Ако пациентът не се лекува у дома, анулират болничния?

Поредно предложение за мярка срещу мними болни
27 сеп 2019 20:37, Петя Славова
32

Анулиране на болничничния лист, ако пациентът не се лекува у дома, не спазва режима, предписан от лекаря и не се явява на контролни прегледи. Това предлагат от Сдружението на общопрактикуващите лекари като мярка срещу мнимите болни.

При съмнения за фиктивен болничен, работодателят или Националният осигурителен институт могат да изискат от здравните служби да проверят пациента в дома му и при открити нарушения да анулират болничния. Такава е практиката в Италия, разказа пред Bulgaria ON AIR Ася Гардели, която от години живее на Ботуша.

Установени и строго регламентирани са часови пояси, както за държавния, така и за частния сектор, в които служителят в болничен трябва да бъде открит вкъщи при евентуална проверка, споделя още тя.

Сдружението на общопрактикуващите лекари предлага болничният да бъде анулиран, ако пациентът не спазва наложения му режим, не се яви на контролен преглед и не представи резултатите от допълнителните изследвания. А контролът може да е на случаен принцип или по сигнал на заинтересованите страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
45 години стигат, болничните се отменят!!30 години аванта със старите закони на социализма, социални права, глезотии... Стига! Нека върнем правата на феодалите!
5
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Към здравната каса да сформират здравна полиция, която да следи болните с болнични листове. Да ги оборудват с екипировки за алпинисти, за да могат да се катерят по фасадите и да надничат през прозорците, за да видят дали болните са си вкъщи.
4
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може ли да се върнем директно във Феодализма и да има крепостни селяни и дворяни?
3
4
 
65
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Всички мои познати държавни служители си ползват болничните като отпуска. С пет дни и изкарват седмица на морето. Масова практика. Някои са дори толкова нагли че направо ги сливат с отпуската. Клета родна картинка.
2
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълзящата диктатура и отнемане на права на работниците се усилват все повече. Всеки ден работонаемателите се занимават с номера и фокуси за отнемане на нещо от работниците. Политическата каста е слуга на олигархическата класа.
1
6
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бати глупостта да не съм под домашен арест тия гербавите калинки са корифеи на мисълта