Властта: 210 хил. семейства с още 100 лева за отопление

Помощта е еднократна и ще е за идния декември
58
Властта: 210 хил. семейства с още 100 лева за отопление
Снимка: архив "Булфото"

По 100 лв. еднократно ще получат всички одобрени за целева помощ за отопление тази зима, реши правителството на редовното си заседание днес.

Още по темата

"Целта е да бъдат защитени допълнително най-уязвимите групи от населението срещу поскъпването на цените на някои енергоизточници", обясни социалният министър Бисер Петков пред журналисти в МС.

По данни на Агенцията за социално подпомагане близо 210 хил. лица и семейства са получили или са одобрени вече за тази помощ.

Тази година за петте месеца отоплителен сезон помощта възлиза на 374.15 лв. Към тях ще бъдат изплатени допълнително 100 лв. през декември, започвайки от 12-и.

Необходимите средства за това са 21 млн. лв. и са осигурени по бюджета на МТСП за тази година.

Бисер Петков каза, че това е най-всеобхватната помощ, която е насочена към 17 целеви групи - възрастни, самотноживеещи, хора с увреждания и др.

В проектобюджет 2019 г. на ведомството за помощта за отопление са планирани допълнително 40 млн. лв. към средствата за тази година, които са в размер на 80 млн. Така че нарастването на средствата е с 50%, пресметна Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На български език ли говорим на управляващите?Защо не разбират народа?НЕ ИМ ИСКАМЕ ПОМОЩИТЕ! ИСКАМЕ НОРМАЛНИ ЗАПЛАТИ ЗА ТРУДА СИ!Тиа помощи ще ги дадат пак на "уязвимите" команчи.
4
3
 
15
 
! Отговори
ТЛЪСТ ДУПЕТАТ преди 5 години
Ами 100 лева са ми само пурите бе. А тези за парили ги имат. Какво ше си купат със 100 лева 20 кутии цигари ли. Браво на нашио министар баш така си требе за това добре озъбено племе. Еднократно 100 лева а после да си копат ду.пката и да легат. Ния от съединението прави милионите подържаме нашио министар на науките технологиите еднокнижнико от село банкя другаря с червената книжка ненадминатио професор и доктор на науките филията с мас и парцалената топка ненадминатио футболис и пожарникар.
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
може ли тези помощи да се отпускат на домове само с нотариален акт? а не на хора?
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МРЗ вдигнете! Стига с тия еднократни помощи!Хората работят и искат достойно заплащане на труда си.Докога ще вършите всичко накриво?!
1
18
 
11
 
! Отговори
месара преди 5 години
а ако другарката "истина" нинова - провокаторката беше на власт, щеше по 1000 лв. да раздаде, нали другаре!