Тежка верижна катастрофа на "Струма", много ранени и поне един загинал

Причината за пътния ад е гъстата мъгла, видимостта е на 10 метра
Обновена: 5 фев 2019 13:09 | 5 фев 2019 08:47, Александър Попов
198
Тежка верижна катастрофа на "Струма", много ранени и поне един загинал
Кадър: Нова тв

Над 20 автомобила са участвали в тежка верижна катастрофа тази сутрин на магистрала "Струма". Пътният инцидент е станал на детелината в района на Дамяница в посока София, близо до Сандански, а към мястото на инцидента са се насочили пожарни и линейки от цялата област.

По първоначална информация поне един човек е загинал, има и много ранени. Жена е с ампутиран крак, а на място пожарникари вадят хора от смачканите автомобили.

Загиналият е излязъл от колата си и се е опитвал да спре движението, но е бил блъснат от автомобил, съобщават от полицията.

Кметът на Сандански Кирил Котев съобщи, че причината за пътния ад е гъста мъгла, заради която видимостта в района е по-малко от 10 метра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътищата убийци на Боце
150
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 158С ампутиран крак е лека травма? При 30 км/ч? Сериозно ли?
149
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност травмите са относително леки, а човека е загинал, защото е излязъл извън автомобила си. Това говори, че шофьорите са шофирали бавно и внимателно, но явно някой е прекалил с бавното движение, може и да е спрял насред магистралата и е предизвикал катастрофата. Спряла кола ударена от друга движеща се с 30 км/час не е шега работа.
148
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъглата виновна, пътя виновен, дърветата,кучетата,котките и т.н.Аз също съм попадал на много гъста мъгла, карал съм с 20 на първа и пак стигнах жив и здрав. Отсечката беше около 3-4 км. Мъгла не може да има през целия път примерно 100 км, защото теренът е различен.Истината е че всеки се прави на шумахер и резултат е виден. Ако караха с 20-30 км нямаше да има загинали и ранени само малко смачкани тенекии.
147
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 155Мда вярвам! Имам над 500к км навъртяни на личния си автомобил. Имам една единствена лека катастрофа събота сутрин, просто още спях. Актове нямам от 10тина години. Нагледал съм се на всякакви изпълнения!Всеки трябва да разбере, че сядайки зад волана има отговорност! При това главно към останалите, не към себе си. А много катастрофи ще стават заради неподготвени шофьори.Относно чужденците каращи у нас, това просто не е вярно. Махаш турците и румънците, останалите са ОК.
146
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е, че в България ще стават още много такива катастрофи, щом има хора като номер 154, които още вярват в баснята, че шофьорите винаги са виновни. Така нищо не се прави за да няма подобни катастрофи, а просто се хвърля вината върху шофьорите. Затова в Западна Европа, катастрофиет са много по-малко от тези в България. Чужденците, когато дойдат в България често правят катастрофи, които в родината си не правят. То е ясно защо, но онези 80% не искат да вдянат.
145
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тези тъпни! Ясно е че шофьора е виновен винаги на 100% с редки изключения. Само ревете за тази несъобразена скорост. Карал съм и с 20 км/ч по магистрала в мъгла. Никой не съм убил! Над 80% от шофьорите са трагедия. Купени книжки, телефони, пръсти у носа и тнЧак пък пътя да затварят заради мъгла! WTF! Материала е калпав, много отдавна го казаха...
144
2
 
1
 
! Отговори
Горан преди 5 години
До 152:Да, де - точно това имах предвид! Това понятие дава право на КАТ винаги шофьорите да са виновни! И, като бутнеш пешеходец, пак си виновен! Стане ли нещо, почти във всички случаи шофьорът е виновен. С много малки изключения! Щото първият въпрос винаги е: Кой е карал!? Кой е предизвикал катастрофата!? Колата сама няма да тръгне на никъде... Ако ме бутне някой, докато пресичам на зелено, за мен, бутнатия успокоение ли ще е, че съм пресичал на зелено?
143
4
 
5
 
! Отговори
До 150 преди 5 години
Горанчо, пиле шарено, можеш ли да дадеш определение за несъобразена скорост? Подсказвам -според КАТ несъобразена е скоростта, с която си се движил, когато е станало ПТП, ако скоростта не е била превишена. Казано с други думи, с каквато и скорост да караш, вкл. 1 км/час, стане ли ПТП - несъобразена скорост или превишена скорост, друг вариант за КАТ няма. Заради тази измислена несъобразена скорост, онези 80% вярват, че шофьорите винаги са виновни.
142
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъгла, видимост до 2 метра, до 4 метра, до 10 метра - пътят се затваря за движение. Шофьорите тръгнали по този път няма как да знаят, че ще попаднат в такава мъгла, а спиране на магистралата няма. Виновни са тези, които не са затворили пътя за движение, както и тези, които са го направили да минава през най-мъгливите райони там.
141
2
 
3
 
! Отговори
Горан преди 5 години
До Анонимен 146:Няма подходяща скорост при такава мъгла, но от КАТ си имат едно много хубаво, широко приложимо понятие, а то е: шофиране с несъобразена с пътните условия скорост. Освен това, има спазване на необходимата дистанция, която почти никой не спазва, защото ще бъде сериозно освиркан, от другите участници в движението. Има правила за движение и в мъгла. То, при видимост само 10 метра, е най-добре да не се качваш на колата, ама какво правиш, когато те свари на път...
140
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много са смешни кандидат-шофьорите, които вярват в шофьорския курс, както се вярва в бог. Никой не става шофьор само от шофьорски курс. Курсът ти дава основата, с която да излезеш на пътя и да се научиш да шофираш. В случая при такава мъгла и шофьори с десетки години стаж може да се натресат.
139
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой умник от ГЕРБ реши магистралата да мине там, където се образуват най-големите мъгли?
138
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не са затворили магистралата заради мъглата? Това е въпросът. При такава мъгла, няма как да не стане поне една верижна катастрофа.
137
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В такава мъгла няма подходяща скорост. Преди време писаха за двама джигити в Англия, които заради мъглата си подали главите през прозорците да виждат по-добре и си ударили главите една в друга, когато се разминавали, въпреки че карали доста бавно.Пиша джигити, а не шофьори, заради онези 80%, за които винаги шофьорите са виновни.
136
5
 
8
 
! Отговори
Горан преди 5 години
До Анонимен 144:Без никаква предварителна подготовка, и минаване на листовките на вътрешен изпит, изобщо не следва по никакъв начин да ви пускат зад волана! Не зная как, кога точно, и защо се зароди тази практика, курсиста направо да се качва на колата, зад волана в градски условия, насред натовареното движение, пък каквото стане! Не е нормално, разбира се! Масово, след взимане на книжките, хората не знаят дори да паркират! Камо ли друго! Полигона ще е изключително полезен!
135
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента карам шоф. курс не е нормално първия ден да те изкарат да караш по натоварено шосе. Нито знаеш знаците , нито кои е предимство. Фучат коли и а на теб ти се пръска сърцето. Това ли е начина кандидат-шофьорите да ни изкарвате акъла като ни давате кола с нулева подготовка, драги шефчета на школи??? Не са виновни хората . Никой не иска да се размаже преждевременно в дърво. Виновна е скапаната ни държава, която превърнаха всеки километър в гробище.
134
3
 
5
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Виновни са нечие безразсъдство, самонадеяност и/или арогантност! Така трябва да се запише в подзаглавието на статията, та, ако може поне на някои от стотиците летящи и фучащи бе.зум.ци и потенциални убийци, да им влезе в кратуните и да има някаква поука от такива инциденти...по от Благоевград през Симитли и Предела до Банско шофирането е същия шумахерски стил, особено от разни фукльовци от столицата със скъпи возила...не е истина какви изпълнения съм виждал!
133
3
 
16
 
! Отговори
Селска чест преди 5 години
Никаква мъгла не е виновна. Виновен е единствено ***, който така и не се научи как се кара автомобил и че правилата за движение не са за украса. Като си купи скъпа кола Бай *** си мисли, че това му дава право да хвърчи като подивял и никакви мъгли или ограничение на скоростта не го касаят.
132
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой кара колата - шофьора или мъглат