Внимание летовници: Натоварен трафик на ГКПП "Калотина"

БАБХ с допълнителна проверка срещу африканска чума
Обновена: 30 юли 2019 13:53 | 27 юли 2019 14:30, Петя Славова
4
Внимание летовници: Натоварен трафик на ГКПП "Калотина"
Снимка: архив, Булфото

Натоварена е обстановката на българо-сръбската граница на ГКПП "Калотина". Още от рано сутринта трафикът там е интензивен. Има забавено преминаване, както на вход, така и на изход от страната ни, съобщава bTV.

"Ежедневно през пункта преминават голям брой МПС-та. В работни дни за денонощие се пропускат 8 000 коли с около 25 хил. лица, в края на седмицата и почивните дни е почти двойно - за последното денонощие сме пропуснали 14 860 автомобила с 44 хиляди души", обясни началникът на ГКПП "Калотина" гл. инсп. Светослав Костадинов.

Всички гишета работят, за да се преминава по-бързо през граничния пункт. Извършват се и допълнителни проверки срещу африканска чума.

"Гражданите подлежат на стриктна физическа проверка от нас и от инспектори от БАБХ. При установяване на продукти, забранени за внос - те се изземват и  унищожават", допълни Костадинов.

На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички контролно-пропускателни пунктове. На българо-гръцката граница на ГКПП "Маказа" трафикът е интензивен само на изход от България.
При ГКПП "Андреево" трафикът е забавен на изход за товарни и леки автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Nikolay преди 4 години
Как пък една година няма добра организация и да се работи наистина на пълни обороти,тези "гастерарбайтери" нали минават и през Сърбия,сърбите не са в ЕС ама системата им е много по-добра.Ремонта м/у Сливница и Драгоман го почнаха когато е най-силен трафика,в нормалните държави първо подготвят обходния път и тогава затварят главния,ама *** си има Халифакс система.
2
0
 
6
 
! Отговори
Натопорчев преди 4 години
Днес минах в 7 часа.... Имаше един млад митничар, който така го мързеше да работи... Си е е... ло мач ата! Неговите трима колеги от другите гишета правеха по 5 коли, нашият духлю по една... Чалгар!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тичаме не на почивка У Сърбия, а за да наПазарим прасенца от незасегнатата от АЧС територия на Балканите:)