Дашни баби и дядовци! Ало апашите с 200 бона за ден

Най-крупната измама е в София – 2 кила злато и пари
15 ное 2018 12:15,
27
Дашни баби и дядовци! Ало апашите с 200 бона за ден
Снимка: Reuters

Само за ден възрастни хора дадоха над 200 хиляди лева на телефонни измамници у нас. При най мащабната измама жена на 72 години от София е дала над сто хиляди в злато и пари, съобщава БНР.

Още по темата

Всички случаи са от преди ден. Най-крупната измама е регистрирана в столичния квартал "Младост". Там 72-годишна жена е дала плик с над 2 килограма злато, 17 400 лева , 8700 евро и после още 1000 лева.

Парите и бижутата пенсионерката е оставила на различни места в София. Излъгана е по схемата съдействие на полицията.

Пак в "Младост" друга жена е оставила на спирка на градския транспорт близо 33 хиляди лева, за да съдейства на мними полицаи.

При друга измама в Добрич пак пенсионерка е дала 32 хиляди лева на измамници, а възрастен мъж от Стара Загора е оставил 10 800 лева.

За пореден път от МВР напомнят на възрастните хора да не дават пари на хора, представящи се за полицаи лекари или други длъжностни лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
33
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Демократичните истории нямат край ;) !!!
22
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нама държава, на която хората да разчитат. Какво да правим тогава?
21
6
 
34
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
не обвинявайте хората, гледах една баба по телевизията и тя казва - "те знаеха всичко за мен, телефон, адрес, колко пари имам, кога се прибирам. Тъкмо се прибера, и ми звънят, че ме виждат, че съм се прибрала." и като знаят, че нямат защита и всеки може да влезе да ги пребие...не са толкова загубени, страх ги е
20
0
 
37
 
! Отговори
Жо преди 5 години
НЕ МИ СЕ ВЯРВА да е истина- в плик да сложиш 2 КИЛОГРАМА злато и 35 000 лв. как ли е изглеждал този "плик"?И тази "баба" живее в панелка?
19
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
моята баба и дядо бяха извадили 1000 лева като съм се родил и всяка година внасяха по сто лева. Като станах на 18 години ги изтеглиха - в банката имаше 100 лева. Алтернативаат - криеш си парите под дюшека. Добре, ама някога всички са се познавали, имали са си доверие. А сега човек за човека е вълк.
18
0
 
33
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Индианците - това ще мине без звездички
17
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и моята баба нямаше какво да яде, давали сме й пари - а тя се чудеше как да ни ги връща, и предпочиташе да мизерува, но за внуците и децата й да има. И двете ми баби имат смешни пенсии, но за внуците винаги са давали. ВСИЧКО. понякога гладуват с месеци, за да съберат стотина лева, които да ни дадат. Това са черни пари за бели дни, събирани поне петнадсет-двадесет години - когато внучката се омъжи да й дадат за чеиз.
16
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората от старото поколение са кътали пари за внуците си. От всяка заплата са отделяли от залъка си, за да има за чеиз и т.н. ще получаавш 200 лева - 20 лева заделяш. После още 20.посел още 30. Посел ги вкарваш в банка. после внасяш още и още и още....20 дгодини. Един ден банката ти съобщава че след 20 години имаш 99 лева
15
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистически крадци на народни пари и реститути! Те знаят къде има. Моята майка няма какво да даде с 200 лв. Пенсия по болест! Аз й давам да има какво да яде.
14
2
 
36
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Браво.....Със здраве да си ги харчат ....
13
5
 
33
 
! Отговори
продължение преди 5 години
селяните и там нямаше НИТО ЕДНА ИЗМАМА. Трябва разяснителан кампания. Това е функция на правителството. факта че пенсионериет дават пари, показва, че правителството не се справя.
12
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И това е по вина на правителството. Защо не провежда разяснителна кампания. Да ми изскачат от екрана реклами сусмихващи се каки как се печели от лотария могат, а да провеждат кампании, какви са механизмите на телефоните измами - не могат. Нека точон преди новините се появява за 5 минути в полицай от МВР и да обяснява как става измамата. Защо моята баба не я излъгаха? защото баща ми непрестанно и набиваше в главата да не дава пари НИКОМУ. В едно село - кмета, бивш поличай така беинструктирал селя
11
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей това наистина ме озадачава всеки божи ден. Как е възможно пенсионерите постоянно да се оплакват, че имират от глад и в същото време да хвърлят десетки хиляди (на човек) през балконите.Масовостта на явлението показва, че дашните баби и дядовци не са някакво изключение, а са си направо средно статистически пенсионери...представителна извадка.Вземам над 3 хиляди заплата и ако някой ме измами не мога и 5000 да миу хвърля, защото имам и големи разходи. А пенсионерите как го правят...мистерия!!
10
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имали, дали
9
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6. Прав си, лесно са ги взели и лесно са ги дали.
8
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя рекет върху възрастни е планира организира от МВР, ОХРАНИТЕЛИ И ПОДОБНИ.А ТОВА , ЧЕ ТИЯ СТАРИ ПЕНСИОНЕРИ ОТ СЛУЖБИТЕ НЕ СА ВКАРАЛИ ПАРИТЕ В НЯКАКВО ПРОЙЗВОДСТВО ИЛИ УСЛУГА показва , че са некадърни хора." както дошло , така и отишло"- българска народна приказка.
7
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вдигнете им пенсиите! Бедни са!
6
2
 
40
 
! Отговори
Пъзел преди 5 години
То не пречи и да са си полицайте
5
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедните не дават пари. Защото нямат или имат повече ум. Как са спечелили тези пари? Произходът на парите да се провери. Лесни пари лесно се дават. Откъдето дошло, там отишло.
4
3
 
35
 
! Отговори
Аише преди 5 години
Така е да вдигнат пенсионната възраст на 85 г. и да не дават повече от 150 лв. Пенсия а Социалните помощи и детските да ги направят по 399 лв