Нередности из София: Коли на тротоара, бракми, боклуци...

Част от проблемите, за които сигнализират гражданите чрез HelpBook.info
24 окт 2018 07:12,
15
Нередности из София: Коли на тротоара, бракми, боклуци...
Снимка: Helpbook

Неправилно маркирани автомобили, боклуци, счупени кофи... За такива нередности сигнализират потребители чрез платформата на Helpbook.info. Ето и част от сигналите, подадени от граждани.

Потребител се възмущава от потрошен контейнер за смет като изтъква, че боклукът се събира редовно от отговорната фирма, но "удобно" не се забелязва, че кофата има нужда от замяна с нова. Боклукът и нарязаните храсти около контейнера заемат цяло паркомясто, а около него има купчини с гниещи отпадъци.

За съжаление липсва конкретен адрес в сигнала, с което ви приканваме винаги да оставяте такъв, за да може отговорните органи да реагират.

Постъпи и друг сигнал от столицата, който се отнася за неправилна пътна маркировка.

"На ул."Франсис Пресансе", на входа/изхода на подземен гараж (9 паркоместа) на жилищна сграда на адрес ул. "Васил Друмев" 31 е поставен знак и пътна маркировка за обозначаване на паркомясто, които правят невъзможно ползването на гаража.

Входът на гаража е откъм ул. "Франсис Пресансе". Сградата е с разрешение за ползване от 09.08.2018 г. При паркиране на автомобил на ул. "Франсис Пресансе" в съответствие с маркировката, той препречва изхода.

"Удивителното е, че по време на поставянето на маркировката, обитателите на сградата са уведомили за проблема служебните лица, но отговорът им бил, че изпълняват проект!", пише недоволният потребител.

Друг гражданин ни сигнализира за продължаващ проблем с изоставени коли на метростанцията в Младост 1.

При предишния подаден сигнал получихме уверение от контролните органи за взети мерки по случая. За съжаление, над една година тези коли не се премахнати, а от изпратените снимки е видно, че нито една кола не е стикирана.

Получихме и пореден сигнал от Стара Загора за нагло паркиране върху тротоара на жилищна сграда. Авторът му твърди, че това нарушение се случва системно от конкретния шофьор.

Изпратените са снимки на автомобила на нарушителя и от тях е видно, че настилката на тротоара е нова, но е само въпрос на време нейното унищожаване.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
... преди 5 години
До Възмутен Малко или много точно така се оказва, но поне нередното е обявено за нередно. Иначе тихомълком и си минава за нормално, и така десетилетия наред. Бавничко ще ни потръгнат нещата, ама това ни е капацитетът, това е което имаме като капацитет :D
11
1
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
То сигнали ще подаваме, но "кучетата си лаят, керванът си върви"... Както се разбира и от горната статия.
10
2
 
3
 
! Отговори
До 123 преди 5 години
До 123Толкова си ограничен, че се самоиздънваш и признаваш, че ти участваш в обръщането на София в крайселки черен път, където може да се спре почти навсякъде без проблеми! Все някой пречи на "гражданите"! В стремежа си, да си оправдаеш идиотското поведени (дори не и селско) лепиш неподходящи етикети! *** то и *** е попречила на баща ти да си живее живота, като го е изкушила и дарила с теб! Пълен комплексар си!
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кирките са евтини, за няколко лева си решаваш проблемите с паркирането
8
5
 
16
 
! Отговори
123 преди 5 години
Селяните са виновни , не може да се паркира от тях.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
този сайт някой чете ли го ? взима ли под внимание хорските проблеми ? нещо прави ли ? или просто си споделяме мъките, че да ни олекне.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИнЪче?!?!?! леле
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво този път, няколко коментара, а все още не са обвинени селяните. Безмислената война между столица и провинция я няма.Така или инъче проблемат ни е в полубогествата и божествата
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
#Фоставка, селяни!Съсипсхте София.
3
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всички незгоди в държавата са виновни само и единствено гладните мършички на държавна хранилка.
2
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тая София ве така е в цяла БЪЛГАРИЯ!
1
11
 
19
 
! Отговори
Льольо преди 5 години
смрадлива столива - чиста провинция