Бойни кораби на НАТО ще "ловят" мини в Черно море

Противоминна група на Алианса е на мисия у нас
Обновена: 24 фев 2019 13:29 | 24 фев 2019 13:25, Камелия Цветанова
133
Бойни кораби на НАТО ще "ловят" мини в Черно море
Снимка: Булфото

Бойни кораби на НАТО акостираха във Варна. Втората постоянна противоминна група на Алианса ще бъде на мисия в Черно море до първата третина на март.

Тя е една от тези с най-висока готовност от силите за отговор на НАТО.

Нейната цел е да патрулира в акваториите на страните членки на НАТО за опазване на мира и безопасността, както и да възпрепятства трафика на хора, наркотици и оръжие", каза кап. лейт. Мирослав Добрев, помощник-командир на минен ловец "Цибър".

В момента групата се командва от немски спомагателен кораб, а в състава й влизат плавателни съдове от Румъния и Турция, както и българският минен ловец "Цибър". Предстои да се присъедини и кораб от Испания.

"Всички кораби са сертифицирани и отговарят на най-високи изисквания. Моята работа е да ги сформирам като една група. Съвместни тренировки и упражняване на всички възможни сценарии, които могат да ни се случат", обясни Мартин Шварц, командир на Втора постоянна противоминна група на НАТО, цитиран от bTV.

През следващите дни групата ще участва в българо-румънското учение "Посейдон".

Ще обследваме и "ловуваме" мини край Констанца, както и ще упражняваме всичко, което се очаква от групата да може да прави", каза Шварц.

Макар основната функция на групата e да прочиства водите от мини, корабите разполагат с оръжие за близък бой и поразяване на малки цели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: натоЧерно морекораби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
8
 
! Отговори
бако ти Дельо преди 5 години
Абе на толкова глупави и прости изглеждаме - е кога е имало мини в Черно море - преди 70 години - и то на две три места и е прочистено от съветски военни още същата година - врагове в Черно море БЪЛГАРИЯ НЯМА и не ни трябва чужда помощ
101
2
 
9
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Ето как ЛИЧНО Бойко Борисов обрича децата ни на смърт!За какъв Ч*Е*П ни са бойни учения в Черно море? Българският народ НЯМА врагове в този регион!Българският народ НЕ ИСКА ВОЙНА!ВЪН НАШЕСТВЕНИЦИТЕ!
100
0
 
12
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
30 години демокрация .Освен, че група мошеници забогатяха неимоверно, как се промени живота на българина?-По-образован ли е?-По-добре здравноусигурен ли е?-По-добре заплатен ли е?-Населението увеличава ли се?-Армията по-добре ли е?-Корупцията намаля ли?-Съдебната система независима ли е?-Премахна ли се цензурата?
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
POSLE NE PITAITE SCHTO MRAT DELFINITE RIBITE I XORATA SE SDOBIVAT S NEQSNI BOLESTI
98
0
 
8
 
! Отговори
Рошавата мида преди 5 години
Аз си мислех ,че ще далдисват за рапани .... ;)
97
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да се пазят да не ги уловят руснаците, че пак ще има изцапани американски памперси и масово подаване на молби за напускане от армиите на НАТО.
96
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нейната цел е да патрулира в акваториите на страните членки на НАТО за опазване на мира и безопасността, както и да възпрепятства трафика на хора, наркотици и оръжие", каза кап. лейт. Мирослав Добрев. Абе тво колко служби се борят срещу наркотрафика сега и бойни кораби и самолети и кво пак във веко село се продават , а в градовете колкото си щеш.Ква е ползата? Или има и нещо другооо...
95
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разрушителят-неудачник "Доналд Кук" също е в акваторията на Черно море, но тук не се споменава. Той си е отделна банда, изпълняваща спецзадачи.
94
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 92Не само ракетите, и не толкова те са опасни. Екологична катастрофа за брега и вътре в морето. Мръсотия, "непонятна" смърт на морски животни, а и на други организми, странни катастрофични климатични явления, огромни наши бюджетни разходи за издръжка на навляците, разврат и извращения, "съвременни болести", абе, изобщо - евроатлантически ценностни дарове... в такт с престъпната ***-анкета на Габъриел за невръстните деца в българските училища...-
93
4
 
20
 
! Отговори
и морето ни убиват преди 5 години
Миналата година умориха делфините и хвърлиха вината на рибарите, сега и цацата ще избият. Където минат натовци (янките, всъщност, защото НАТО е департамент на САЩ, а ние му плащаме разноските) трева не никне. Сатани, махайте се от морето ни! Носите смърт. Напълно ни е ясен сега повикът на много държави от преди години: "ЯНКИ, ГОУ ХОУМ!"
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 95А ти защо си тук? Ще изпуснеш оргията, а пък нали си грозотило все не тисе урежда въпросът.... Що пари даваш, и пак - не и не получаваш.
91
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мечокът плува много бързо и има страшни лапи. Не е хубаво да се дразни северния мечок! Обича да хапва SEAL's. Да внимават и тези на сушата - зоолозите твърдят, че се копулирали само на сушата! Да не ги полази тези в Евксиноград!
90
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката е спомагателният фрицовски кораб "Вера". Значи той ще командва парада!Представям си руснаците как се смеят!
89
1
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
"...както и да възпрепятства трафика на хора, наркотици и оръжие"Демек ще пропускат само доставките на наркотици,които носят печалба на американците.Мъдро.
88
5
 
13
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Бягайте на почивка в Гърция - там няма Мини , Бойни Кораби и НАТО .Почивка 2019 в БГ се очертава като в Сирия .
87
4
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен..викаш "важното е полyчовеците да се oсерaт от страх."..Тъй като не си много ясен предполагам че визираш моряците от "Ловците"?..Защото още е съвсем пресен спомена за това как напълниха гащите "героите" от един друг кораб,когато над него префърка "Су"-то....иначе "***" няма!..Има човеци и военолюбци-подпалвачи на войни.Тия последните приличат външно на хора,но не са дори "полу"..
86
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НАТО-вскитеджендаряги да не са решили да организират морски гей-парад на Путин ?да ще го плющят за пореден път
85
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПроСоТогероичните "ловци на мини" са командват от.."СПОМАГАТЕЛЕН кораб"..важното е полyчовеците да се oсерaт от страх.
84
4
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
героичните "ловци на мини" са командват от.."СПОМАГАТЕЛЕН кораб"....Като какъв ли ще да е той?...Може би артелната на флотилята?.....Обаче идват точно на време!..Трафика на хора през Черно море взе застрашителни размери напоследък..Требе да са тури ред !
83
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то, ако погледнеш, няма гаранции, че над Крим няма да могат да изгреят няколко допълнителни малки слънца...то, ако погледнеш, при евентуален конфликт на НАТО с Русия гарантирано над военните бази на САЩ в България ще изгрее по едно малко слънце...