Без пари: Болницата във Видин - в задънена улица

Средства - няма, викат Ананиев на спешна среща
Обновена: 19 авг 2019 08:22 | 9 юли 2019 20:08, Петя Славова
13

Опитите за спасяване на видинската болница отново стигнаха до задънена улица. Общинският съвет гласува създаването на фонд, с който да се увеличат заплатите на медиците с пари на общината. Средства обаче се оказа, че няма. Те ще бъдат търсени от здравното министерство, а общинските съветници поканиха министър Кирил Ананиев на спешна среща, предаде Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Община Видин има близо 10% дял от държавната болница. Идеята е чрез създаването на този фонд, местната власт да осигури по-високите заплати на недоволните медици.

Предложението беше прието, но се оказа, че местната власт няма пари, а съветниците приели незаконно проекторешение.

След дълги спорове се стигна до единна позиция, че трябва да се намеси държавата. В същото време от ръководството на болницата обявиха, че медиците не изпълнявали лимитите на Здравната каса и заплатите им нямало да бъдат увеличени.

Специалистите са категорични, че си тръгват на есен, ако не се промени ситуацията в лечебното заведение. Миналата седмица над 100 от тях вече подадоха колективна молба за напускане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако сезонните работници, които внасяме от руските републики имат възможност да удължават при гаранция от работодателя си то трябва да закърпим с с до 20 000 на година
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видин Враца и Монтана да минават към Румъния! без това са отписани от българската държава!
10
8
 
8
 
! Отговори
Монката Паси преди 4 години
Да се закрива. Болниците са наследство от социалистическата епоха. За да се демократизираме напълно и да достигнем най-високото ниво на евроатлантизъм трябва да премахнем всичко от преди 1991 г. Е ще се гътнат 3-4 милиона, но пък какво ? Държавата трябва да е готова да жертва всичко в името на евроатлантизма и дивия хищнически капитализъм по американски модел.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докторите си имат частни кабинети, а за сестрите цяла Европа предлага места; по-лошото е, че на шведите ще им се наложи да си плащат, а това няма как да стане - е, тъкмо те остават без лечение и за какво тогава е цялата тази врява?
8
3
 
8
 
! Отговори
Гоооолема работа преди 4 години
Да се лекуват при клиниката на ГАЙДАРСКИ!НАЛИ Е КОМУНИСТ И "СОЦИАЛНО ОРИЕНТИРАН"!!!!!КВО МУ ПРЕЧИ.... ХАХАХАААААА?!
7
4
 
5
 
! Отговори
Бананчева преди 4 години
Къде спахте бре серсеми като ви разваляха държавата ? И на запад има затихващи села и градове. Ще внесат африканци и ще живне. Айде рупайте банани.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма страшно, идват избори и супер Бойко ще долети, за да ви дари няколко стотин милиона. Все пак ПР трябва да се прави.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да фалират, демокрацията им го позволява. Нормално е това, банани и тоалетна хартия нали има в магазина.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавието е достатично и казва всичко. Без здравеопазване няма хора. Без хора няма бъдеще. Кай ще лекува хората и къде ще ги лекува?
3
0
 
19
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Защо ли държавните болници в Северозапада нямат пари? Защото скоро в Лом ще се открие частна болница собственост на бивш шеф на НЗОК.
2
1
 
13
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
А изедниците в парламента си пекат дебелите *** без пари в курортите !
1
1
 
12
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Курника трябва да се закрие тотално !