Ужас за болните! Болницата в Ловеч – без отопление

Има неизплатени задължения към доставчик на природен газ
23 окт 2018 22:30, Красимир Ангелов
13
Ужас за болните! Болницата в Ловеч – без отопление
Снимка: Булфото

Има сериозна опасност МБАЛ "Параскев Стоянов" в Ловеч да остане без отопление през зимните месеци заради неизплатени задължения към доставчика на природен газ, съобщи  изпълнителният директор на лечебното заведение Румяна Нановска пред БТА.

Тя добави, че към момента натрупаните задълженията на болницата са над 7 милиона лева, като просрочените плащания за природен газ са 198 000 лева. За една година броят на пациентите, преминали през лечебното заведение, е намалял с две хиляди.

Всъщност, парното и топлата вода са спрени от април и за да бъдат пуснати доставчикът е поискал болницата да изплати половината от задълженията си към него, а това е непосилно за лечебното заведение, което продължава да е в тежко финансово състояние.

Нановска заяви, че преговорите с газоразпределителното дружество се водят на ниво Министерство на здравеопазването, но до този момент няма договореност.

Болницата има забавени задължения и към ЧЕЗ - 173 хиляди лева, и ВиК - 30 хиляди лева. На този етап няма проблем с лекарствата и консумативите, аптеката също е снабдена.

Директорът добави, че няма забавяне на заплатите на персонала. С преустановена дейност обаче остават кардиология, урология и съдова хирургия заради липса на персонал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Там нали имат един известен бизнесмен,собственик на "Петрол"?Вместо да хвърля(по неговите думи) 8 млн. в канала(за Цска) ,можеше да реши проблема с болницата! Ама той не боледува сигурно...
11
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Соц. Болниците работеха само в соца. Печатницата на пари работеше.Статистиката и печата пишеха това което е удобно.
10
6
 
2
 
! Отговори
Смирен депутат преди 5 години
Пациента да си носи едно кюмбе и два чувала ***.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето откъде се появяват излишъците в бюджета, с които гербаджиите толкова се хвалят. Огромни суми планирани разходи просто не се изплащат, въпреки че са заявени и гласувани в НС.
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Соц болниците не работят добре. Само гълтат огромен ресурс.
7
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе закривайте ги тия гробници бе!
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мършляци.Съсипаха държавата от кражба и простотия
5
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗозоКато не ти харесва, никой не те спира да заминеш за русия, серверна корея или присахарска африка.
4
4
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Кво стана с излишъка, дето тиквоидът се биеше в гърдите? За чий ни е излишък, ако не можем да се погрижим за най-нуждаещите се?? Тик вена държава с тиквени хора, избиращи си тикви. Огън да ги гори всичките
3
2
 
11
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
И къде са парите дето плащаме - за всички които са в болницата се получават пари проблемът е на ръководството, че не взимат правилните решения, всички болници дават под наем паркинги, барчета , и т.н. Тези пари къде са , все ще плачем за горките болници, ДА СПРАТ ДА КРАДАТ
2
1
 
18
 
! Отговори
мак преди 5 години
Като слушаш Винету ще речеш, че всичко е от хубаво по-хубаво под мъдрото му ръководство. Ужас някакъв, затворникът трябва да има осигурени добри условия по европейски тертип, а болните кучета ги яли.
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е че сме стабилни и че Суджуците крадат милиарди.