Жега и утре, и през уикенда, температурите над 30 градуса

Слънчево ще бъде и по морето, и над планините
4
Жега и утре, и през уикенда, температурите над 30 градуса
Снимка: БТА, архив

Времето утре ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е много малка.

Ще продължи да духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от изток-североизток. Ще се задържи горещо, с максимални температури между 30 и 35 градуса, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 27-28 градуса. Температурата на морската вода е 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса.

Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-високо от средното за август.

През почивните дни времето ще се задържи без съществена промяна - предимно слънчево, в следобедните часове с временни увеличения на облачността, без валежи. Вятърът от изток-североизток ще се запази, ще е слаб, в Източна България умерен.

Ще остане горещо, температурите съвсем слабо ще се понижат, но максималните пак ще са около и над 30 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямало глобално затопляне а ?
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това за да мислят толкова усилено как да се поселим на Марс, да знаете, че тия знаят нещо и просто не искат да ни притесняват излишно, или да не ги притесняваме излишно.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радвайте се че температурите са все още около и над 30 градуса. Но това няма да продължи дълго. Температурите със всяка година ще продължават да се покачват. Ще дойдат дни в които въздуха ще гори. Температури от 50 градуса ще са нещо обичайно. Европа ще се превърне в пустиня. А пустинята в Сахара ще си върне водата след като южният и северният полюси разтопят ледовете. Природата ще си върне това което е изгубила преди хилядолетия. Не им завиждам на бъдещите поколения чака ги шок и ужас.