Салмонела затри птицеферма, избиха птиците жестоко

Работник скачал върху чувалите с пернати
2 окт 2019 11:08,
22
Салмонела затри птицеферма, избиха птиците жестоко
Снимка: Pixabay

Сигнал за нехуманно умъртвяване на птици от птицеферма от служители на Агенцията по храните в шуменската община Смядово. Акцията беше заснета от охранителна камера във фермата, а клипът беше разпространен в социалните мрежи от собственика на фирмата Димитър Папазов. На видеото се вижда как служител на агенцията подскача върху чувалите с птици, предава bTV.

Още по темата

Той обясни, че акцията по евтаназирането на животните е постановка от БАБХ. Собственикът подчерта, че проби от птиците са взети в петък вечерта около 20:30, което той смята за притеснително.

Резултатите на агенцията показват, че има наличие на салмонела по стените в две от халетата на фермата.

Собственикът на птицефермата предприема самоконтролни проби, които изпраща до лаборатория. По думите му резултатите за болестта са отрицателни.

Въпреки това е последвало умъртвяване на птиците. Председателят на комисията, извършваща хуманното умъртвяване, съгласно заповедта на директора на ОДБХ-Шумен – д-р Наташа Баева заяви, че проверката е извършена по всички правила.

Папазов изрази своето притеснение и от държанието на д-р Баева по време на акцията.

Директорът на ОДБХ-Шумен д-р Катя Райкинска обясни, че поведението на служителя, който тъпче чувалите с птиците е недопустимо и неприемливо. Експертът е поискал писмено обяснение от всички служители, участвали в умъртвяването.

След изпратен доклад до изпълнителния директор на БАБХ е образувано дисциплинарно производство. Райкинска заяви, че служителят от кадрите е отстранен от работа.

Директорът обясни, че установените щамове на салмонела в птицефермата са опасни за здравето на хората и животните. Освен това яйцата, произведени в обекта, са изтеглени от търговската мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
4i40 asen преди 4 години
e ama tia snaha ve4e naistina absurdni
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да освободим тези земи! Бавно намалява населението, трябва по-бързо да се топим, а дотогава - домати и ябълки от Полша, 20 годишно замразено месо, американски бутчета, където бият ваксинации и антибиотици, гмо царевица, фуражна пшеница, недостиг на лекарства за онкоболни, сърдечно болни, диабет...
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗАБРАВИХТИЕ ЗА ОХЛЮВИТЕ И КАЛИФОРНИЙСКИЯ ЧЕРВЕЙ
11
0
 
9
 
! Отговори
По правилно. преди 4 години
Интереси .......
10
0
 
25
 
! Отговори
Да преди 4 години
Простотията ще ни довърши и то скоро.
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съмнявате ли се какво се случва. Да точно това се случва което си мислите. Няма спасение от унищожението. Този не си е платил такса спокойствие и са му пратили Скачач върху чували.
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А можеха хуманно да ги умъртвят с пожарникарска пяна, както издавиха и задушиха свинете. Герберастка му работа.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно простотия и мания за величие - аз съм много велик и ще си трия на воля, некадърник си Павелчо.
6
3
 
0
 
! Отговори
Angelche преди 4 години
Razda8te nesiti na hirata v nahalata. :)
5
0
 
28
 
! Отговори
валко преди 4 години
не са си платили такса спокойствие. нали затова беше отстранен директорът на одбх-бургас - за прибиране на успокоителни такси
4
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1От спа-центровете на предизборната си кампания *** да отърчи да гушка горките си посестрими кокошките - само тя ще ви спаси!
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най-вероятно някой си е разбил касичката и си е обрал жълтите стотинки , а ние тука се кефим и се мислим за голяма работа.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-хуманно щеше да е да се пуснат порове в обекта да опоскат кокошките.
1
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
първо бяха прасетата, сега пилците. идва ред на луда крава и остават овцете. решиха ли вече тях за какво да ги умъртвяват? не дават на селянина да живее, ей ! скоро ще им изтръгнат овошките, за да ядат ябълки от полша. поне въздух от някъде ще ни пуснете ли, или сме предназначени само като сметище, където европа да си гори отпадъците2 поне за добра сума ли сме продадени?