Запалени гуми задимиха пловдивския квартал Столипиново

Отпадъци на незаконно импровизирано сметище
23 авг 2019 21:09, Петя Славова
8
Запалени гуми задимиха пловдивския квартал Столипиново
Снимка: архив, Булфото

Запалени отпадъци и стари автомобилни гуми на незаконно импровизирано сметище край река Марица задимиха пловдивския квартал Столипиново. Пожарът е потушен, съобщи директорът на Регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението в Пловдив комисар Георги Мангараков.

След получаването на сигнала на мястото са изпратени шест екипа на пожарната служба. Към 16 часа огънят е овладян и локализиран. Гъстият черен дим е принудил много хора да напуснат района. До овладяването на пожара се е наложило временно да бъде спряно движението на автомобили по улиците "Крайречна" и "Ландос".

Горели са близо 250 гуми и отпадъци от хладилници, затова и димът е гъст и черен. Няма опасност за хората, уточни още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: сметищестолипиново
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
@_@ преди 4 години
Евро съюзът имаше програма за 6 екересажа на Българска територия която беше безплатна през края на 90те 2000. Но нашето правителство отхвърля това и се прави на голямата работа искайки пари. След това започнаха да балират *** но с каква цел зо кой? Един такъв огромен проект беше отхвърлен през 96та ако не се лъжа за главен разпределител на Тойота за континента. Тизи същите всеки ден излизат и си дрънкат едно и също само си сменят местата.
3
0
 
1
 
! Отговори
@_@ преди 4 години
Давам идея за милиони приход на месец. Тази идея работи в Швеция. Екересаж за *** който има филтри за мръсният въздух и не замърсява толкова(да отделя Со2) но е в пъти по-добре от боклу.к на сметище което отделя метан и е 5пъти по силен от въглеродният двуокис(Со2). Струва много 1 милиард Евро но Екересажът произвежда електричество и си избива цената. В Швеция са забранени сметищата със закон.
2
2
 
5
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Според доклад на ЦРУ на специалист отдел "Балканите", след 35 години българите ще живеят в 4 големи града... Останалата частот страната, ще е пустиня с вилнеещи ромски банди.Вярвам муСветлото бъдеще, е на прага ни... Жалко за сегашните деца
1
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
скоро един комшия го разсипаха от съдилища ВИК и ромеите масово не плащат вода никой не ги пипа нямат въдомери дори кранове