"Този път нещата са най-груби. Почти сигурно е, че отново ще затихне този скандал, колкото и да е абсурдно, с едно голямо НО. То е, ако ескалират протестите и те надхвърлят воя на коалиционното споразумение и се стигне до такава криза, че Борисов да рискува да изгуби мнозинството", коментира журналистката Кристина Кръстева.

Според нея всичко в тази ситуация опира до суета. По думите й действията на вицепремиера са целенасочени и той просто иска да блесне, но до оставка няма да се стигне.

"Няма да бъде поискана, още по-малко пък ще бъде дадена доброволно. Много е рискован вариантът да го изгонят от коалицията, въпреки че Красимир Каракачанов и Волен Сидеров ще се опитат да убеждават премиера", каза още Кръстева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
3
 
! Отговори
Дони преди 5 години
Искахте капитализъм! Ето го! В лицето на Симеонов- озъбено свирепо куче!Зад него - олигарсите милионери,печелещи милионите си от същия този народ.За тях няма Левски,Раковски,майки,деца - има само ПАРИ,ПАРИ и пак ПАРИ!
166
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време беше някой да сложи кресливите на мястото им.
165
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов иска избори. Бият му се бабички. На предишните избори пак би. Той това може - да бие бабички. Колкото по-стара е, толкова по-смело я бие. И като човек от властта, той не поиска забрана на изборния туризъм. Защото тогава няма да има бабички за биене.
164
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 174 човек поне за мен не си разбрал зашо съм против Симеонов.Протеста е видно от километър че е нагласен това знам как се прави и мога да го разпозная учихме го по право в частта дестабилизация на държави чрез фалшиви новини и платени митинги по международно право и си има белези тук ги има.Но този няма право като е политик да говори като селянин каруцар от Долни Дъбник, това ме дразни простотията му а не това че казва или не истината.Свикнал съм че от политик да чуя истина е абсурд де:
163
5
 
8
 
! Отговори
подкрепям Симеонов преди 5 години
Хайде с ръка на сърце да си признаем, че всички здравомислещи споделяме мнението му. Днес питах позната, чийто 40-годишен син е с тежък генетичен синдром, какво мисли за протестите. Жената каза дословно: "Правят циркове, защото една от организаторките смуче пари от чужбина и лъже останалите, че и за тях ще има". Тъй като въпросната жена е председател на най-голямата организация за деца с такива проблеми в България, нямам основание да мисля, че е неосведомена!
162
2
 
3
 
! Отговори
Анономен преди 5 години
Въпрос до 163А пари, за да не работиш, дават ли се?
161
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тия майки от протеста като ги гледам все връстници на бай Тошо бе :)
160
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОСТАВКА НАКУПОставка на цялото тиквоправителствои да дойдат обирджиите на мандри ли?
159
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОСТАВКА НАКУП"В.Симеонов е Вицепремиер по демографията а обижда майки"___Технически.. става дума за майки на деца които никога няма никога да се възпроизведат не за всички майки. От друга страна, в същото това интервю каза че, законът е гласуван под натиск и е "недоносче" което сигурно пак няма да свърши работа на майките. Очевидно че, е ядосан че ги пързалят тези "майки" а не е просто да "обижда" ей така... Това ако не гледаш и слушаш всичко първосигнално, както те манипулират бсп и сие.
158
6
 
8
 
! Отговори
шоп преди 5 години
Светът се управлява от лицемери. Никой не смее да каже това, което мисли. Един каза истината и те го разпънаха. Прав е Симеонов. И тези, които говорят на видеото и те са лицемери.
157
1
 
7
 
! Отговори
Христо преди 5 години
За българския политик думите "етика" ,"морал","чест", "достойнство" са непознати и неразбираеми.За българския политик по-ценни са думите "далавера", "изгода", "лична облага"...Българският политик е политик единствено и само заради тези няколко думички...Бог да пази България,защото на никой друг не му пука за нея...
156
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само ако бъде осъден за държавна измяна. Но първо трябва да го назначим за министър в ОАЕ или Саудитска Арабия. Защо не го пратим в ОАЕ да учи арабите на арабски мурафети? Точно сега искат специалисти по всичкология. Бай Тошо пращаше сгафилите министри посланици в арабските страни. Много се радваха, защото получаваха долари.
155
1
 
3
 
! Отговори
до 164 преди 5 години
Пропуснахте да споменете, че повечето социални асистентки и болногледачки са жени от Източна Европа, и най-много от България и Румъния, които получават една трета от заплащането на "кранкен бединунг" ако болногледачката е от немски произход и е завършила курсовете за болногледачи и социални асистенти в Германия.
154
2
 
5
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Не,те са беочливи
153
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен това, всички тротоари имат накло, за да може човек с инвалидна количка да се придвиждва самостоятелно, или майка с количка. Същото важи за обществени учреждения, молове, магазини и т.н. В Б-я точно така ли е или ако човек не дай си Боже изпадне в подобно тежко състояние, трябва да стане заложник в собствения си дом?!? Нещата не са толкова сложни, мислене трябва, а не само отгоре-отгоре да се правят нещата, само да усвоим едни пари.
152
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой питаше по-нядолу как е в Германия. Нека му отговоря: майката ходи на работа, но ако детето има СОП в лека форма, в градината има ресурсен учител (аз работя като такава), който се занимава с тези деца. Ако положението е по-тежко, има специални училища, занимални и т.н.
151
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10на човека от СКАТ драскат под всяка тема за гафовете на техният духовен пастир. Ей хубавци, след този кабинет няма да влезете в парламента. Трудно и ще ходите по улиците заради народната любов. Лапайте колкото можете сега, че после ще лапате друго!!!
150
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До такава степен никой не бе се Осирал в БГ политически цирк
149
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подкрепям Симеонов напълно , каза им истината че са платени *** на БСП и те веднага се разжесняха.Истината боли, другарки майки!
148
3
 
4
 
! Отговори
Дани преди 5 години
Нека стои в кабинета. Този завършен *** всъщност казва на глас това, което мисли, но не смее да каже, другият *** и безпросветник над него. Така ще знаем поне какво всъщност мисли тиквата.