Доброто днес: Бедни българи - безплатно на море

Фондация помага на нуждаещи се
28 юни 2019 09:15, Петя Славова
19

След като стана ясно, че заради липсата на средства над половината от българите няма да ходят на почивка това лято, следва и добрата новина. За втора поредна година фондация "Ако си дал" помага на семейства да посетят българските места за отмора. С целогодишните си инициативи те помагат системно на нуждаещи се хора.
Още по темата

"Апартаментът е в Поморие. От 29 май започнаха смените на семействата с дечица, които нямат възможност. Днес пътува поредната смяна. Събираме средства, хранителни продукти, някой плаща тока и водата, друг осигурява транспорта", сподели председателят на фондация "Ако си дал" Стефан Чолаков пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че се включват доста хора и дори понякога се налага да спрат помощти, за да не се натрупат твърде много средства и продукти.

"Българинът е съпричастен, помага си, солидарен е с бедните. Има хора, които никога не са посещавали морето", подчерта той и поясни, че хора от цяла България нямат възможност да отидат на почивка, а не само от малките населени места. По думите му, именно към тях е ориентирана и дейността на фондацията.

Доброволците не само пращат семействата на море, а и им осигуряват всичко необходимо за една почивка, като дори пояси за децата. Веднъж влязат ли семействата в списъка на фондацията, те вече осъществяват грижа и контрол върху тези хора. По време на летните лагери доброволците им показват, че образование е изход от бедността.

Според Чолаков именно липсата на образование е основната причина тези семейства да не могат да си позволят морска почивка. В тази връзка фондацията осъществява и последващ контрол. Доброволците играят с децата  ролеви игри, за да им покажат колко е важно човек да учи. "Когато човек не е учил, не знае какви са перспективите. Образованието дава чисто цивилизационни умения," обясни той и подчерта, че сред нуждаещите се не става въпрос само за ромски семейства.

"Искаме да променяме бъдещето им, не просто да ги задоволим на момента", посочи Стефан Чолаков в "България сутрин". Така те се опитват да им осигурят не само храна, но и емоция.

От своя страна децата се отблагодаряват на фондация "Ако си дал" с умилителни картини и есета. Голяма част от добродейците са млади хора, чиято дейност фондацията организира под формата на екскурзия.

"Успехът е гарантиран, когато човек е с добри помисли", завърши Стефан Чолаков


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха, защо не каже той неговите деца кой ги гледа и ги издържа като е толкова даряващ да вземе да си осигури дом и прехрана на собствените деца, а тогава да мисли за другите.
14
0
 
1
 
! Отговори
33 преди 4 години
Образованието било изход от бедността !?Г-н Чолаков , ако не си си взел хапчетата , обади се ! Раднево е близо !
13
0
 
3
 
! Отговори
съвет преди 4 години
Авторите на инициативата да прочетат Гогол и по-точно "Шинел".
12
0
 
6
 
! Отговори
съмнителен резултат преди 4 години
Всички злини произхождат от добри намерения.И като отиде това семейство на муфта на море какво ще се промени в живота му?Ще добие нови умения, ще отиде да работи?Или ако е сираче ще натрупа комплекси че с него така се е случило?Възпитанието трябва да учи че: "След добре свършена работа - заслужена почивка."
11
0
 
3
 
! Отговори
срам преди 4 години
Кои бяхте тези всички че не мога да си спомня?
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво му е доброто?При соца всички ходеха на море по две седмици и още толкова на планина.И всеки си плащаше сам.Днес при уж демократични условия,хората ровят в кофите за *** и някой ги праща на море.СРАМ!!!СРАМ!!!СРАМ!!!
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И каква е поуката тук - не учете, не работете, ние ще ви отглеждаме, ще ви храним, ще ви обличаме, ще ви осигуряме почивка /от какво не е ясно/, ще ви бършем и дупетата даже, само не се напъвай, да не вземе да си счупите маникюра. Напълно деграданстска инициатива.
8
2
 
6
 
! Отговори
... преди 4 години
В един апартамент? А моя ред кога ще дойде? След 10 години сигурно.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички депутати според НАП са социално слаби. Сигурно тях ще водят на море.
6
8
 
3
 
! Отговори
Men преди 4 години
Фондацията предвидила ли е пари за лекарства против разстройство и повръщане?
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До House M.D.Щом си образован, напускаш България.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднъж влязат ли семействата в списъка на фондацията, те вече осъществяват грижа и контрол върху тези хора. По време на летните лагери доброволците им показват, че образование е изход от бедността.Ниииищо не разбирам от написаното, ама ниииищо!
3
5
 
26
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
Не е вярна че половината българи не могат да отидат на море.Голяма час от тях просто смятат че няма смисъл да се печеш на плажа с вперени в хоризонта блеснали очи.Има и далеч по смислени начини за почивка.
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха, сигурен съм, че става въпрос именно за българи. Айде сега сичкото шангал към морето, че там много има за крадене, насилване и бой.
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво,ето една добра новина днес