Боксова легенда мизерства в каравана в несебърско село

В Холандия организират кампания за спасяването на Руди Люберс
48

Легендарен холандски боксьор живее в каравана без ток и вода в несебърското село Кошарица. 73-годишният Руди Люберс, който е издържал 12 рунда срещу Мохамед Али, в момента мизерства. А в Холандия се организира благотворителна кампания за неговото спасяване.

В караваната в полето на Кошарица няма ток, вода и никакво отопление. Мизерията е ужасяваща. Съпругата на боксьора Риа е тежко болна и лежи в караваната върху картони. Двамата се грижат за 25 бездомни кучета.

Холандският боксьор, който се състезава на Олимпийските игри през 1964 и 1968 г., е в България от 7 години.

"С удоволствие бих останал в България, но в момента помощта, която бих получил в Холандия, ще е много по-добра и очаквам да ми помогнат. Откраднаха ми кредитната карта, паспорта и последните пари. Имам само шофьорска книжка", сподели боксьорът пред Bulgaria ON AIR.

През 1973 г. в Джакарта Руди Люберс се изправя на ринга срещу легендата Мохамед Али. Губи, като издържа цели 12 рунда.

"Аз съм единственият бял боксьор, който се е боксирал с него и не е нокаутиран. Изгубих по точки. Останахме приятели с него. Бил съм 25 години шампион в Холандия, никой не ме е побеждавал на ринга", отчита шампионът.

През 80-те години Руди лежи в Португалия за трафик на наркотици. След като излиза от затвора се чувства самотен и забравен, затова започва да скита по света. Притеснява се, че в родината му Холандия все още се носи славата му на наркотрафикант. Но след дълги години скитничество по света, Руби се надява най-накрая да се върне в страната на лалетата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
22
 
! Отговори
селянин преди 5 години
В тази община някой свестен ще дойде ли най на края.
22
23
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много българи и каравана нямат и спят по пейките, холандиците да се оправят с тоя не можем да го мислим.
21
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
E какво има да му спасяват, елементарно е да се пребоядиса, да се сложи топло-изолация и климатик и слънчеви батерии за топла вода и ток в караваната, както и отделение за къпане и тоалетна. Вътре може да се сложи голямо легло да не спят на земята, какво друго му трябва на човека.
20
39
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Легендарен друг път, всички знаят, че на Мохамед Али са му пускали само слаби съперници и в хотела ЦРУ им е сипвало в храната разни неща за да ги напрAви още по-слаби. Тайсън е същия, като видя зора и отхапа ухото на съперника си за да го откаже.
19
22
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не го е карал насила да се заселва в Идиотия от която всеки по-нормален местен гледа да избяга.
18
55
 
25
 
! Отговори
varg преди 5 години
МАЛКО СА НИ НАШИТЕ ЛУДИ,ЧЕ И ВСЯКАКВИ *** ОТ ЦЕЛИЯТ СВЯТ ПРИЮТЯВАМЕ.
17
13
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на синчето. Майка му и баща му мизерстват и скитат по света от 20 години, а той чак сега се е сетил, че са живи. Похвално. Браво и на холандците, след няколко десетилетия в изгнание се сетиха за него, че и благотворителност тръгнали да му организират.
16
1
 
17
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
И Дик Тайгър почина в пълна мизерия. Защо не пишете за него?
15
13
 
29
 
! Отговори
Анонемен Алкохолик преди 5 години
Хайде пак забъркаха комунистите и в тази статия. Да не ви дават по цент за да я напишете тази дума бе?Баси болните мозъци.
14
8
 
20
 
! Отговори
Джаки Спароу преди 5 години
Хол-анди-я е пиратска дръжава
13
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оландци бегат в България, българи бегат в Оландия.Не понимаю что произходит?
12
29
 
17
 
! Отговори
моше даян преди 5 години
беден бил,пък 25 бройки куче марки.неговата работа,кат филма богат бях,беден станах,да погледне грешката си.каквото си надробиш,това ще сърбаш
11
39
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В интернет е пълно с болни комунисти.
10
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Животът е такъв, какъвто си го направиш.
9
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е на Запад не е като в България, родители и деца доживот.Като станеш на 18 и тръгваш по свой път.
8
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви хора живеят и умират в България...
7
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основният проблен на Холандия са червените олигарски от ХСП наследници на ХКП затова Холандия е бедна и боксьорите им живеят в каравани. Полша, Чехия и Унгария се изчистиха от червените и дръпнаха, а ако Холандия иска да дръпне като Полша, Чехия и Унгария трябва да се изчистят от ХСП и наседниците на ХКП.
6
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има син, срам ме е за сина! Оставил родителите си в мизерия. Днес без ток, вода, хладилник живее само този който така иска.
5
9
 
56
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
У нас като приключиха със спорта през 90-те станаха мутри спортистите.Някои натрупаха пари от рекет и трафик,и развиха бизнес.Други станаха политици,даже един от тях ни е Баш Бакан!
4
19
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега кво, трябва да го съжаляваме ли? Как беше поговорката за кюфтета? Га ги яде, не ти беше зле. Решил да си изкарва парите по лесен начин, като продава наркотици, докато нормалните хора се бъхтят, ама сега взело, че се обърнало гърнето. Да е мислил едно време, докато е вършел простотии. Квото сам си направиш и Господ не може да ти го направи.