Пазарджик намалява обхвата на "Синя зона"

Междублоковите пространства отпадат от регулацията
13 ное 2018 16:07,
9
Пазарджик намалява обхвата на "Синя зона"
Снимка: архив "Булфото"

Занапред междублоковите пространства в Пазарджик няма да се третират като "Синя зона", съобщи на редовната си пресконференция кметът Тодор Попов.

Те ще бъдат изключени от списъка с платени места за почасово паркиране, който намалява с 535, 232 от които – в междублокови пространства, и остават само 1 335.

"Междублоковите пространства ще бъдат предоставени изцяло на живущите да се разпореждат с тях съгласно чл. 4 от Закона за управление на етажната собственост", обясни Попов.

Той посочи още, че ще бъдат намалени и абонаментите за паркиране на втори автомобил пред дома, ако жилището попада в платена зона.

В момента гражданите плащат 50% от стойността на месечен абонамент за паркомясто, като тази ставка ще бъде намалена на 20 на сто, съобщава БТА.

Друга промяна е платеното паркиране през есента и зимата да бъде във времето от 8:00 до 17:30 часа, а през пролетта и лятото да е от 8:00 до 19:00 часа.

Веднага след приемането на наредбата от общинския съвет предстои обявяване на нов конкурс за избор на наемател на "Синя зона", защото новият ще работи при по-различни условия, каза още кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НаблюдателТи пък кога последно си бил в Пазарджик?Не можеш да се разминеш от коли.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се въведе още ергенски данък, момински данък, зъбен данък известен още от турското робство, данък димнина за тия които са на твърдо гориво. Няма да се облагат само тези със старите автомобили. Данък простотия - за по необразованите. За тия от парламента данък тъпотия. Дано така държавата се запълни с пари и ние да заживеем в блаженство , но горе на небето. И където е възможно данъка да е комбиниран със акциз. Като ще е гарга, да е рошава.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се наложи данък върху дишането. Издишания въздух съдържа малко кислород и повече въглероден двуокис. Това е парников ефект. Да се въведе жесток данък върху ***. Отделя се метан и въздуха е силно замърсен. Да се въведе данък върху къпането, то замърсява водата. Данък върху не къпането което трови въздуха. Данък върху чукането, щото как така безплатни развлечения. Тия и.ди.о.ти които ни управляват понеже им трябват пари са готови да измислят данъци. Господ да ги убие.
6
2
 
14
 
! Отговори
Левче-кефче преди 5 години
Крайно време е и в селата да се въведе платена зона, както и данък за въздуха, който дишаме бадева!
5
2
 
18
 
! Отговори
Пз жител преди 5 години
В Пз се говори , че зоните се стопанисват от фирма на Гинчето ЧЕЗ. А на този корумпиран кмет трябва да му тежи на съвестта убийството на едно момиче!
4
2
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
То хора няма в Пазарджик, те пари искат.
3
5
 
10
 
! Отговори
До петенцето преди 5 години
Петенце, по закон задължение на кмета е да осигури ред в паркирането на цялата територия на общината, с което платените зони за паркиране нямат нищо общо. Върни си се на село, и не се прави на по-глупaвa, отколкото си.
2
15
 
3
 
! Отговори
петя преди 5 години
По-добре синя зона,отколкото трошките и по тротоарите.А истината за този реалист е ,че е ***,от село и злобар.
1
3
 
28
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Платените зони за паркиране в България винаги са мафиотска история смесена с кметска некадърност.