МС отпусна 1,5 млрд. за "Хемус" – от бюджетния излишък

Отсечката, която ще се строи е от Боаза до Велико Търново
Обновена: 14 дек 2018 06:50 | 13 дек 2018 22:41,
35


Дни преди Коледа Министерският съвет реши да развърже чувала с подаръци. Отпускат се 1,5 млрд. лв. за строителство и ремонт на АМ "Хемус".

"Решението зарадва над 122 общини, от 13 области от Северна България. Отсечката, която ще се строи, е от Боаза до Велико Търново. Развитието на Северна България е основен приоритет в отдел инфраструктура. Отсечката трябва да бъде завършена до 2021 г.", отбеляза депутатът от ГЕРБ Станислава Стоянова.

Още по темата

В студиото на "Денят ON AIR" тя обясни, че тези средства идват от бюджетния излишък.

"Имаме доста сериозни обособени индустриални зони. Основните приоритети в инфраструктурата водят до по-добра комуникация в обществото, а приоритетите в образованието водят до повече социален капитал. Бизнесът постоянно алармира за кадровия проблем. По тази линия се работи много. Единият от законопроектите е за изменение и промени в закона за професионалното обучение. Заплатите на учителите растат, а това ще даде мотивация на младите кадри в сектора", посочи още народният представител пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пеевски и Божков протестират . Спират камионите на Цариградско и бум делят си милиард и половина народна пара с управляващите .
10
24
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бсп имаха 9 милярда излишък 2009. Можеха и 2те магистрали да са построили до сега. Ама другарите са прекалено крадливи. Тези крадат по малко и остават някакви пари да се построи нещо за хората
9
2
 
19
 
! Отговори
Гост преди 5 години
А до Ботевград , кога ще я оправят?
8
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И още Инфраструктура носи работа ,по бързо придвижване на хора и услуги и от там по висок стандарт на живот Сега ако си от червената партия дето викат ние асфалт не ядем ,а те в същото време няма Кво да ядат щото никой инвеститор няма да си вложи парите в район без инфраструктура е друг въпрос Затова има разлика между Северна и Южна България
7
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До апокалипсиса ИКЕА в София я отвориха с изричното условие ,че искат околовръстното да е завършено първо Какъв материал ,каква дрога ..е^ати про^така Няма развита държава без инфраструктура ,като не ти харесва нещо отиди си в Африка там нямат пътища сигурно ше ти е по добреБългария има най евтината цена за строеж на километър на магистрала ,ако ме ми вярваш поразрови се в нета ..
6
4
 
14
 
! Отговори
АПОКАЛИПСИСА преди 5 години
До Анонимен Дарога или друм е старобългарското название на път , русизъм е но руският е развален български !!!!
5
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таваришш какво е дарога,да не е път случайно?А ДАНО НАЙ-НАКРАЯ да има смисъл от това стискане и събиране на излишъци,а пътят тавариш се строи през БАЛКАНА,не е като в пловдивско и равна Тракия.
4
3
 
25
 
! Отговори
До 2-ри преди 5 години
Не , предлагам да хванем всичките крадци и айдуци от 30г. назад , да ги оковем и изпратим да бачкат за полза роду и народу !!!!
3
14
 
19
 
! Отговори
АПОКАЛИПСИСА преди 5 години
Тая дарога със златна арматура ли ще е ???? Не е луд тоя който плюска пържолата и глозга кокала , луд е тоя който му позволява !!!! Честито мат'риал !!!!
2
15
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Ами събирайте се тези дето много обичате едно време колко хубаво било и почвайте да я магистралата без пари. От партията ще ви съберат на камионите като едно време и на магистралата
1
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми така де - коледните"бонуси" за шефовете на строителните фирми, които "протестираха". Или командировачните им.......все едно....