Прокуратурата в Пловдив се самосезира заради кулата

Има съмнения за извършени длъжностни престъпления
16 яну 2019 15:45,
25
Прокуратурата в Пловдив се самосезира заради кулата
Снимка: Архив, Булфото

Окръжната прокуратура в Пловдив ще се самосезира за евентуално извършено длъжностно престъпление. Причината е подозрението за начина, по който са били разходвани средствата за откриването на “Европейска столица на културата - Пловдив 2019”, съобщават от БТА.

След откриващото събитие на 12.01.19 в различни медии, както и в социалните мрежи, се появиха публикации и коментари, че по време на организацията е имало злоупотреби. Телевизионният водещ Слави Трифонов заяви, че е наел абсолютно същата сцена, която струвала 681 хил. лева, но не била построена вертикално, а хоризонтално. Сумата, която дал за нея била много по-малка от 2 млн. лв.

Още по темата

От организацията на събитието отрекоха сцената да е струвала толкова и обясниха, че цялата информация за начина, по който се разходват средствата покрай “Европейска столица на културата - Пловдив” са напълно публични и всичко може да бъде лесно проверено.

Веднага след това започнаха и спекулации, че някой по веригата лъже и е имало длъжностни престъпления. Това е и причината Окръжната прокуратура в Пловдив да се самосезира.

Възложена е проверка на сектор “Икономическа полиция” при ОД на МВР - Пловдив, като е определен 30-дневен срок за нейното приключване, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
14
 
! Отговори
??? преди 5 години
Ха, ха, гереберастите пак откраднаха парички, а Тотев най-вече.
21
0
 
18
 
! Отговори
крадлив народ преди 5 години
Оня ден отивам на село,и гледам че ми свили два циментови кола за ограда!Купих ги на старо по 1 лев парчето!Какво повече да кажеш!?
20
3
 
11
 
! Отговори
аман бе преди 5 години
Айде стига с тоя герб,бе!Да не са китайци,или руснаци,или афганистанци!?Чисти българи,като бсп,като оп,като дпс!И всичко краде като не видяло!Баси!
19
0
 
17
 
! Отговори
123 преди 5 години
Сега тези от прокуратурата ще получат едни пари от ГЕРБ и никой няма да е осъден.
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде където са ГЕРБ има кражби, вече станаха много арогантни и дори не се прикриват. Това трябва да е последния им мандат ако го изкарат целия.
17
28
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Човек да не се опита да направи нещо хубаво и веднага ще почнат да го критикуват ... Шоуто в Пловдив беше грандиозно и вместо да се гордеем с празника на този уникален български град и организаторите му, веднага се намериха някакви дребни червено-кафяви гадинки, които се опитват да омажат празника на хората ... Учиндолския принц, явно се е почувствал лично засегнат, че не са го поканили да представи чалгията си ... !!!
16
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЕ явно Слави е бил прав щом се намесва прокуратурата. Ти малолумен ли си, какъв си ?
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сектор Икономическа полиция при ОД на МВР - Пловдив, са големи капацитети! Те са свършили всичко останало в града и сега ще разнищят казуса.
14
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не мога да разбера какво ни занимават с глупости, цената е лесно проверяваема.Да Слави Трифонов е дал повече но това си е негов проблем, крайна сметка той е частно лице.Пак и прокуратурата да проветрява там където очевидно не се вижда проблем в цената. Вярно че за тях е по лесно ,отколкото в същото време се занимават с нещо което очевидно има финансова злоупотреба.
13
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадат, както пие алкохолик в абстиненция, който знае, че не трябва да пие, но го е докарал до там, че ще умре или от предозиране, или от абстиненция. Това е положението в България - изход вече няма, трябваше преди доста години да се спре с краденето, вече е късно за реанимация!
12
31
 
8
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
А прокоратурата кога ще се самосезира за Слави дето я праща за зелен хайвер наляво надясно да троши пари и ресурс. Не че нещо само питам за един преател.
11
21
 
2
 
! Отговори
Ааа преди 5 години
шопчета, завистта съсипва здравето!
10
6
 
26
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
Култура? У Майнатаун?
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Костов е виновен.
8
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** имал столица на културата - хахаха. Ето че вече първият скандал е на лице за световните медии. Дайте да не се излагаме с г*упости и излишни пари, а дайте столицата на културата на някоя по-богата и развита държава. Като Косово например.
7
0
 
46
 
! Отговори
Какво преди 5 години
като се е самосезирала? И за зоологическата градина го бяха прискрипали Иван Тотев, но тихомълком всичко приключи!
6
3
 
33
 
! Отговори
.. преди 5 години
Перник беше по-подходящя столица на културата.
5
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Славчо кога ще го проверяват.
4
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Славчо ако се окаже, че е наел не точно същата сцена, да вземе и той да стане клиент на прокуратурата.
3
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали и това ще бъде отразено в световните медии? Ммм, не мисля.