Отпускари и през септември, чакат ни два дълги уикенда

Как ще почиваме следващия месец?
Обновена: 26 авг 2019 08:55 | 26 авг 2019 08:29, Петя Славова
13
Отпускари и през септември, чакат ни два дълги уикенда
Снимка: pexels.com

Лятото постепенно отминава, но и през следващия месец ще имаме възможност за активна почивка.

С измененията в Кодекса на труда отдавна отпадна практиката за разместване и сливане на почивни дни във връзка с официалните празници, за да се получат дълги уикенди, пише "Дарик".

Според настоящата схема на официалните празници не се работи, а ако някой от тях се пада в събота или неделя, за почивен се обявява и следващия го понеделник.

Без допълнителни почивни ще е празничният и почивен 6 септември – Денят на Съединението, който се пада в петък. Но за сметка на това той води след себе си цял уикенд. Така първите почивни дни през септември стават три – петък, събота и неделя (6, 7 и 8 септември).
 
Един допълнителен ден почивка, обаче, ще получим за Деня на Независимостта на България – 22 септември. Празничният ден се пада в неделя, затова се отпуска почивка и в следващия го понеделник. По този начин се очертава още една чудесна тройка от почивни дни – събота, неделя и понеделник (21, 22 и 23 септември).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Тони преди 4 години
И аз също съм против тази дума. Има прекрасни български думи - почивен ден например. Какво му е лошото. "О, неразумне и юроде, поради что се срамиш"... да говориш на чист български език?! - би възкликнал гневно Паисий, ако беше жив. Но днешното време вече не ражда и Паисиевци, за съжаление. Явно сме стигнали дъното.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живота не е само моренце,да си оставиш кинтите на мутроморието. 3 месеца само това слушаме,писна ни вече. Хората си имат други задачи.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това "уикенд" *** дума ли е, някаква клетва ли е или някакво недоразумение на чуждопоклониците? Защо опорочавате и защо не пазите святия български език?
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Ами ние с моите най-близки приятели си я празнуваме тази дата. Макар че беше предварително заплануван от комунистите театрален спектакъл, реакцията на народа беше спонтанна и искрена.
7
5
 
6
 
! Отговори
ASEW преди 4 години
СТИГА ВЕЧЕ СТЕ МИТКОСВАЛИ!ЦЯЛО ЛЯТО НЕ СЕ СПРЯХТЕ!НИКАКВИ ДЪЛГИ УИКЕНДИ!СТОЙТЕ СИ НА ЗАДНИЦИТЕ И СТЯГАЙТЕ ДЕЦАТА ЗА УЧИЛИЩЕ!
6
0
 
8
 
! Отговори
господин Петров преди 4 години
Как ми се иска да спичеля от тотту, тогава всеки ден ще ми е почивка.
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А най-светлия празник- 10 Ноември, кога ще го празнуваме. Или пак трябва да угаждаме на русофилите.
4
1
 
9
 
! Отговори
Благой от Минстрой преди 4 години
Хайде сега нашенските предприемачи, пишещи по цял ден по форумите:) да изреват колко пари се губят от тези почивки, и какъв ужас е, че партньорите им от Франкфурт и Минесота бачкат, и не могат да им преведат милионите заради затворените у нас банки.
3
8
 
10
 
! Отговори
Позитански мислител преди 4 години
Втората група празници е приемлива, включва и светлата дата 23 септември.Обаче първата? Как е възможно да се почива на 6, 7 и 8 септември и към тази група от празнични дни да не се прибави още един 9 септември?! Честват се всякакви Коледи, Великдени, Гергьовдени и Байрями, а на нашата секта светлият празник не се тачи! Аааа, не така господа другари!
2
1
 
9
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Ухууу......Монако.... идвам......Ай....то пък пари нямам ,пфу.Догодина.
1
9
 
3
 
! Отговори
Петров преди 4 години
БокУ : Хората да са свободни да пАтуват по магистралите и дда хвалят ГЕРП и лично банкянския чудотворец - магистралчик.