Коледни добавки за пенсионерите? Ясно до месец!

Работим върху това, правят се изчисления, посочи Горанов
25 окт 2018 15:15, Красимир Ангелов
49
Коледни добавки за пенсионерите? Ясно до месец!
Снимка: БТА

До средата на ноември ще има яснота за коледните добавки за пенсионерите, съобщи министърът на финансите Владислав Горанов.

"Работим върху това, правят се изчисления. Вижда се, че от трансферите за Държавното обществено осигуряване е реалистично да се очакват спестяванията, което да даде възможност на правителството в тази посока", каза министърът и предположи, че до средата на следващия месец ще има яснота.

Той бе категоричен, че ако се стигне до подобно решение, при всички случая добавката ще бъде изплатена с пенсиите за декември в началото на месеца.

Министърът на финансите Владислав Горанов се срещна с членовете на Координационния съвет на КНСБ и ги запозна с параметрите на проекта за държавен бюджет за 2019 г. Следваме фискалната стратегия още от 2014 г. и през 2020 г. бюджетът ще бъде балансиран и като разчет, каза министър в отговор на въпрос, съобщава БТА.

"Нека приемем, че този дефицит, това планирано превишение на разходите над приходите е своеобразен буфер за по-неблагоприятно развитие на икономиката от очакваното. Не виждам нищо драматично", посочи още Горанов.

Министърът изброи сред заплахите пред икономиката на страната през следващата година "нестандартната геополитическа ситуация" в контекста на набиращата сила търговската война между Европа, САЩ и Китай, заявката за денонсиране на ядреното споразумение между САЩ и Русия, девалвацията на турската лира, повишението на цените на енергоносителите, което създава инфлационен натиск в краткосрочен план.

"Рисковете са много. Най-малкото заради опита за налагане на мерки за протекционизъм, най-вече от САЩ, и агресивното им провокативно поведение по отношение на останалите държави с развити икономики", каза още министър Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
17
 
! Отговори
Банчо преди 5 години
Всичко в бъдеще....гласуваите за герб,в бъдеще обещаха хубав живот...партията на обещанията и безхаберието..казаха към 2050 ще сме добре,само да ги подкрепяме на изборите...не народ а *** беше казал един по умен от сегашните..
3
1
 
24
 
! Отговори
Хахахаха преди 5 години
Така е...от другия месец,от другата година...всичко се случва при тези в бъдеще....в бъдеще ще вдигнат и пенсийте и заплатите...така си дават бъдеще и те,да се нахрантутят хубаво....ааахх *** народе колко има да си патите още...
2
1
 
10
 
! Отговори
червено син дедо! преди 5 години
Ще има, ще има, иначе ще ме хванеш за дедовия и ще ще ме разходиш по жълтите павета!
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво, че отчита външните фактори, но да беше преценил и вътрешните фактори- цените не са спрели да се покачват цяла година, поскъпването на всичко е над допустимите проценти, но те го прикриват. Нещастните 50лв към МРЗ са отдавна стопени и няма да компенсират дефицита при работещите. 10лв на лято за пенсионерите- несериозно.Тия 40лв за Коледа и Нова година са вече жълти стотинки.Докога ще ни подхвърлят трохи?