На училище - като на война: С боксове и електрошокови палки!

Ученици "оборудвани" с тежък арсенал в Самоков
5 мар 2019 07:10, Петя Славова
55
На училище - като на война: С боксове и електрошокови палки!
Снимка: Reuters

Въоръжени като за война - с боксове, ножове, пеперудки и електрошокови палки: така "оборудвани" ходят някои деца на училище. Арсеналът бил иззет от ученици в Самоков, а директорът и полицията разказват, че на мястото на отнетите оръжия бързо се появяват нови, предаде Нова тв.
 
"През учебната 2018/2019 са 9 бокса, 8 ножа и 2 електрошокови палки", казва Мариан Бончев - инспектор в "Детска педагогическа стая" в РУ- Самоков.

Още по темата

В школото учат 960 ученици, а сред въоръжените има дори деца под 14 години. Оръжията се отнемат от учителите, но тогава, когато ги видят или намерят. На рутинни проверки нямат право.
 
"Те сами идват, клеветят се, госпожо, еди-кой си има в себе си бокс", обяснява директорът Мариана Солунска и допълва, че единственият начин да се спре тази "мода" е да се сложи скенер на входа на училището.
 
"Учителите ни е страх, защото особено по-големите деца, 8-9 клас, изпитват понякога агресия. Такава, че ние не знаем дали няма да се нахвърлят върху нас", коментира главният учител Иванка Николова.

Продавач на магазин с китайски стоки в града обяснява, че продава подобни артикули - ножове, пеперудки, боксове. Все пак уточнява, че продава на лица над 18 години и които знаят за какво става въпрос”. Цената е 9-10 лв и всяко дете може да се сдобие с подобна сума.
 
И въпреки че по закон трябва да имаш 14 години, за да си купиш нож или бокс, от полицията признават, че законът не винаги се спазва.
 
"На непълнолетни не се предоставят, но боксовете могат да се закупуват от по-големи пълнолетни, електрошоковите палки могат да се поръчват по интернет, ножовете също се продават като сувенири по сергии, по магазини“, казва още Мариан Бончев. Именно в районното се съхранява иззетия арсенал.

Възпитателните мерки към родителите на децата с оръжия е глоба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
7
 
! Отговори
Продълж. на 37 преди 5 години
Затова много българчета отиват на училище, въоръжени като за битка. Няма какво да се чудим. И без да ги подучваме, потомците ни ще отвоюват и държавата, и спокойствието си от наглите готованци.Но е редно все пак да знаем, поне в основното училище какъв процент от българчетата носят палки, ножове и т.н., а също и дали има техен връстник-ром, който да не носи нож?Каквото повикало, такова се обадило.
32
0
 
9
 
! Отговори
По същия случай преди 5 години
Един от ромите взел часовника на българче, чийто баща после се разправял с рома и го заплашил, но ромът продължил да деребейства.Значи, ние плащаме данъци, за да има държава, включително да има пътища и улици.От нашите пари се отчисляват надбавки и други помощи за ромските семейства, които не плащат никакви данъци.После изхранените с наши пари деца на тези роми застават на улицата, изградена с нашите пари, за да отнемат от децата ни левчетата, които сме отгладували, за да им дадем за закуска!
31
0
 
6
 
! Отговори
Ще стане ясно, преди 5 години
след като и тук качат писмото на онази майка от Плевен, която протестира заради това, че полицията не е реагирала на оплакванията на родители, чиито деца от доста време са били причаквани от двама роми в пубертета и е трябвало да им дават пари за правото да минават по улицата! Децата са по-малки от двата пубера и са били заплашвани, за да не се оплачат на родителите си. Детето на въпросната жена било ощетено "само" с 200-300 лв, за разлика от други, платили много повече като "такса спокойствие"
30
0
 
5
 
! Отговори
Не са уточнили преди 5 години
Какъв процент от тези деца са от онова малцинство?Най-интересно е да знаем процентът им сред онези, които са под 14 г. Все пак става въпрос за "културна" особеност.Останалите деца каква да правят? Ще се защитават.
29
0
 
2
 
! Отговори
авс преди 5 години
през соца такива деца на интернат до 18 г. а сега демокрацията им позволява всичко.испуснахте питомното сега гонете дивото
28
0
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Назад са с материала,за да сме истинска деморкация, трябва да носят огнестрелни оръжия ;)!!!!
27
1
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Не се клеветят другарко Директор ,а Ви информират за да си вършите работата която Вие г-жо Директор не си я вършите добре.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чичо Тони ,това не е извинение за грешките и прозвучава малко фатално .Високи технологии,а ипримитивно ниво на развитие.Когато децата започнат да растат в проста,но стройно подредена обществена система,няма да показват протести в поведението,душевни кризи и неудовлетвореност.
25
0
 
14
 
! Отговори
Чичо Тони, преди 5 години
Ако не са "тези неща" други ще бъдат. Работата не е в "нещата", а в главата. Населението у нас е масово празноглаво - ни семейство има, ни училището върши някаква работа, ни която и да било друга институция. Каквито управляващите, такива даскалите, такива родителите, такива и децата!
24
0
 
6
 
! Отговори
22 Ха, преди 5 години
Като гледам как нищо не се прави в училищата ни масово, скоро може и да се ходи само на изпити на друго място,а не там.Безсмислено в редица сгради с надпис "училище" се харчат пари за издръжка и заплати.Там не се преподават знания,няма дисциплина и възпитателен процес и ако и пребиваването на децата в тях не е сигурно е по-добре да се закрият.Без друго който иска децата му да научат нещо се запрята и ги учи сам или ги праща по уроци и по курсове.Търсете си работа,при която се искат резултати!
23
1
 
10
 
! Отговори
тя преди 5 години
Само учител да не си в България! Който не е бил в професията не знае за какво става реч!
22
3
 
3
 
! Отговори
aaa преди 5 години
До АнонименСамо дето във въпросното училище няма българи....
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26Отчасти си прав но не забравяй че в училище понякога човек му идват хора които са с 3-4 години по-големи или цели групи от хора и разликите в развитието на физическа сила са непреодилими освен ако не си роден много здрав. Кво правиш тогава? Или измисляш нещо или ти разказват играта и после потенциално цял живот психически белези
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКва срама бе пингвин? Нали утре като стане една война точно на ей тея мъжки момчета ще се молите да защитят държавата.--Точно откива "мъжки момчета' първи ще побегнат . Защо мислиш че носят боксове и ножове ? Щото са им слаби ръчичките . Страх ги е да не си повредят маникюра . Меки са им нещо китките . И най вече СТРАХ от по-силните и за КУРАЖ . Днешно време дори момичетат се бият повече и си организират боеве отколкото "смелите момчета ' .
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди години (20-30) и ние разнасяхме подобни неща, един се хвалеше с пластмасова палка, друг с "пеперудка", автоматичен нож, на един баща му беше дърводелец и правеше бухалки и т.н., разликата е че не бяхме толкова озлобени и не се носеха в училище с цел разрешаване на спорове.
18
5
 
1
 
! Отговори
Ха преди 5 години
До АнонименВ нашето провинциално училище не ходят така децата......--------------------Ти сигурно и диплома ще му издадеш .... Нещо като - "Отличника на Мама" .
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учениците използват палките за самозащита.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нашето провинциално училище не ходят така децата. Почнат ли и там - спирам детето и ще минем на домашно обучение изцяло. Без друго дори елементарните знания не получава в клас, преподаваме у нас, понеже в училище никой не налага дисциплина. Ходи само за да е сред други деца. Ако средата стане опасна го спирам - няма ни една причина да продължи да посещава българско училище.
15
1
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 5 години
Да заведат в училището Б. Борисов
14
1
 
7
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До SS 11 Алоо, в къци има 11 ножа. Ако го няма някой нож дори няма да забележа.За какъв закон за хл. оръжие говориш ?