Жизненият ни стандарт – дъно! В кои градове се живее добре?

Най-висок стандарт в Европа отчитат в Лихтенщайн
10 дек 2018 13:45,
432
Жизненият ни стандарт – дъно! В кои градове се живее добре?
Снимка: Reuters

България е на дъното на класацията по жизнен стандарт в Европейския съюз, потвърждава поредно изследване - този път на икономистите от БАН.

Авторите са проучвали и териториалните различия, според които водещ е Югозападният район, а сред губещите е и Южен централен, съобщи БНР.

Още по темата

За последните седем години оценките за България спрямо останалите страни-членки на Европейския съюз са от 4 до 6 пъти по-ниски.

Данните показват, че средният коефициент на жизнен стандарт в общността за 2010-та година е бил около 50%, докато в България е едва 10 на сто.

Най-висок стандарт в Европа отчитат в Лихтенщайн, а на опашката, но преди нас, са Литва, Латвия и Румъния.

Подредбата за 2017-та година е същата. Средният коефициент за Европейския съюз е 45 на сто, а за България 7%. Подреждането по райони у нас отбелязва значителни промени за изминалите 7 години, според учените.

Югозападният остава водещ през целия период. Значителни подобрения настъпват в Северния централен и в Северозападния район, докато сред губещите се отличава Южния централен.

Областите с подобрен жизнен стандарт са Габрово, Плевен, Силистра и Разград.

Сред тези със значително снижаване на оценките са Сливен, Кърджали, Смолян и Варна

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви телефони те гонят.Хората се чудят как да оцелеят!!!!!
329
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С един Алкател съм POP C7 за 189 лв. от 4 години от Хенди онлайн.Ок?
328
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки по два телефона и на това казваш нисък стандарт
327
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте Биг Брадър бе.
326
3
 
24
 
! Отговори
бай Добри преди 5 години
абе хора вие добре ли сте в кой северозападен еайон се е подобрило нещо на 32 съм от какъо се помня живея в Плевен и искам да кажа че тоя град никога ама НИКОГА НЕ Е БИЛ ПО ЗЛЕ АМА ЗЛЕ ЗЛЕ тук времето е спряло хората работят за по 450 таван 500 лв НЕ СЕ ЖИВЕЕ С ТЕЗИ ПАРИ НЯМА ЖИВОТ тук е дъното северозападна България е ДЪНОТО!!!
325
4
 
2
 
! Отговори
Ти наред ли си? преди 5 години
До Бай АйкюЯ виж британците - масово полудебили, управляват 10ма, дето имат айкю над 80, зле ли им е? По-скоро струпването на множество нелоши интелекти причинява проблеми.
324
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде - на вас - доходоносна работа, а на хората - лека нощ!Бате що пращаш хората с кокошките, мене няма ли да питаш нали гласувахме за една партия - БСП-ту! БСП, БСП, БСП!!
323
6
 
11
 
! Отговори
До ГЕРБ Активисти преди 5 години
Ще скъсате прашките от натягане - по-полека.Хората и без да е написано виждат резултата от вашето "управление" вече десет години.Колкото и да повтаряте тезисите на ГЕРБ - СТАРЕЙШИНИ, все тая - знаем ви и това е.А иначе - заработвайте.Хайде - на вас - доходоносна работа, а на хората - лека нощ!
322
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тонката 337Щом са активирали и теб да помпаш стандарта на живот, значи нещата в Бг наистина са много зле и сал една пропаганда ви е останала. С тия символи за усмивки постът ти е претрупан и трудно четивен. Има си пунктуация за всеки вид изречения. Символите няма да направят твърденията ти достоверни.Излез от София. Върви и виж хората колко бедно живеят в цяла Бг.
321
14
 
4
 
! Отговори
Опа преди 5 години
"Днес дойде сметката за тока - за отопление на 1 стая, + хладилник, + бойлер, + готвене = 200лв."Не ми казвай, че топлиш една стая, а другите стоят студени. Ако е така, не се учудвай на сметката си.
320
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко данъци не вдига
319
12
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 години
ГЕРБ не са вдигнали водата в България!
318
1
 
16
 
! Отговори
До 335 преди 5 години
Е как става номераАз за 1 стая - печка , бойлер. Не падам през зимата под 230
317
14
 
4
 
! Отговори
АЗ СЪМ ЗА ... преди 5 години
....ГЕРБ!!!!!/...щото си ми е добър стандарта на живот .../
316
4
 
6
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До @335Засечи внимателно колко ти харчат отоплителните уреди. Виж дали са на правилните места, защото от това зависи ефективността им. Има много начини да се оптимизира разхода на ток. Голяма е тая сметка. Ако се съмняваш в електромера. поискай да ти го преверят.
315
1
 
2
 
! Отговори
Привет от Турция преди 5 години
За зимата ще ви изпратя турски лири за отопление ( при нас са много), зарзават и плодове тази година много. Само не знам на Л*бо как да му изпратя зъби за да си повиши стандарта. Хайде със здраве.
314
2
 
2
 
! Отговори
Леле преди 5 години
До МенАз като люскам бира, не ме брой мрънкалник. Само ще ти кажа, че многото напъни са до време и идва момент, когато или умираш, или го почваш по-лабаво. От опит говоря.
313
3
 
6
 
! Отговори
@335 преди 5 години
Ами като го разделиш на часовете в месеца се получава 1.4кв/ч.Мислиш ли че това е много? При положение,че конвекторът работи 12 часа на ден, на средно 1.5кв/ч, бойлерът е 3, а фурната 2? Другият вариант е да ни помпат електромера,ама не виждам как мога да ги хвана. Когато му проверявам показанията изглеждат точни. Миналият януари сметката ни беше 270лв, направо изпитвам ужас колко ще е този.
312
6
 
4
 
! Отговори
Бау до 236 преди 5 години
До АнонименБъркаш урановите мини с другите производства. В тъкачните предприятия затворници ли са работили? Там няма радиация, знаеш ли какво е цял ден на такъв шум? И норма гониш, и план, че основната заплата е смешна и без премиални си загинал. И пробвай да си оплачеш. Не е като сега - подаваш сигнал и пристигат от РИТ. Профкомитета решава, че ще работиш извънредно да преизпълниш плана по случай 9 септември и работиш; без хън-мън.
311
5
 
9
 
! Отговори
Клоунъ преди 5 години
Още мандат за ГЕРБ И задминаваме Великобритания по стандарт!И АСФАЛТ