Мъртвородено бебе в Сливен – проверки в болницата

Неонтолозите не са успели да спасят новороденото
11 дек 2018 21:15, Красимир Ангелов
8

В областната болница в Сливен започва проверка по случай с мъртвородено бебе, съобщи директорът на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" д-р Васислав Петров пред БТА.

Раждането е станало тази сутрин в 9.20 часа от 27-годишна жена. Въпреки опитите на неонатолозите да реанимират детето, те не са успели да възстановят сърдечната дейност и дишането.

Заради случилото се утре ще бъде направена вътрешна проверка, а до края на седмицата ще направят проверка и от Изпълнителна агенция "Медицински одит".

Случаят е особен, защото отново се свързва с името на лекаря, водил раждането на починалата през август в болницата родилка Ренета.

Родителите и близките на починалото бебе възнамеряват да съдят болницата.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Samet asan. преди 5 години
Na17, noemvri ni se rodi momcence no sled dvadeset minuti. doide doktora i ni kaza sicalyvam deteto mirtvo se rodi tova se sluci v gr. Tutrakan uc vsicko beshe normalno ne mocahme da napravim nishto
6
1
 
4
 
! Отговори
Мария преди 5 години
Какво стана с петицията, която подписахме повече от 15000 души и в която се настояваше пред министерството на здравеопазването, да се промени остарялата техника, която прилагат по време на раждане. Тази докторка, толкова си може, както и другите като нея, които не искат да се научат на нещо ново. НАЛОЖИТЕЛНА е промяна и министерството да не си затваря очите, че ще се искат оставки съвсем скоро. Тъжна и бясна съм в момента!!!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам за лекарската гилдия. Или за управата на болницата. Жалко за бебето и родителите му. Боли много.
4
1
 
6
 
! Отговори
Аня преди 5 години
Срам за сливенската болница! Това е поредния смъртен случай и то все при д-р Пашева! Защо тя продължава да изражда родилки? Защо не е отстранена от работа? Защо се покри случая с Ренета Томова? И в двата случая лекарката е ползвала грубата сила на лактите си! Тя има ли малко достойнство и съвест за да се оттегли сама от лекарската си работа?!
3
1
 
6
 
! Отговори
Мила преди 5 години
До KgВ статията пише едни и същи лекар, а не акушерка. За другото си права!
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и за Ренета имаше нареден одит и какво? Да си заврат доклада от проверките някъде. Колко майки и бебета ще пфнат жертва на този нескопосан екип? В излишък ли са ни бебетата или работещите майки в тая пропаднала територия?
1
1
 
14
 
! Отговори
Kg преди 5 години
Потресена съм как след скандала преди няколко месеца с починалата родилка Ренета към днешна дата същата акушерка бива допусната да продължава да извършва варварствата си.Толкова много млади хора искат да дадът шанс на хубавата ни родина, но след подобни случаи просто ти иде да отидеш и да размажеш мутрата на конкретната акушерка пък майната му на всичко... Бог да даде сили на семейството и дано малкото ангелче да е на по-хубаво място сега...