За Войводиново: Не нашите хора, не вашите – закон за всички българи!

Днес ще бъде опериран нападнатият военнослужещ
Обновена: 9 яну 2019 10:54 | 9 яну 2019 10:45, Петя Славова
141

Очаква се днес да бъде опериран 33-годишният военнослужещ, пребит от двама роми във Войводиново. Хората от селото смятат да протестират всяка вечер, докато незаконните постройки в ромската махала не бъдат премахнати.

Започва и подписка с искане на двамата задържани за побоя да бъдат присъдени най-тежки наказания. Прокуратурата иска постоянен арест за нападателите и им повдигна обвинения.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR председателят на Фондация "Саворе" Христо Николов коментира, че българският народ е един от най-човеколюбните и на нашата територия има много приети общности. По неговите думи проблемът се преекспонира както на етническа основа, така и на партийна, за да може политиците да вдигнат рейтинга си.

"Не мога да приема тезата, че винаги това става като битов конфликт, защото във всеки от тях, започнал невинно, следва събиране на голяма тълпа и следва нападение срещу полицаи, лекари, работници, а сега виждаме и срещу военнослужещ. Този инцидент ми прилича на провокиран, търсен и организиран", коментира депутатът от "Обединени патриоти" Милен Михов.

По думите на Христо Николов на територията на България има около 7 хиляди студенти от ромски произход, което значи, че коефициентът на повишаването на грамотността на етноса расте. Според него не се очаква ескалация на етническото напрежение.

Депутатът от "Обединени патриоти" коментира, че етническо противопоставяне и ескалация няма да има. Той е на мнение, че българите са достатъчно толерантни, но и в същото време и достатъчно решителни да наложат ред в собствената си държава чрез силата на закона.

"Пресечната точка е законът, правилата, прилагането им безкомпромисно, независимо срещу кого - не нашите хора, не вашите хора, а за всички български граждани", заяви Михов.

Христо Николов призова всички граждани от ромски произход да мислят преди да предприемат действия, които са в ущърб на етноса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представете си само ако това се бе случило през 1819 а не 1919!И това да е войник от армията на падишаха ами тези ромове щяха вече да са изгорели съсе цялото си гето.
28
25
 
3
 
! Отговори
голяма дандания... преди 5 години
Раздуват се нещата защото двамата роми не са отишли да нападнат военият по време на работа в поделението--той не е бил на работа и си е обикновен човек попаднал в скандал свършил с нанесен побой ,били са се и онези са го набили --можеше да е набит и от българи...ако го бяха набили българи щяха ли да проверяват всички български постройки коя законна и коя не -сигурно бая неща има построени по дворовете на хората без документи...естествено защитника на българия Каракачанов се появи и какво от това
27
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То като се стигне вече до абсолютно незачитане на закона и нагла подигравка с живота и здравето на хората, когато започнат да ги убиват вече започват протестите. Те са го ритали в главата целенасочено и осъзнато. Това е чист опит за убийство, защото ако минувачите не ги бяха усмирили, те щяха да продължат да ритат падналия човек в безпомощно състояние. Естествено, че няма да искаме да живеем с подобен етнос, за който няма закони.
26
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е луд които яде баницата а които му я дава!Гледаш детско порно арестуват те и те съдят а те правят деца на малолетни и помощи им дават
25
0
 
21
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Ай ...да видим закона.Когато двама повалят един и го бият докато ги разтърват (умре)си е чист опит за убийство не телесна повреда..Колко е сложно и колко години ще чакаме присъда което е ясна от пръв поглед.....смъртна присъда .
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаква толерантност братя българи.те преминаха всякаква граница...
23
1
 
24
 
! Отговори
Polska преди 5 години
Би било добре за престъпление като убийство на пенсионер или пребиване на хора, ромите да бъдат пращани в лагери, където да извършват труд в полза на държавата. А не да висят в затвора и да ги хранят данъкоплатците. На останалите да бъдат орязани социалките и да бъдат впрегнати да рабатят. Ако не работят - ще умрат от глад. Освен това, да бъде наложен контрол над раждаемостта по примера на Китай. Максимум 2 деца. Ако има трето дете да се отнема. Да, много е коравосърдечно, но е решение.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Христо Николов някой да го попита, нормално ли е поведение на гето-ромите? Той в гето ли живее? Той самия какво иска, беззаконие, побойща, убийства и т.н. ли? Кой има против образован, работещ и съвестен човек, ако ще и ескимос да е? Проблема е в гетата Николов и вместо да плямпаш глупости, отивай там и им обясни, че това не може да продължава, защото на всички останали им писна от този тормоз и произвол, не само на българите, а на всички нормални хора и ще стане страшно.
21
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"командоса" какво търси при ромите провокатора е той правил се е на рамбо и е изял боя.
20
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е дейността на Фондация "Саворе" на рома Христо Николов? Какво е учил,какво работи,какви данъци плаща и с какво е полезен на българското общество?Да не разтяга локуми и да злоупотребва с българската толеранстност към различните етноси през далечното и близко минало.Проблемът с така наречените роми е бил абсолютно ВИНАГИ.Никаква толерастия повече към този етнос.Свят широк,да поемат на запад, изток и където пожелаят.В България толерастията ПРИКЛЮЧИ.
19
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко се е скрил като мишка и мълчи като пу.....ка, другия най голям виновник, не знам как да го нарека, защото той не е човек нито пък Българин Красимир Кънев и той си трае. Дори си мисля че тези ци....ни или онзи който уби журналистката в Русе ще са хора на годината от БХК. Досега никой от управляващите не е повдигнал въпроса какво правят тези от БХК освен че работят против Българите. Положението е много сериозно има ли НПО, БХК, отровено общество, америка против България ще има терор над нас.
18
2
 
21
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Не били 7000, а 7 и не били студенти, а пингвини, и не в България, а в зоопарка в Делхи!
17
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението е обявяване на извънредно положение и влизане на жандармерия или най-добре военни в проблемните гетата, там всеки нарушил закона да се наказва тежко с каторга, за да научат на труд, отделно социалните да им отнемат децата и те да се възпитават в сиропиталища.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пишете, пишете по форумите. Ще оправите нещата.....ама друг път!
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка партия си пази електората! А някой партии вече си развъждат електорат, други пък си го внасят от чужбина....Това е положението при новия световен ред. Обикновения бял човек е мразен мачкан и експлоатиран навсякъде.
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ром с дългата коса дойде и в Красна поляна, когато миналата година се бяхме събрали в кварталното училище за среща с Мая Манолова заради Виетнамските общежития. Подскача, крещи, едвам го изкараха от залата, толкова е нагъл. Имаше и някакви други с него, носеха плакати. Защо службите не проверят как се финансира фондацията му и кой стои за гърба му?
13
0
 
18
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Двама роми ми доидоха в панелното гаржче пред блока и ми предложиха да ми сложат мушама на покрива и стереопор на стените питах ги колко искат те каза 120 за покрива и 240 за стените след което се отметнаха доведоха още 4ма и започна едно изнудване,лъгане и заплашване докато не им дадох 3800 лв.!Полицията каза защо си им дал и написа преписка до Прокуратурата а те ми пратиха писмо в което ме уведомяват, че няма престъпление Те си искали Аз съм давал!Кажете ми това нормална държава ли е !?
12
0
 
16
 
! Отговори
Българин 1 преди 5 години
Абе патриотите,май се изпатриотарихте !!!Май станахте *** патриоти!!!А помните ли какво "пеехте" преди изборите???Май сте забравили нотите,а те са само седем!!!
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бях на военнослужащия, само щях да настъпя газта и газя!
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да попитам - при обявени 50 000 места за студенти, малко по-малко от 1:100 от народонаселението ни отива да уви ВИШУ. Тези 7000 ромски студенти как се отнасят към броя на ромската популация (която иначе е много активна за помощите) дали има поне един на 10 000? И ако може за останалите "малцинства" (евреи, арменци, турци, сирийци) някой да даде статистиката няма да е зле...