Пътища за хората: За 7 г. – 300 км магистрали. На север няма!

Най-много нови пътища са построени в Югозападна и Южна България
Обновена: 5 ное 2018 15:52 | 5 ное 2018 15:30,
120
Пътища за хората: За 7 г. – 300 км магистрали. На север няма!
Снимка: архив, Булфото

Близо 300 километра нови магистрали са изградени в България само през последните 7 години, показват данните на Националния статистически институт за периода 2010-2017 г. Така общо в страната към края на миналата година в експлоатация са 734 км. магистрали.

В момента обаче се изграждат отсечки от магистрала "Струма", а през тази година започва работата и по 160 километра от магистрала "Хемус" за довършване на трасето между София и Варна.

Още по темата

Оказва се, че близо 40% от магистралната мрежа у нас е построена през последните 84 месеца, по време на управлението на Бойко Борисов.

Сметките показват още, че всеки ден, през последните 7 години, са завършвани средно по 116 метра магистрален път в страната.

В същото време не са забравени и така наречените "пътища на хората" от третокласната мрежа, които осъществяват връзките между по-малките населени места.

За последните пет години общата им дължина се е увеличила със 120 км., като в това число освен третокласната пътна мрежа са включени и пътните връзки при кръстовища и възли. Като общата дължина на третокласните пътища достига 12171 км.

Най-много нови пътища през последната петилетка са построени в Югозападна и Южна централна България. За пет години в региона на Югозападна България са завършени общо 163 км. шосета, от които 131 км. са магистрали, 94 км. третокласни и 11 км. второкласни пътища.

Следващият регион с най-много изградени километри нови пътища според статистиката през последните 5 години е Югоизточен с построени 51 километра нови магистрали. В Североизточния район за периода са завършени 11 километра магистрален път, а в Северозападния и в Северния централен – няма нито един километър нов аутобан.

За сметка на това там са построени 36 км нови първокласни шосета, сочи статистиката на НСИ, цитирана от "Труд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как да има на Север като тези 300 км. за 7 години са ремонтирани 300 пъти. само в БГ се строи за 24 000 000 на км. в Германия се строи за по-малко, но пък за сметка на това у нас се ремонтира повече.
101
5
 
6
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Никой не иска да си разбива колата по магистралите на тиквата. Знае само да краде.
100
4
 
14
 
! Отговори
Мистър Сенко преди 5 години
Парите за магистрали и пътища се крадат! Знае се от кого, знае се как. После се инвестират в Ес-класи, плеймейтки и екскурзии в чужбина. Отсечката между Стара Загора и Пловдив е нагъната като врата на "бащицата" Винету. На още 5-6 места има ограничение от 90км/ч., а куките дебнат зад мостовете и на паркингите за почивка. Трябват и около 6-7 милиона, за да се изградят ЛЕД-информационни табла около София, Ихтиман и други. Но там трудно ще се открадне! За северна България... там работата е трагедия
99
4
 
18
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Бай Тиквонии нищо не е построил! Къде ги видяхте тия магистрали бе? Това което той нарича магистрала е по отвратително дори от черен път прекаран от диви прасета (родата на Свинетзила). А това, че в Северна България нищо не се прави е ясно на всички. Севера е само за да го дерат с данъци. Да се отделяме вече на Княжество България със столица В. Търново и да оставим шопите на Румелия. Да си ги взимат и да си ги хрантутят те! Един път Русе-В. Търново вече 50г. се прави и още е на ниво 0!
98
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътища за хората... Даже знаем имената на хората.
97
7
 
19
 
! Отговори
Лапам преди 5 години
Някой минавал ли е по тези "магистрали" че на 2рия месец все едно си на кораб
96
4
 
24
 
! Отговори
от СИ Б-я преди 5 години
В СИ България вече няма нужда от друга магистрала, защото не останаха хора в района и НЯМА да се върнат. Само два града все още са над 100000души, даже областните са останали 25-30хилядни. Русе,Добрич и Шумен са добре свързани с Варна и можем да ползваме летище Отопени. Ако има за какво да ходя в София-на самолета и хоп за 1 час . А индустрия няма да дойде, защото няма кой да работи, даже много брат'чеди ги няма вече, а селата само турските са по-живи в лудогорието, другото е леш...
95
1
 
8
 
! Отговори
Брат Вурст преди 5 години
Адолф Хитлер с лопата в ръка, около него са строени войници. Един от тях е приготвил фотоапарат за да увековечи фюрера по време на първата копка на следващата отсечка...По онова време този популярен мотив се разпространява из целия Райх. Особено там, където се изграждат малки отсечки от т.нар. "райхсаутобан". Първите копки и откриването на нови отсечки тогава се отбелязват с празнични церемонии, а рязането на ленти почти се е превърнало в ежедневие.
94
5
 
25
 
! Отговори
Брат Вурст преди 5 години
Заглавието трябва да е: "вестник Труд, отново прави cвиpka на Борисов. Той е слънце, той е бог, ТОЙ е строител на съвременна България Алилуя.
93
5
 
12
 
! Отговори
Голям праз преди 5 години
Я да видим, как шайката на Боко се готви за нов грабеж. Милиард и сто милиона за две платна с дължина 23 километра.
92
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А па комундерите 400км.за четириийсеипет гОдин,требе да се засрамите дрогаре а вие като единаци виете.море вийте,вийте.
91
15
 
10
 
! Отговори
успокойте се преди 5 години
Сега *** като сграбчи властта, всички българи ще се гордеят с неща с които никой не би се гордял.Ще направи минималната заплата 10 хилки. И най-добре ще се чустват онези които работят зад граница. Няма да остане жена в детеродна възраст.България ще закрие врати и *** ще тържествуват.
90
3
 
7
 
! Отговори
Цървул преди 5 години
Пожелавам на Столицата девет кръга магистрали по 300 км!А за баланс, на родното ми село - едно малко метро,едни малки ел.автобуси и едни малки заплатки от 3 бона!Тогава,съм ви ..... и Софията!!!
89
7
 
37
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Бойко кото напрай един проход,като "Витиня" и за 6 мандата!Елате ми се обадете ! 300км магистрали пф пф пф пф пф
88
7
 
49
 
! Отговори
Centurion преди 5 години
Цялото пътно строителство се ръководи от идеята за кражбата!Обектите които се построени са чист брак и не биха могли да бъдат пуснати в експлоатация ,в една нормална Държава примерно Австрия,или Германия! Това е визитната картичка на фирма ГЕРБ!!! С това са известни и това ще оставят след себе си-руини!!!
87
6
 
26
 
! Отговори
СССР преди 5 години
Да строим живота нов ! Комунистически похвати - прах в очите на народа и парите в джоба !
86
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То магистрали убаво, но хората не живеят все около магистрали! Какво я боли кака Пена от Долно уйново след като по-далеч от обласния град не е ходила и не защото няма пари а защото няма път до там! Тези магистрали са построени заради транзитно преминаващите гастарбайтери!
85
6
 
19
 
! Отговори
Грую преди 5 години
Мдаа може и повече да са. Официално два пъти откриват ремонта на отсечката Чирпан-Симеоновград, като ги сборуват ето ти едни 150км пътища "за хората".
84
4
 
21
 
! Отговори
Bez ime преди 5 години
Dran dran 300km nekachestveni paticha
83
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От къде 300 км магистрали ???? И колко от тези километри са започнати от пълна нула ,от отчуждаване на терени до асфалт..отделно ,че нашата магистрала не е добра постоянно е на вълни и е тясна повече ми прилича на полу-магистрала...отделно много лошо се работи ,някак си се отбива номера---някой ще каже, ама те все пак направиха нещо ,при подробен анализ от къде идват парите и как са похарчени ,може да се окаже ,че това е бил единствения начин за бързо натрупване на пари в едни сметки...