На ски в Банско: Ще поскъпнат ли картите за ски и лифта?

Очакват се промени в договора между концесионера и държавата
25 ное 2018 12:57,
35

След като Нено Димов обяви, че има необходимост от увеличение на концесионното възнаграждение на "Юлен", която стопанисва лифтовете в Банско, все още не е ясно дали картите за скизоната ще поскъпнат.

Министър Нено Димов обясни, че вече е обсъждано с концесионера "Юлен" промени в договора за ползване на ски зоната и промяната в цената, която плаща фирмата, за да я ползва.

Освен увеличаване на концесионно възнаграждение, Димов обяви, че ще изисква да се прецизира в концесионния договор и отговорностите при неизпълненията на този договор

От "Юлен" все още не са пресметнали дали ще има промени в цените на картите за лифт и скизоната, предава Bulgaria ON AIR.

От Министерството но туризма обявиха в Банско, че се очакват повече туристи тази година, което означава и по-дълги опашки пред лифтовете в Пирин.

Промени се очакват в договора между концесионера и държавата. В чия полза ще са - времето ще покаже.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
22
 
! Отговори
Др. Уотсън преди 5 години
Отдавна съм зачеркнал Банско от списъка ми за посещение по всякакъв повод. Даже последния път го подминах, и спах в Добринище. А най-добре е да поразпитате за хубави къщи за гости в околните села.
9
1
 
14
 
! Отговори
Др. Уотсън преди 5 години
Щом се пускат такива статии преди сезона, отговорът трябва да ви е ясен - и той е ''ДА''.
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мога да отида на Банско, да се изкача нагоре в красивия Пирин с една дамаджана домашно червено вино, 2-3 парцала опърлена свинска кожа и някоя вратна пържола да изпека на някой хълм, ама да ме сложат в ски и да се пребивам надолу...няма КЪК да стане.
7
5
 
14
 
! Отговори
Ментаки преди 5 години
Нали ревяхте на умряло, че 2.40 нафта ви обричало едва ли не на гладна смърт... сега на почивки ще ми ходите?!? Ски ще карате?!? Лифотве ще ползвате?!? Аре нафта 10 лева литъра и да не църкате повече!
6
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ще и 1 лев на ден да направят ските...не ми дреме. Да ви имам хобито и удоволствието.
5
2
 
11
 
! Отговори
Голф 3 на 14 години преди 5 години
Банско ми е аут - пързалям се само на заледен участък
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И никъде не пишат цените.Не мога да си позволя да ходя на ски, на Витоша дето ми е в София, а камо ли на Банско. Иначе за чужденци Банско е евтино, но за българите е скъпо.
3
0
 
6
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Да.
2
1
 
17
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Пет пари не давам.
1
0
 
18
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Поредната драсканица ...Експерт каза да ще поскъпнат, щом имате пари за ски ще си плащате като попове. Освен това бат Петко е решил да си купи нов мерцедес така ще плащате повече.