Усвояване на средства, в зимни условия: Асфалтиране в снега!

Във Велинград се опасяват, че така само се "усвояват" пари
12 дек 2018 11:15,
57

Асфалтиране в зимни условия стана повод за напрежение във Велинград. Хората изразиха притесненията си, че се полага асфалт при минусови температури и при липсата на контрол от страна на общината.

От фирмата изпълнител поясниха, че случая не е прецедент и по никакъв начин няма да повлияе на работата им.

Според хората в курорта по този начин се усвояват европейски средства, без необходимия контрол, предава Bulgaria ON AIR.

От общината във Велинград категорично отхвърлиха обвинението за липсата на контрол. Асфалтирането на улица "Георги Кирков" е част от изпълнението на мащабния проект свързан с обновяване на централната част на града, кооперативния пазар и 3 знакови улици в квартал "Каменица" с обща стойност малко над 4 800 000 лева.

Изпълнител на дейностите по изграждане на тротоари, бордюри и полагането на асфалт е фирма "ИСА 2000".

Дружеството е изпълнител на множество проекти, сред които ремонти на автомагистрала "Тракия", пътят Пловдив - Асеновград и дефилето за Велинград.

От фирмата заявиха, че всички изисквания за полагането на асфалт са спазени и не се притесняват от проверки.

Управителят на "ИСА 2000" Юлиан Инджов заключи, че асфалтирането е започнало, след приключване на дейностите по подмяната на водопровода в участъка. През утрешния ден ще бъде положен и първият асфалтов слой и по третата улица включена в проекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
8
 
! Отговори
практика мислител преди 5 години
догодина идват избор за европарламент и местни избори и сега е удобно отново да се краде легално по всякакъв начиннарода продължава да си спи в нашата страна наречена Б************стан и т.н
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за асфалтирането разбрахме - сега ! а ремонта кога ?
49
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най лошото е че този асфалт като замръзне без да направи спойка на пролет започва да се рони. А като знам какво е качеството на самата смес цели парчета ще се откъртват. По времето на бай Тошо работех като техник в подържането на пътища и никога не съм допускал в студено време да се полага асфалтова смес. Запълвахме дупки по спешност за да не се причиняват катастрофи но цялостно преасфалтиране никога не се допускаше. Защото по бай Тошово време нямаше евро средства за Присвояване.
48
0
 
14
 
! Отговори
И преди и сега преди 5 години
е все същото. Един виц от 1983-а (по действителен случай):- За какво служи асфалта в Кюстендил?- За покриване на улиците преди да се разкопаят!Та така за носталгиците по Татовото време...Не е до времето и строя - до манталитета на народа е!
47
0
 
11
 
! Отговори
Boto преди 5 години
Ама не мога да разбера защо се ядосвате.Както хората са казали проблем няма. Хем сега ще си вземат парите, хем напролет пак ще си го преправят. Хем тея от общината доволни че и те по веригата са намазали.А тея дето дойдоха в София сега разбрах, че не се сърдели на правителство, ГЕРБ и т.н. а се сърдели на нас, че ги упрекваме в некачествено строителство и за източени милиони... абе как не ни е срам бе вижте в какво време хората работят а Вие.... неблагодарници.И акулите изгонихте вчера!
46
0
 
14
 
! Отговори
БРАВО преди 5 години
В БЪЛГАРИЯ ТАКА СЕ ПОЛАГА АСФАЛТА--ТРЕБЕ СНЕГ И ЛЕД ЗА НЕГО-ПО НОВА РЕЦЕПТА Е--НАРИЧА СЕ ТЕХНОЛОГИЯ ЗА КРАДЕНЕ НА ПАЧКИ ЧРЕЗ АСФАЛТИРАНЕ.
45
5
 
12
 
! Отговори
Свободен българин преди 5 години
До О С Т А В К А !!! 32 "Няма по-големи крадци от ГЕРБ !" Колега, и БСП-то си ги бива.
44
1
 
15
 
! Отговори
ХА преди 5 години
ХАХАХАХАХАХА Нроде !!! Теб те кадът ! ХАХАХАХа
43
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да беше само във Велинград,с мед да ги намажеш.Ама това е в цялата страна.Щом в София пред очите на властта се случват огромни поразии,считайте какво е в останалите градове.Ужас и безумие.
42
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу Бойко Борисов!
41
1
 
39
 
! Отговори
жалко преди 5 години
България е чиста карикатура!
40
1
 
44
 
! Отговори
аник преди 5 години
Споко няма проблем на пролет ще го ремонтират. То и със сняг и без него все тая.След 2-3 месеца се ремонтира.
39
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва ли е нужно да сте асфалтирали , за да видите безумието на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ !
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хмНе беше ли само, за да издържи зимата, преди да започнат ремонт през лятото ? Не можем ли да усвоим например строящото се трасе Таврида в Крим ?
37
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз не съм полагал нито един квадрат/тон/метър асфалт, но като искам да отиде някой който някога е полагал и разбира, и ей ти ги същите на цариградско, протестират.Е как да стане значи?А и като всички са големи разбирачи, как нов пътен участък строен от тези същите разбирачи които някога са полагали асфалт и са много кадърни - става на гъС за месец? Не ме интересува кога ще правят ремонт, стига в следващите 10 години да е както трябва. Дават се пари, трябва да се търси сметка за нехайство!
36
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бързали са за да не закъснеят за ,, ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПРОВЕРКА НА ВЛОЖЕНИ МАТ'РЯЛИ "
35
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не съм положил нито един, но съм виждал в Германия как се правят нещата. Няма нищо общо с това, което се случва в България.
34
14
 
5
 
! Отговори
хм преди 5 години
Тия са усволили практиките от братския руски народ. Преди година се врътна клипче там как слагат асфалт по абсолючтно същия начин - върху снега направо на един черен път.
33
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да попитам от плюещите форумни многознайковци, кой е положил поне 1кв метър асфалт?Аз не съм положил нито един.Но съм виждал как в САЩ слагат асфалт нощем (за да не пречат на движението денем) и какви идеални пътища имат, въпреки бруталния им трафик.След това го сравнявам с вечно избушените бойкострали тук и някак мисля, че не правим нещата както трябва.
32
8
 
40
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Няма по-големи крадци от ГЕРБ !